اجتماعیسلامت

چگونه در ماه رمضان سلامت بدن خود را حفظ کنیم؟

با انجام این کارها در ماه رمضان ، سلامت بدن خود را حفظ کنید.

راهکارهایی برای حفظ سلامت بدن در ماه رمضان

روزه داری در ماه رمضان از زیباترین فریضه‌های الهی است. روزه گرفتن تأثیرات بسیار مفیدی بر سلامت بدن و اندام‌های داخلی بدن دارد و برای حفظ سلامت و توانایی سپری کردن این ماه پرفیض لازم است در گروه‌های سنی مختلف نکاتی رعایت شود، که در این بخش از سلامت با پارسینه چند نکته مهم تغذیه ای را برایتان آماده کرده ایم که در ادامه خواهید دید.

به این توصیه ها در ماه رمضان توجه کنید:

حفظ سلامت بدن با تنظیم ساعت خواب

 تنظیم نمودن خواب در طول روز در ماه رمضان یکی از مواردی است که حتما باید به آن توجه کنید. به این صورت که چون موقع سحر از خواب بیدار می شوید حتما جایگزینی در طول روز برای آن پیدا کنید.

شروع وعده ها با غذای سبک

هنگامیکه افطار را با مواد سبک مانند سوپ و آش و غذاهایی از این قبیل شروع می کنید، در واقع معده خود را برای دریافت حجم غذایی بیشتر آماده می کنید.

نوشیدن آب کافی برای حفظ سلامت بدن

بدن انسان برای مدتها می تواند بدون غذا به فعالیت خود ادامه دهد ولی بدون آب تنها چند روز امکان پذیر است. در نتیجه تامین آب کافی برای بدن در اوقات روزه داری ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه ویژه کرد. این نکته قابل ذکر است که می توان از چای و سایر نوشیدنی ها به عنوان آبرسانی بدن استفاده نمود. متخصصان توصیه می کنند حداقل آبی که باید مصرف شود دو لیتر (برابر با ۸ الی ۱۰ لیوان) در روز می باشد.

غذا را به آرامی بخورید

هنگامیکه آهسته غذا می خورید در واقع در حال کمک کردن به معده خود برای هضم غذا می باشد. پس در نتیجه غذا را اهسته بخورید زیرا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می کشد تا مغز پیام سیر شدن را دریافت کند.

حتما سحری بخورید

خیلی از افراد آخر شب غذایی را به عنوان سحری می خورند یا اصلا نمی خورند ولی خوردن سحری از طلوع آفتاب می تواند بدنتان را در طول روز آماده نگه دارد نگذارد که سوخت و ساز بدنتان کاهش یابد. نان سبوس دار را حتما در وعده سحری خود قرار دهید تا انرژی بیشتری دریافت کنید.

فعالیت فیزیکی داشته باشید

خیلی از افراد در ماه رمضان سعی می کنند یا نمی توانند فعالیت فیزیکی داشته باشند ولی بعد از افطار توصیه می شود کمی پیاده روی کنید تا سرعت سوخت و ساز بدنتان پایین نیاید و کالری اضافی بسوزانید.

پروتئین و کلسیم دریافت کنید

سعی کنید برای حفظ سلامتی بدن خود در ماه رمضان در وعده های غذایی تان حتما از پروتئین و کلسیم مانند گوشت، لبنیات و حبوبات و تخم مرغ استفاده کنید.

پرخوری نکنید

متخصصان توصیه می کنند خوردن غذا یک یا دو ساعت پس از افطار تا زمانی که سنگین و خیلی چرب نباشد مشکلی ندارد. غذاهایی مانند زولبیا و بامیه گرچه طعم خوشایند برایمان دارند اما بعد از ساعت ها روزه داری انتخاب خوبی برای معده نیستند. میوه ها انتخاب مناسب و سالمی هستند که علاوه بر سبک بودن شیرینی شان نیز لذت بخش است.

از نمک و ادویه اضافی بپرهیزید

خوردن غذاهای نمکی و تند در طول ماه رمضان توصیه نمی شود چون هگام روزه داری باعث کم آب شدن بدن می شوند.


اخبار ایران و جهان را در بازتاب نو دنبال کنید | مجله بازتاب نو

 

لینک کوتاه
5/5 ( 1 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن