اصفهان
تفکر تقدیرگرایانه و ناامیدی، عامل عادیانگاری کرونا در جامعه است
[ad_1]
مرتضی پدریان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اصفهان افزود: ناامیدی بر زندگی مردم حاکم و این موضوع باعث شده است تا مردم مساله کرونا را جدی نگیرند.
وی یادآور شد: برخی از مردم تفکر تقدیرگرایانه محض دارند یعنی معتقدند بیاذن خدا هیچ برگی از درخت نمیافتد و میگویند اگر قرار است کرونا بگیریم، میگیریم و اگر خدا نخواهد، نمیگیریم.
استاد رشته جامعهشناسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: شرایط و ساختارهای اقتصادی و اجتماعی کشور گونهایست که مردم در حوزه معیشت خود با مشکلات عدیده روبه رو هستند و حل این مشکلات نیز با توجه به شرایط جامعه، سخت شده است.
وی ادامه داد: بالا رفتن هزینه زندگی و وضعیت تورمی کمرشکن، باعث بی توجهی مردم به وضعیت سلامت خود بخاطر اهتمامشان به تامین معاش شده است.
پدریان بیان کرد: با توجه به گسترش پدیده بیکاری و افزایش مخارج زندگی، بسیاری از اعضای جامعه صرفا بدنبال تامین هزینههای زندگی خود هستند.
وی اظهار داشت: برخی از افرادی که قائل به رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیستند میگویند حالا که قرار است بخاطر گرسنگی بمیریم بگذار با کرونا بمیریم.
این پژوهشگر اجتماعی اضافه کرد: از طرفی چنین افرادی، این بیماری را صرفا به اراده نیروهای مافوق بشر و ماوراء الطبیعه منوط میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در جامعه با افرادی مواجهیم که موضوع بهداشت و رعایت دستورالعملهای مرتبط با آن را مهم نمیدانند و به عنوان هنجارفرستان جامعه، مردم را به برخی از اموری که خارج از حیطه پیشگیری از شیوع کروناست، تشویق میکنند.
پدریان افزود: این افراد نمیخواهند بپذیرند که ویروس کرونا، یک بیماریست که جامعه را دچار ابتلائات وحشتناک و عوارض کشنده خود می کند.
وی بیان کرد: برخی تضادها و تناقضها در سخن مسوولان جامعه نیز موجب سادهانگاری مردم نسبت به ویروس کرونا و شیوع آن در جامعه میشود.
این جامعه شناس در اشاره به مهمترین راهکارهای موجود برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم متذکر شد: باید تمام نهادها و هنجارفرستان جامعه در باره پیامدهای کرونا همسو و همجهت شوند زیرا در این صورت شیوع ویروس کرونا در جامعه قابل کنترلتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه ساختارهای اقتصادی جامعه مناسب نیست، ادامه داد: بنابراین اقتصاددانان باید راهکاری را برای حل معیشت مردم تعریف کنند تا پیامدهای کرونا برای آحاد جامعه بویژه قشر کم درآمد و آسیبپذیر کمتر شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوع ویروس کرونا در کشور برای بار پنجم روند رو افزایشی نشان میدهد و تعداد تستهای مثبت کووید ۱۹ در حال صعود است.
این روند افزایشی به مرور شهرهای کشور را به سمت وضعیت قرمز و نارنجی سوق میدهد و این امر بدلیل عادی انگاری بسیاری از مردم در مورد ویروس کروناست که برخی به تصور اینکه واکسیناسیون مصونیت ایجاد می کند از ماسک زدن احتراز می کنند و برخی نیز از استفاده از این ابزار بهداشتی پیشگیرانه، سرباز می زنند.
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در زمانی که شاهد روند کاهشی ابتلا به کرونا در کشور هستیم مردم نباید از رعایت دستورالعملهای بهداشتی خودداری کنند زیرا این ویروس دوباره به اوج رسیده و افراد زیادی را درگیر عوارض خود خواهد کرد.
بنابراین باید از همهگیری این ویروس غافل نشویم و همچنان به اقدامات خودمراقبتی و دگرمراقبتی ادامه دهیم، موضوعی که در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور مردم بیشتر به آن پایبند بودند.
بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از ۳ میلیون و ۳۲۷ هزار نفر بطور قطعی در کشور به کرونا مبتلا شده اند که بیش از ۲ میلیون و ۹۸۱ هزار نفر بهبود یافته و بیش از ۸۵ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
منبع