اصفهان

احیای مکتب اصفهان با مدیریت شهری حکمت مدارحفظ می‌شود

[ad_1]

به گزارش ایرنا، رضا اسماعیلی روز چهارشنبه در نشست اول کمیته فرهنگ هنر و رسانه کنگره یاد شده با اشاره به اهمیت حفظ ارتباطات بین المللی در این اصفهان افزود: اجزا و عناصر مکتب اصفهان، به‌عنوان عناصریست که تجلی توامان بین معنا گرایی،  اندیشه گرایی و توسعه شهری و حکمت دارد.

وی ادامه داد: با واکاوی عناصر مکتب اصفهان، اجزا و ساختار این مکتب در مدیریت شهری مبتنی بر حکمت، می توان به ترکیب معناگرایی و اندیشه دینی و جایگاه اندیشه تشیع در این زمان و خلق ساختاری پدیده‌ای چون میدان نقش جهان ( امام(ره)) و عناصری که در این زمینه وجود دارد، پی برد.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: اجزا و عناصر چهارباغ به‌عنوان تجلی بزرگ فرهنگ دینی که به تعبیری یک بهشت است و تجلی بهشت بر روی زمین در اصفهان است.

وی اضافه کرد: رودخانه زاینده رود هم در این روزها جاری شده و این تجلی و ترکیب شهر توسعه یافته که در دوره صفوی مطرح بوده توسعه مبتنی بر آب و جنبه‌ها و عناصر ساختاری در میدان نقش جهان به نیکی در این مثلث مطرح شده است.

دبیر نشست تخصصی کمیته فرهنگ هنر و رسانه نخستین کنگره استان اصفهان و توسعه ملی گفت: اصفهان فراتر از یک شهر متعلق به شهروندان این شهر و ایرانیان است بلکه شهریست که متعلق به همه جهانیان است.

وی با بیان اینکه اصفهان از یک منظری شهر جهانی صنایع دستی محسوب می‌شود و عظمت این شهر به‌عنوان شهر خلاق در حدی است که از آن به‌عنوان جهان شهر اصفهان می‌توان یاد کرد ادامه داد: فرهنگستان هنر کشور اقدامات جدی و خوبی برای احیای مکتب اصفهان انجام داده که امیدواریم این فعالیت ها تکمیل شود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه   کلام و سخن زیبا با لهجه شیرین اصفهانی همچنان بر تارک ادبیات و تاریخ ایران و جهان می درخشد خاطرنشان کرد: اصفهان فراتر از ابعاد معماری و ساخت و ساز شهری، شهری متشکل از ابعاد معنوی و زیبای هنری با مردمی طناز و هوشمند است که توانسته اند چگونه از این فضاها حداکثر استفاده را داشته باشند.

به گفته وی، فعالیت‌ها در این شهر باید در عرصه عملی در حیطه شهری معنا پیدا کند و بتوانیم شهری مشهور و پر از معنا و توام با معنویت، اخلاق و رفتار و ترکیبی از معماری و طبیعت گرایی داشته باشیم.

اسماعیلی  تصریح کرد: اصفهان از منظر دیپلماسی بین المللی و ملی جایگاه ممتازی دارد که از این لحاظ می توانیم یک بعد بین المللی به این شهر ببخشیم که با فعالیت هایی که انجام شده و احداث تالار سران که به زودی به بهره برداری خواهد رسید به عظمت و شکوه و زیبایی اصفهان در دوران معاصر برگردیم. 

وی با بیان اینکه گسست هایی در دوره های تاریخی در اصفهان ایجاد شد که بیشتر آنها بعد از دوران صفویه بود ادامه داد: بسیاری از آثار تاریخی و باستانی این شهر که صفویان با استفاده از اندیشه های هنرمندان، صنعتگران، شعرا و فقیهان به‌وجود آورده بودند، در دوران قاجاریه از بین رفت و بعضی از آنها هم با شهرسازی های نو و تغییر فرهنگ و تغییر کالبد، ارتباط سازمان یافته و ارگانیک بین کالبد شهری و فرهنگ شهری که در گذشته خلق شده بود را تغییر داد.

وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از مکاتب متعددی که در این استان داریم بتوانیم به دوره شکوه و عظمت این شهر برگردیم و اصفهانی داشته باشیم که همچنان آب در آن جاری باشد و گردشگران و سیاحان از اقصی نقاط جهان به این دیار سفر کنند.

(نشست اول) کمیته فرهنگ هنر و رسانه با سخنرانی‌های علی‌اصغر محکی با عنوان نقش شبکه ارتباطات اجتماعی واقعی و مجازی متخصصان شهری در بهبود مدیریت شهری و  سید وحید عقیلی با عنوان مکتب اصفهان و توسعه ملی و  دکتر مهرداد نوابخش با عنوان نقش نهاد رسانه‌های اجتماعی در توسعه پایدار شهری برگزار شد.

نخستین کنگره “استان اصفهان و توسعه ملی، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو”  سه شنبه گذشته در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز تا ٢۴ تیر در دانشگاه صنعتی اصفهان در قالب حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

 

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن