تهران
اظهارنظر عجولانه در حوزه فضای مجازی پیامدهای جبران ناپذیری دارد
[ad_1]
دکتر حسین نوشآبادی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گسترش فزاینده فناوری اطلاعات و ارتباطات به ویژه شبکه جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و ضرورت سرمایهگذاری وسیع و هدفمند به منظور بهرهگیری حداکثری از فرصتهای ناشی از آن برای پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم، لزومِ برنامهریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیبهای ناشی از آن را اقتضا میکند.
وی گفت: بی شک، پیدایش فضای مجازی در چند دهه اخیر، یکی از بزرگترین نمادهای تحول جهانی است، رخدادی که تأثیرات شگرف آن هر روز در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دفاعی و عرصه ملی و بینالمللی نمود بیشتری پیدا میکند.
وی افزود: مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات پرشتاب این عرصه، برای استفاده از فرصتها و ظرفیتها و مقابله با آسیبها و تهدیدات آن از یک سو و مدیریت، نظارت و رصد کارآمد و روز آمد، از سوی دیگر، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
رئیس فراکسیون دیپلماسی بینالمللی و منافع ملی افزود:رصد وضعیت جاری فضای مجازی، پیشبینی و آیندهنگری تحولات در این فضا در سطح ملی و بینالمللی، هماهنگی میان نهادهای ذیربط، ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرتهای تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل و قدرت تعامل با دیگر کشورها در جهت شکلدهی به قواعد و قوانین مرتبط با فضای مجازی در عرصه جهانی با رویکرد اخلاقمدار و عادلانه، مورد انتظار رهبری معظم انقلاب اسلامی است.
نوشآبادی سالمسازی و حفظ امنیت همهجانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دستاندازی بیگانگان در این عرصه را دارای اهمیت ویژه دانست و بر جلوگیری از رخنهها و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همه جانبه فرهنگی و لزوم ترویج هنجارها، ارزش ها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه و برنامهریزی همهجانبه برای بهبود شرایط کسب و کار مرتبط با فناوریهای مجازی و بهرهگیری از فرصتهای اشتغالزایی و نیز رونق محتوا، تاکید کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سیاستگذاری آگاهانه، مسوولانه و مقتدرانه در خصوص فضای مجازی، با توجه به گسترش روزافزون و پرسرعت پدیده عظیم و بینظیر فضای مجازی، ضرورت استفاده از تواناییها و استعدادهای جوان کشور و سیاستگذاری صحیح و اقدامات سنجیده و هماهنگ و خروج از حالت انفعال در عرصه فضای مجازی را میرساند.
وی افزود: امروز تولید محتوای اسلامیِ متقن و جذاب، به صورت جدی احساس می شود و بی تردید، گستره فضای مجازی به عنوان یک قدرت نرم فوقالعاده در عرصههای مختلف از جمله فرهنگ، سیاست، اقتصاد، لزومِ طراحیِ مناسب و دقیق برای حفظ حریم امنیت فکری و اخلاقی جامعه را، صد چندان کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: هر گونه ورود و تصمیمگیری در حوزه فضای مجازی که ده ها میلیون نفر در داخل کشور از آن استفاده می کنند و هزاران کسب وکار در این بخش، جریان دارد، از حساسیت بالایی برخوردار است و به دلیل پیچیدگی ها و متغیرهای فراوانی که در این وجود دارد، هر گونه اظهار نظر و تصمیم گیری غیر کارشناسانه، عجولانه و شتابزده، آثار و پیامدهای جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا گفت:همانطور که ریاست مجلس شورای اسلامی بیان کرد، ابهامات و اشکالاتی متوجه طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی، است که نیازمند بررسی و اصلاح است.
وی گفت: قانون گذاری و تصمیم گیری در حوزه فضای مجازی، که با زندگی روز مره و کسب و کار جامعه، سروکار دارد و جزئی از زندگی حقیقی مردم شده است و نمی توان آن را به دور از چشم مردم و پشت درب های بسته یک کمیسیون، انجام داد.
وی گفت: خوشبختانه همین انتقاد و مواضع دلسوزانه عده ای از نمایندگان مجلس، موجب شد، بررسی این طرح، فقط محدود به کمیسیون فرهنگی نشود و نمایندگان منتخب از کمیسیون های دیگر مجلس و همچنین مسئولان و کارشناسان دولت نیز در جلسات بررسی این طرح حضور داشته باشند تا اشکالات و ابهامات موجود برطرف شود و گزارش آن به صورت علنی و شفاف، در اختیار مردم قرار گیرد.
نوشآبادی گفت: طراحان طرح صیانت از کاربران فضای مجازی، تاکید کردند که به دنبال محدود و محروم کردن مردم از امکانات اینترنت و فضای مجازی نیستند و قصد آنان سامان دهی، قانونمند کردن، و بر طرف کردن موانع و صیانت از حقوق مردم در فضای رها شدهی فضای مجازی و پیشگیری از آسیب هایی موجود در این عرصه هستند تا ضمن مدیریت مطلوب، هم منافع مردم تامین شود و هم حقوق عمومی و نظم و امنیت کشور، مورد صیانت و حفاظت قرار گیرد.
وی افزود: در نظر گرفتن صلاحیت، وظایف و اختیارات شورای عالی فضای مجازی که متشکل از سران سه قوه و مدیران ارشد نظام و متخصصان حوزه مجازی و منصوب مقام معظم رهبری هستند و طبق فرمان ایشان، مسوولیت سیاست گذاری و تصمیمگیری در عرصه فضای مجازی را به عهده دارند، نباید نادیده گرفته شود.
منبع