اصفهان

تفاهم‌‎نامه خواهرخواندگی اصفهان و سمرقند امضا شد

[ad_1]

به گزارش ایرنا، این مراسم به صورت مجازی با حضور قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان، “بابر میرزا آبلاقل‌اُف” شهردار سمرقند و حمید نیرآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان در محل تالار شورای شهرداری اصفهان برگزار شد.

پس از امضای تفاهم‌‎نامه، سمرقند ازبکستان چهاردهمین شهر جهان است که با اصفهان تفاهم‌نامه خواهرخواندگی دارد.

شهردار اصفهان در این مراسم گفت: اصفهان و سمرقند می‌توانند با بهره‌گیری از اشتراکات تاریخی و فرهنگی خود روز به روز ارتباطات میان دو کشور را افزایش دهند و شهرهای کلیدی برای تردد هر چه بیشتر گردشگران ۲ کشور باشند.

نوروزی ادامه داد: این تفاهم‌نامه فقط برای افزایش همکاری بین دو شهرداری نیست بلکه نهادهای دیگر مانند اتاق بازرگانی و یا دانشگاه‌ها نیز قادر خواهند بود همتایان خود را در کشور متناظر پیدا کرده و فعالیت‌های خود را ارتقا دهند.

وی افزود: از آنجا که اصفهان و سمرقند جزو اکو هستند می‌توانند ایجاد کننده شبکه شهرهای اکو باشند.

مؤسسه فرهنگی اکو ،نهاد فرهنگی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) است که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شده‌ و مرکز آن در ایران و شهر تهران است؛ وظیفه این موسسه، گسترش همکاری و تبادل های فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است.

تفاهم‌‎نامه خواهرخواندگی اصفهان و سمرقند امضا شد

شهردار اصفهان بر انتقال تجارب بین این شهرها، از مردم سمرقندِ ازبکستان دعوت کرد در جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان که در اصفهان برگزار می‌شود حضور پیدا کنند.

شهردار سمرقند نیز در این مراسم گفت: امضای این تفاهم نامه می‌تواند روابط دوستانه بین شهرهای خواهرخوانده را تقویت کند و پایه گذاری برای توسعه روابط ۲ کشور باشد.

بابر میرزا آبلاقل‌اُف افزود: شهروندان اصفهان و سمرقند در دین  و جهان‌بینی اشتراکاتی دارند، از این‌رو می توانند قدمت۶۰۰ سال دوستی بین اجداد خود را دوباره آغاز و احیا کنند.

کلانشهر اصفهان با نزدیک به ۲ میلیون نفر جمعیت، مرکز استان اصفهان و یکی از قطب های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، گردشگری، صنعتی و علمی کشور بشمار می آید؛ این کلانشهر به جز سمرقند با شهرهای شیان، فلورانس، داکار، کوآلالامپور، کویت، بارسلونا، فرایبورگ، سنت پترزبورگ، لاهور، هاوانا، یاش، ایروان و بعلبک عقد خواهرخواندگی دارد.

پیوند شهرهای خواهرخوانده براساس مشابهت‌ زمینه‌های مشترک فرهنگی و تاریخی است، چیزی که موجب شکل‌گیری و پایداری این پیوند و در نتیجه همیاری و همکاری در حفظ و نگهداری داشته‌ها و ظرفیت های خواهرشهرها می‌شود.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن