آذربایجان شرقی

بهسازی و مقاوم‌سازی ۱۴۶ هزار خانه روستایی در آذربایجان‌شرقی

[ad_1]

به گزارش ایرنا،  بهسازی و مقاوم سازی ۴۸ درصد واحدهای مسکونی روستایی آذربایجان شرقی که چهار درصد نیز از متوسط کشوری بالاتر است، از جمله طرح های موفق در راستای ارتقای سطح رفاه و آسایش روستاییان استان بوده که در سال های گذشته گام های مهمی در ارتباط با آن برداشته شده است.  

بدیهی است که اقدامات لازم برای ارتقای سطح رفاه روستاییان آذربایجان شرقی،  محدود به نوسازی و بهسازی مسکن روستایی نبوده و اجرای طرح هادی ۹۰۷ روستا، اعطای تسهیلات قرض الحسنه برای تعمیر ۴۴ هزار واحد مسکونی و راه اندازی ۱۴ کتابخانه روستایی از دیگر اقدامات انجام گرفته در این راستاست.  

صدور نزدیک به ۲۲۰ هزار جلد سند ملکی و اختصاص بیش از ۵۰ هزار تن قیر رایگان برای آسفالت معابر روستایی نیز در سال های گذشته برای تسهیل زندگی در روستاهای آذربایجان شرقی و متوقف کردن روند معکوس از آنها به شهرها انجام گرفته است.  

بدیهی است که مجموعه اقدامات انجام گرفته در راستای ارتقای سطح امکانات زیرساختی و رفاهی در روستاهای آذربایجان شرقی تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله زیادی دارد، اما تلاش در این مسیر توسط ارگان های مختلف با محوریت بنیاد مسکن، هرگز متوقف نشده است.

در تبیین ارزش ریالی اقدامات انجام شده و طرح های اجرا شده برای تامین رفاه روستاییان آذربایجان شرقی، اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نیست که تنها در فروردین ماه امسال،  پنج پروژه روستایی با اعتبار بیش از ۶۱۳ میلیارد و ۵۱۶ میلیون تومان در استان به بهره‌برداری رسید که بهره برداری از چهار هزار واحد مسکونی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان و بازسازی ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکن روستایی، یک هزار و ۹۵۰ واحد دامی و ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری مناطق زلزله زده شهرستان های میانه و سراب با اعتبار بیش از ۴۱۰ میلیارد تومان از جمله مهم ترین آنها بود.

بهسازی و مقاوم‌سازی ۱۴۶ هزار خانه روستایی در آذربایجان‌شرقی

بهسازی و مقاوم سازی ۱۴۶ هزار واحد مسکونی روستایی آذربایجان شرقی 

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی،  با اشاره به اینکه سهمیه سالیانه این استان برای مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی ۱۲ هزار واحد است، گفت: بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ حدود ۳۰۵ هزار واحد مسکونی روستایی در سطح استان وجود دارد که از این تعداد حدود ۱۴۶ واحد نوسازی و مقاوم سازی شده است.

حافظ باباپور، ادامه داد: در زمان کنونی ۴۸ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان با استفاده از تسهیلات این بنیاد مقاوم سازی شده که این تعداد در مقایسه با میانگین کشوری چهار درصد بیشتر است.

وی یادآوری کرد: در صورت لحاظ واحدهای مسکونی که روستاییان به صورت شخصی اقدام به مقاوم سازی کرده اند میانگین واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده استان به ۶۰ تا ۶۵ درصد می رسد.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی، پرداخت ۱۷ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای تکمیل واحدهای مسکونی نیمه تمام روستایی تحت پوشش نهادهای حمایتی یا خانواده های دارای دو یا چند توانجو در قالب برنامه جامع تامین مسکن اقشار کم درآمد روستایی و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه برای ۴۴ هزار واحد مسکن روستایی را از دیگر اقدامات این نهاد در راستای تامین مسکن مناسب و ایمن برای روستاییان اعلام کرد.

باباپور، احداث ۱۴ واحد کتابخانه روستایی را از اقدامات این بنیاد در حوزه مسکن روستایی اعلام کرد و اظهار داشت: تاکنون یک هزار و ۱۱۸ واحد مسکونی نیز از سوی خیرین مسکن ساز استان برای محرومان احداث شده است.

بهسازی و مقاوم‌سازی ۱۴۶ هزار خانه روستایی در آذربایجان‌شرقی

احداث سه هزار واحد مسکونی در مناطق زلزله زده میانه و سراب 

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی همچنین با بیان اینکه در زلزله سال گذشته شهرستان های میانه و سراب ۶ هزار و ۵۵۲ واحد خسارت دیده بود، گفت: در بهمن ماه سال ۹۸ بازسازی و تعمیر سه هزار و ۵۵۲ واحد مسکونی شهری و روستایی به اتمام رسید و عملیات احداث سه هزار واحد مسکونی برای آسیب دیدگان این حادثه نیز با بیش از ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

باباپور،  ادامه داد: بنیاد مسکن تنها متولی بازسازی مناطق حادثه دیده در اثر سیل و زلزله در کشور بوده و سیستم این بنیاد کارآزموده برای بازسازی این مناطق با استفاده از امکانات و ماشین آلات است.

وی با اشاره به اینکه ۸۵ روستای استان در معرض سیل قرار دارند، یادآوری کرد: در بودجه سال جاری از محل اعتبارات ملی، اعتبار خوبی برای رسیدگی به این روستاها اختصاص یافته است.   

بهسازی و مقاوم‌سازی ۱۴۶ هزار خانه روستایی در آذربایجان‌شرقی

اجرای طرح هادی روستایی در ۹۶۰ روستای آذربایجان شرقی 

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه میانگین اجرای طرح هادی در روستاهای استان چهار درصد بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: میانگین طرح هادی در سطح روستاهای استان ۴۶ درصد بوده و تاکنون در ۹۶۰ روستا این طرح اجرا شده است.

باباپور ادامه داد: در زمان کنونی در یک هزار و ۹۵۴ روستای استان طرح هادی روستایی تهیه و مطالعه و در ۴۸۸ روستا نیز طرح هادی روستایی بازنگری شده است.

وی یادآوری کرد: تاکنون ۲۲۳ هزار و ۸۲۱ جلد سند روستایی و ۲۸ هزار و ۵۱۸ جلد سند در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت صادر و ۳۰ هزار و ۵۰۰ فقره خدمات فنی برای صدور پروانه ساختمانی ارایه شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی،  با اشاره به تخصیص چهار هزار و ۶۴۸ تن قیر رایگان برای استان در سال ۹۹، گفت: از سال ۹۴ تا ۹۸ حدود ۵۰ هزار و ۴۷۰ تن قیر رایگان برای آسفالت معابر روستایی استان تخصیص یافته و با این میزان قیر سه میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع از معابر آسفالت شده است.

باباپور با بیان اینکه این استان در جذب قیر رایگان جزو استان های برتر کشور است، افزود: این بنیاد در سال ۹۷ با انجام یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع عملیات آسفالت ریزی رتبه اول کشوری را کسب کرده است.

وی اظهار کرد: در بودجه سال جاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومان قیر رایگان پیش بینی شده که سهمیه بنیاد مسکن استان از این محل ۲۱ درصد است و بر اساس آن نیز اقدام لازم برای آسفالت معابر روستایی انجام می شود.  

بهسازی و مقاوم‌سازی ۱۴۶ هزار خانه روستایی در آذربایجان‌شرقی

اختصاص ۱۲۰ میلیارد تومان برای عمران روستاهای آذربایجان شرقی

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن آذربایجان شرقی نیز گفت: در سال گذشته با وجود مشکلات اقتصادی دولت از ۱۴۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب برای عمران روستاهای استان ۱۲۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.

محمد مقتومی، این میزان اعتبار برای اجرای ۲۹۴ پروژه هزینه می شود، افزود: در سال ۹۸ از ۴۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب حدود ۳۸ میلیارد تومان تخصیص یافته بود.

وی اظهار کرد: از اعتبارات سال گذشته از محل قیر رایگان بیش از ۵۰۰ هزار مترمربع معابر روستایی استان آسفالت می شود و قیر مورد نیاز نیز خریداری شده که به محض مساعد شدن شرایط جوی این طرح اجرا می شود.

مقتومی، ادامه داد: از اعتبارات ملی برای ۶۴ پروژه بیش از ۲۵ میلیارد تومان و از اعتبارات استانی برای ۷۴ پروژه حدود ۲۶ میلیارد تومان اختصاص یافته است و اجرای این عملیات امسال انجام می شود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن آذربایجان شرقی گفت: در سال گذشته حدود ۷ هزار و ۲۸۵ جلد سند مالکیت روستایی صادر شده است که نسبت به سال ۹۸ که ۶ هزار جلد سند بود افزایش چشمگیری داشته است.

مقتومی، با اشاره به تملک اراضی ملی داخل طرح هادی از سوی بنیاد مسکن، افزود: در سال ۹۸ حدود ۱۰ هکتار و در سال ۹۹ حدود ۲۸۳ هکتار اراضی ملی به این بنیاد واگذار شده است.

وی بازنگری طرح هادی ۱۵۰ روستا، صدور ۷۰۰ پرونده تغییر کاربری و تصویب ۷۰۰ طرح شهرستانی را از دیگر فعالیت های این معاونت اعلام کرد.

تزریق یکهزار و ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار به دهیاری‌های آذربایجان شرقی 

در همین حال مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز اعلام کرد: از سال ۹۲ تاکنون یک هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار به دهیاری های این استان توسط دولت پرداخت شده است.

تقی کرمی افزود: این میزان اعتبار در حالی به دهیاری های این استان تخصییص یافته است که پیش از این و در طول سالهای ۸۲ تا ۹۲، فقط ۱۱۷ میلیارد تومان به دهیاری ها کمک مالی دولتی شده بود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷، دو برابر سهمیه آذربایجان شرقی یعنی حدود ۵۴ میلیارد تومان قیر رایگان در اختیار دهیاری های این استان قرار گرفت،  اضافه کرد: در راستای توسعه و عمران روستایی نیز توسط دهیاری های آذربایجان شرقی در چهار سال گذشته چهار هزار طرح عمرانی با یک هزار میلیارد تومان اعتبار اجرا شده است.

وی گفت: هم اکنون یک هزار و ۹۴۷ دهیار در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند و این در حالی است که ۷۵ درصد از اعضای شوراهای روستاهای استان افراد جدیدی هستند.

کرمی با اشاره به سهم مراغه از اعتبارات دهیاری ها افزود: از سال ۹۲ تاکنون و توسط دولت تدبیر و امید ۸۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و در طول سال های ۹۶ تاکنون نیز ۶۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به دهیاری های این شهرستان اعتبار تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه هیچ نهادی به اندازه دهیاری ها به عمران روستاها خدمت نکرده است، اضافه کرد: ۷۰ نفر از دهیاران این استان از ببین بانوان هستند که کارنامه موفقی از خود به جای گذاشته اند.

وجود پنج هزار و ۶۶۰ کیلومتر راه روستایی آسفالت در آذربایجان شرقی

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی نیز از آسفالت بودن پنج هزار و ۶۰۰ کیلومتر از راه های روستایی استان خبر داد و گفت: در قالب طرح «ابرار» (اقدام برای بهسازی و آسفالت راه های روستایی)، آسفالت کردن ۶۵۴ کیلومتر راه روستایی این خطه در قالب ۱۲۳ طرح به ما ابلاغ شده بود.  

اورجعلی علیزاده افزود: خوشبختانه در سایه تلاش های انجام گرفته در ۲ سال اخیر، بخش عمده این تکلیف محقق و بیش از ۴۰۰ کیلومتر راه روستایی آسفالت شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: با اجرای این طرح ۹۳ درصد از جمعیت روستایی و ۶۰ درصد از روستاهای استان از نعمت راه روستایی آسفالته برخوردار می شوند.

وی افزود: در سال گذشته در مجموع در جاده های شریانی، فرعی و روستایی آذربایجان شرقی ۲۵۷ کیلومتر با ۴۰۰ هزار تن آسفالت ریزی انجام شده است.  

علیزاده با اشاره به اولویت آسفالت راه های روستایی و مرمت آنها برای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی همچنین از اختصاص ۳۴ میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت راه های روستایی شهرستان های خداآفرین، کلیبر و هوراند در سال جاری خبر داد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن