خوزستان

ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۳ اثر میراث فرهنگی ناملموس به استاندار خوزستان

[ad_1]

به‌ گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان در نامه ای به قاسم سلیمانی استاندار خوزستان نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیئت‌وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان مهارت پخت نان امطبگ عربی خوزستان به شماره ۲۲۵۷، مهارت پخت عیش تمن (نان برنج) عربی به شماره ۲۲۵۸، مهارت تهیه حلاوه تمر (حلوای خرما) عربی خوزستان به شماره ۲۲۵۹، مهارت ساخت بیگک؛ عروسک محلی هندیجان  به شماره ۲۲۶۰ تاریخ ۳۰ در ماه ۱۳۹۹ در فهرست ملی آثار میراث فرهنگی ناملموس ثبت رسیده است.

مونسان در همین نامه خطاب به استاندار خوزستان با ابلاغ مراتب ثبت ملی مهارت ساخت لیلی یک – دومایک عروسک محلی بندر ماهشهر به شماره ۲۲۶۱ و مهارت خوون چینی (آجرچینی سنتی) به شماره ۲۲۶۲، مهارت ساخت بی‌لکی (عروسک بومی دزفول) به شماره ۲۲۶۳، مهارت تهیه هیس (شیرینی خرما) عربی خوزستان به شماره ۲۲۶۴ در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس بر هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این آثار تأکید کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین در نامه‌ای جداگانه مراتب ثبت ملی فناوری تولید قلم‌نی دزفول به شماره ۱۹۹۲، نمایش آیینی علم بازی (علم‌داری، علم‌گردانی) محرم به شماره ۱۹۹۳، روش پخت قلقل (حلیم سنتی شوشتر) به شماره ۱۹۹۴ و نصب بیرق شب اول محرم در شوشتر به شماره ۱۹۹۵ و دانش سنتی فرآوری خریط در جنوب خوزستان به شماره ۱۹۹۶ در تاریخ ۱۳۹۸/۴/۵ را نیز به استاندار خوزستان ابلاغ کرد.

ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۳ اثر میراث فرهنگی ناملموس به استاندار خوزستان

به گزارش ایرنا، طبق آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی- تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت‌ها و شیوه‌های پخت غذاهای سنتی و…) در فهرست ملی را در بر می‌گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رییس شورا، معاون میراث‌فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی‌وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره‌ای و بر اساس پرونده‌های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب‌نظران و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می‌شود.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن