تهران
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تهران مشاهده نشد
[ad_1]
سیدعلی علی بابایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شروع فصل سرما و احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، اداره دامپزشکی استان تهران طرح پایش و واکسیناسیون را در کلیه مراکز نگهداری طیور در دستور کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد: ۳۴۴ واحد پرورش طیور اهم از گوشتی، تخمگذار، پولت و مادر گوشتی در استان وجود دارد که از این تعداد ۲۰۴ واحد با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۹ قطعه فعال است.
وی خاطرنشان کرد: بیماری ویروسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان و طیور است که بیشتر از طریق پرندگان وحشی مهاجر عبوری از مناطق متعدد به سایر پرندگان بومی و مهاجر منتقل میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران یادآور شد: با توجه به گسترش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشورهای آسیایی و اروپایی، پنج کانون پرورش طیور بومی و ۲ کانون پرندگان وحشی در کشور شناسایی و وجود بیماری محرز اعلام شد، بر همین اساس اقدامهای پیشگیرانه ای در استان در راستای رصد، پایش و پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد تنفسی پرندگان صورت گرفت.
علی بابایی اذعان داشت: هفت هزار و ۴۰۰ قطعه پرنده در باغ پرندگان منطقه چهار، مجموعه حیات وحش ارم، پارک ملت و مجموعه حیات وحش پردیسان استان تهران در برابر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان واکسینه شدند.
وی افزود: هماهنگی با مراجع ذی صلاح و دستگاه های دیگر نظیر جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی با حضور فرمانداران و مسئولان استانداری تهران در اداره کل دامپزشکی استان و ادارات شهرستان های تابع انجام شده در راستای اقدامهای پیشگیرانه به موقع انجام و با جدیت دنبال می شود.
به گفته علی بابایی تمام گونه های پرنده نگهداری شده در مراکز پایتخت، توسط تیم های این نهاد شناسایی، پایش و واکسینه میشوند.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه اقامت پرندگان مهاجر عامل اصلی انتشار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است، اضافه کرد: تمامی آزمایش ها در حوزه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان انجام می گیرد.
علی بابایی افزود: راهکار مبارزه با این بیماری، تقویت تیم های نظارت، تصمیم و اقدام به موقع است و از سویی، همکاری بین بخشی در بحث مبارزه با بیماری های مشترک بین دام و طیور و انسان، از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرمتعارف در پرندگان آزاد پرواز همچون کبوتر و کلاغ، مراتب را برای پیگیری فنی از طریق شماره تلفن ۶۶۵۹۱۰۰۵ به مسئولان اداره کل دامپزشکی تهران اطلاع دهند.
منبع