فارس

احتمال کمبود تخت و داروهای کرونایی در جهرم وجود دارد

[ad_1]

محمد رحمانیان یکشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: می‌توان گفت که تمام تخت‌های این بیمارستان اشغال است و این موضوع باعث می‌شود، ارائه خدمات درمانی به دیگر بیماران تحت الشعاع قرار گرفته و جانشان به خطر بیفتد.

وی اظهار کرد: هر روز نزدیک به ۶۰ درصد نمونه‌ها مثبت می‌شود، در ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ مورد جدید شناسایی شده و هر روز بر این تعداد افزوده می‌شود.

وی ابراز کرد: با توجه به اینکه اکثر نقاط کشور درگیر موج پنجم کروناست، ادامه این روند قطعاً جهرم را با کمبود تخت و داروهای کرونایی مواجه خواهد کرد و روزهای سختی را پیش رویمان قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه درصد رعایت‌ها در شهر کمتر از ۳۰ و در روستاها کمتر از ۱۰ درصد است، اظهار کرد: موج پنجم کرونا در حال شکست رکورد موج‌های قبلی است، دیروز جهرم یکی از سخت‌ترین روزهای کرونایی داشت.

به گفته وی دیروز ۳۹ نفر بستری شدند که ۷ نفر از آنها زیر ۳۰ سال سن دارند. اکثر این بیماران با درگیری شدید ریوی مواجه هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: دیروز دو بیمار دیگر هم جان خود را از دست دادند که متأسفانه هیچ‌کدام اقدام به تزریق واکسن نکرده بودند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مراجعه بیماران به درمانگاه های کرونا جهرم به‌صورت خانوادگی شده است، ادامه داد: درگیری بیماری به کودکان زیر ۵ سال هم رسیده و اکثر مراجعین از جوانان و میانسالان بوده است.

رحمانیان اضافه کرد: تب و آبریزش بینی از علائم بارز بیماری در کودکانی بوده است که دیروز به این درمانگاه‌ها مراجعه کرده‌اند. همین طور تب، بدن درد، سردرد و بی حالی از علائم بیماری در بزرگسالان بوده است.

به گفته وی درگیری ریوی نیز در اغلب بیماران وجود داشته  اما افرادی که دارای  بیماری دیابت و فشار خون بوده اند درگیری ریوی در آنها بالا گزارش شده است.

وی با اشاره به اینکه طبق گزارش‌های داده شده اکثر بیماران در دورهمی‌های خانوادگی و مراسم به بیماری مبتلا شده‌اند، بیان کرد: در بین مراجعه کنندگان سالمندانی نیز وجود داشته که اقدامی برای دریافت واکسن نکرده بودند و درگیری ریوی در آنها بالا بوده است.

وی با بیان اینکه تا واکسیناسیون به صورت جمعی صورت نگیرد رعایت پروتکل‌های بهداشتی تنها راه مقابله با بیماری است، بیان کرد: هیچ چاره دیگه‌ای نداریم جز اینکه از مردم بخواهیم تمام نکات بهداشتی را بدون کم و کاست رعایت کنند.

رحمانیان گفت: کار از گفتن اینکه در دورهمی شرکت نکنید گذشته است؛ شاید بهترین توصیه این باشد که اگر ضرورتی نمی‌بینید، از خانه خارج نشوید.

تزریق واکسن از مرگ و عوارض شدید بیماری کووید ۱۹ جلوگیری می کند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز در این جلسه گفت: واکسن‌های کرونا از هر نوع و دارای هر میزان ایمنی بخشی که  باشند دارای  یک وجه مشترک هستند و آن اینکه بعد از تزریق واکسن افراد از خطر مرگ ناشی از بیماری کووید۱۹ نجات پیدا می‌کنند.

سید مجید ارجمند افزود: طبق گزارش جدید CDC آمریکا، واگیری کرونای دلتا از آبله و ابولا و آنفولانزا و سارس بیشتر است و این بیماری با قدرت سرایتی در حد آبله مرغان در جامعه در حال انتشار است.

وی بیان کرد: دنیا امیدوار است  پس از واکسیناسیون همگانی، انسان‌ها بتوانند به زندگی عادی و روزمره بازگردند، اما هراس از انجام واکسیناسیون‌ و وجود شبهاتی(در میان تعداد کمی از افراد) که هر روز به شکل تازه ای بر روند مدیریتی و کنترل این بیماری دامن می زند کار را مشکل می کند.

وی اظهار کرد: شایعاتی همچون مرگ زودرس، چسبیدن فلزات به بدن و…  بعد از تزریق هیچ پشتنوانه علمی ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم ادامه داد: افرادی که واکسن دریافت می‌کنند ممکن است واکش جانبی خفیفی  از خود بروز دهند و یا در موارد نادر، با عوارض شدید و حتی تهدیدکننده مواجه شوند. اما در صورت عدم واکسینه شدن، احتمال ابتلا بـه بیماری، عدم مصونیت و مرگ‌ومیر بسیار بیشتر و شدیدتر از این عوارض خواهد بود.

وی گفت: در چنین شرایطی که گاه جامعه با وجود بیماری، تا حد بحران پیش می رود علاوه بر اهتمام بر شیوه‌نامه‌های بهداشتی، واکسینه‌شدن عموم جامعه لازم و ضروری است.

وی بیان کرد: ممکن است میزان ایمنی‌زایی واکسن‌ها با هم متفاوت باشد، اما نکته قابل اهمیت در تلقیح واکسن اینجاست که افرادی که واکسن می‌زنند اگر هم به بیماری کووید۱۹ مبتلا شوند، بیماری آنها آن قدر شدید نخواهد شد که کشنده باشد یا بیمار را به بیمارستان و آی‌سی‌یو روانه  کند.

ارجمند با تأکید بر لزوم واکسیناسیون جمعی بیان کرد: واکسن کرونا در هر صورت از بروز بیماری شدید جلوگیری می کند، بنابراین لازم است همه افراد به‌خصوص سالمندان و افراد پرخطر مطابق با برنامه زمان‌بندی شده پس از فراخوان برای تزریق واکسن در موعد مشخص عجله کنند.

وی اعلام کرد: درمانگاه امام صادق(ع) واقع در خیابان هجرت و درمانگاه امام علی(ع) واقع در خیابان مادر از مراکز نمونه گیری کرونا در جهرم هستند. درمانگاه امام صادق(ع)  تمام روزهای هفته در دو نوبت صبح و عصر و درمانگاه امام علی (ع) از شنبه تا چهارشنبه فقط در نوبت عصر فعال و آماده خدمت به شهروندان عزیز هستند.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن