خوزستان
اجرای ۲ پروژه از طرحهای پتروپالایش در خوزستان به تصویب رسید
[ad_1]
فاضل عبیات یکشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه کمسیون ماده ۲۱ طرح های غیرکشاورزی خوزستان در نیمه دوم مردادماه امسال با احداث سه طرح پتروپالایش موافقت کرده بود گفت: امروز نیز احداث پروژههای پتروپالایش در شهرستان های شادگان و دشت آزادگان به تصویب رسید.
وی ادامهداد: هرکدام از این پروژهها، ظرفیت تولید روزانه ۵۰ هزار بشکه فرآوردههای سوختی را دارند و حجم سرمایهگذاری در آنها بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار برآورد میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان خاطرنشان کرد: با احداث این پروژه ها، سه هزار فرصت شغلی پایدار در شهرستان های شادگان و دشت آزادگان ایجاد میشود.
عبیات با بیان اینکه تمامی مراحل مرتبط با تایید این طرحها در استان خوزستان طی شده است گفت: این طرح ها در نشست بعدی شورای برنامهریزی نیز به تصویب نهایی خواهند رسید.
وی یادآورشد: استعلامهای مربوط به اخذ آغاز عملیات اجرایی این ۲ طرح پتروپالایش انجام شده است و علاوه بر اختصاص زمین مورد نیاز، مراحل مربوط به تخصیص خوراک نفتی آنها نیز طی شده است.
پیش از این نیز احداث سه پتروپالایش در شهرستان های رامهرمز، آغاجاری و بهبهان به تصویب کمیسیون ماده ۲۱ طرح های غیرکشاورزی رسیده بود.
پتروپالایشگاه به معنای پالایشگاه نفت است. اما معمولا منظور از واژه پتروپالایشگاه نسل جدیدی از پالایشگاه ها به حساب می آیند که بر یکپارچگی بین مجتمع های پالایش و پتروشیمی تاکید دارند.
در مجتمع های پتروپالایشگاهی، هدف تنها تولید سوخت از جمله گاز مایع(ال پی جی)، بنزین، نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره نیست، بلکه در کنار چنین محصولاتی فرآورده های ویژه و خوراکهای مورد نیاز مجتمعهای پلیمری و شیمیایی نیز تولید و عرضه میشود.
در مجتمع های پتروپالایش، نفت خام به عنوان خوراک وارد واحدهای فرایندی متعددی میشود تا ترکیبی از محصولات سوختی و پایه پتروشیمی تولید شود. توجه به توسعه ظرفیت پتروپالایشی
می تواند باعث سودآوری بیشتر (بیش از ۲ برابر) و افزایش توان رقابت در بازار فراورده های نفتی باشد. در سال های اخیر بسیاری از کشورها ساخت پتروپالایشگاه را در دستور کار خود قرار دادهاند که یکی از دلایل آن سودآوری بالای این مجتمعها است.
منبع