تهران

تهران روزانه نیازمند بیش از ۳۰۰تخت جدید برای اسکان همراهان بیماران است

[ad_1]

سیدمالک حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره فعالیت همراه‌سراها در تهران اظهارداشت: یکی از مشکلاتی که با توجه به تمرکز بعضی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تخصصی در تهران، به ویژه طی ۲دهه اخیر بیشتر با آن مواجه هستیم، مراجعه افراد از سایر استان‌ها برای درمان به این مراکز است و معمولا برخی از همراهان بیماران به دلیل نداشتن توان مالی و هزینه بالای مراکز اقامتی به خصوص در بعضی از مناطق و طولانی بودن درمان بیمارانشان بعضا با خانواده در مجاورت بیمارستان‌ها و در چادرهای مسافرتی اقامت می‌کنند.

وی گفت: در چنین شرایطی شاهد صحنه‌های ناراحت کننده‌ و دور از شان و کرامت انسانی در مجاورت بیمارستان‌ها بودیم که افکار و عواطف عمومی را جریحه‌دار کرده و نشانه‌ای از گسترش فقر و به سوژه‌ای برای تخریب چهره کشور در رسانه‌های بین المللی تبدیل شده بود.

حسینی افزود: براین اساس شهرداری تهران از سال ۱۳۹۳ تصمیم گرفت مراکزی را با عنوان همراه‌سرا در نزدیکی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی راه‌اندازی کند، در حال حاضر هشت همراه‌سرا در نزدیکی بیمارستان‌های بهارلو، امام خمینی(ره)، امام حسین(ع)، رسول اکرم(ص) (۲ مرکز)، کودکان مفید، فارابی و لقمان با ظرفیت ۲۶۰ تخت فعالیت می‌کند، این مراکز توسط شهرداری یا با مشارکت موسسات خیریه اداره می‌شوند.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره چگونگی اقامت همراهان بیماران در همراه‌سراها اظهارداشت: معمولا مددکاران بیمارستان‌ها این افراد را شناسایی کرده و به شهرداری اعلام می‌کنند که همراهان بیمار توان مالی برای اقامت در هتل‌ها و سایر مراکز اقامتی را ندارند که این افراد به صورت رایگان در همراه‌سراها ساکن می‌شوند و سایر خدمات برعهده خودشان است.

وی گفت: براساس برآوردهای انجام شده، در بعضی از فصول تقاضا چند برابر ظرفیت است و علاوه بر ظرفیت شهرداری، حداقل حدود ۳۰۰ تخت در روز نیاز داریم تا به همراهان بیماران خدمات ارائه کنیم، تعداد افرادی که برای درمان به تهران مراجعه می‌کنند خیلی بیشتر از این تعداد است اما برخی از آنان شرایط مالی مناسب یا اقوامی در تهران ندارند، به اندازه کافی مصائب و مشکلات دارند و سعی می‌کنیم با ایجاد شرایط برای اسکان آنان در همراه‌سراها دغدغه اقامت در تهران را نداشته باشد.

حسینی افزود: طبق بررسی‌های انجام شده برای تامین ۳۰۰ تخت برای اقامت همراهان بیماران، یک رویکرد این بود که شهرداری ساختمان‌هایی را برای این کار تملک کند یا بعضی ساختمان‌ها را تغییر کاربری بدهد و تجهیز کند و این مراکز توسط شهرداری یا با مشارکت موسسات خیریه و به صورت عام‌المنفعه اداره شود که این روش پرهزینه و نیاز به چند صد میلیارد اعتبار است، این ساختمان‌ها سرمایه‌های شهرداری، مردم و شهر هستند که نباید راکد بمانند و باید تبدیل به دارایی‌های مولد شوند.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد: همچنین هزینه‌های نگهداری ساختمان و منابع انسانی نیز بالاست و تجربه نشان داده که اگر کار را مجموعه غیردولتی با توجه به جنبه‌های آرمانگرایی و خیرخواهانه قوی‌تری که دارد، انجام دهد، کیفیت خدمات بیشتر و از تکلیف سازمانی و اداری خارج می‌شود.

حسینی گفت: بر این اساس برای حل مشکل تامین مراکز اسکان همراهان بیماران و صرفه‌جویی در منابع مالی به سمت خرید خدمت و مجموعه‌ای رفتیم که به صورت مشارکتی این نیاز را تامین کنیم، موسسه خیریه «رها» از جمله این مجموعه‌هاست که ساختمان‌های متعددی در تهران، بجنورد، شیراز و یاسوج برای ارائه خدمات اقامتی و رفاهی به همراهان بیماران دارند.

وی افزود: نوع ارائه خدمات مجموعه «رها» به همراهان بیماران متفاوت است، این مجموعه تفاهم نامه‌ای با اتحادیه هتل‌دارارن و مراکز اقامتی تهران منعقد کرده و از ظرفیت آنها برای اسکان همراهان بیمار استفاده می‌کند و بخشی از هزینه اقامت را اتحادیه هتل‌داران و مراکز اقامتی به عنوان مسئولیت اجتماعی تخفیف می‌دهند.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اظهارداشت: موسسه «رها» اطلاعات تمام مراکز اقامتی معرفی شده توسط اتحادیه هتل‌داران را در یک نرم‌افزار بسیار کارآمد و کم‌هزینه بارگزاری کرده و همراه بیماری از طریق واحد مددکاری بیمارستان درخواست اقامتگاه و موقعیت مکانی بیمارستان را اعلام کرده و مراکز اقامتی به او معرفی می‌شود، این موارد، نام و مشخصات فرد استفاده‌کننده به صورت سیستماتیک توسط مددکاری بیمارستان به مراکز اقامتی اعلام و صورت حساب بعداز این صادر می‌شود.

حسینی گفت: توافق شهرداری تهران با موسسه «رها» در مدت زمان ۶ماه، اختصاص ۶۰ تخت در روز برای اقامت همراهان بیماران در مراکز اقامتی به صورت رایگان یا حداقل مشارکت از سوی همراهان بیمار به طور داوطلبانه است. طبق این قرارداد به میزان  ۶ هزار نفرروز خدمت ارایه خواهیم داد و مقرر شد شهرداری به ازای هر نفر ۷۰ هزار تومان و موسسه «رها» ۵۰ هزار تومان مشارکت کند و اضافه بر آن توسط مسئولیت اجتماعی مراکز اقامتی و اگر همراه بیمار تمایل داشت که داوطلبانه مبلغی را پرداخت کند، تامین می‌شود.

وی افزود: جدای از این توافق، موسسه «رها» به همراهان بیماران که در مراکز اقامتی اسکان دارند، با توافقی که با یکی از تاکسی‌های اینترنتی انجام شده، یک مسیر رفت و برگشت از محل اقامت تا مراکز درمانی را به صورت رایگان برای آنان در نظر گرفته است.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه موسسه «رها» هیچ عایدی، سود و منفعتی بابت قرارداد با این نهاد ندارد، اظهارداشت: این موسسه از ابتدا تاکید بر پرداخت مستقیم مبلغ مورد توافق به مراکز اقامتی برابر با صورتحساب صادره داشت اما از نظر قانونی و مسائل اداری، چنین امکانی برای سازمان وجود نداشت و باید با تک تک مراکز اقامتی یا اتحادیه هتل‌داران و مراکز اقامتی تفاهم‌نامه منعقد می‌کردیم.

وی گفت: مبلغ قرارداد ۴۲۰میلیون تومان در بازه زمانی قرارداد حداکثر ۶ماه در مقابل خدماتی که ارائه می‌شود، خیلی ناچیز است، ممکن است این مبلغ در سه ماه پر شود، به اضافه اینکه با این کسورات قانونی ماهی حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان حداکثر پرداختی می‌شود که عین این مبلغ به حساب مراکز اقامتی واریز می‌شود.

حسینی افزود: ارتباط قرارداد شهرداری تهران با موسسه «رها» به واسطه محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران بی‌اخلاقی است، ایشان در این موضوع ورود نکرده است، این درخواست شهرداری بوده و همکاری و تفاهم‌نامه منعقد شده با موسسه «رها» شکل گرفته است نه با برادر آقای هاشمی.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اظهارداشت: موسسه «رها» کارنامه شفافی دارد و اطلاعات و مشخصات همه افرادی که از خدمات موسسه و مراکز اقامتی استفاده می‌کنند، در سامانه موسسه درج شده است.

وی گفت: این طرح به صورت آزمایشی آغاز شده و تاکنون نتایج خوبی داشته و امیدواریم با همکاری که شکل گرفته هیچ نگرانی بابت اسکان همراهان بیماران وجود نداشته باشد، هر چند برخی از همراهان اعلام می‌کنند که برای تامین نیازهای ضروری بیمارانشان ترجیح می‌دهند در بیمارستان و مراکز درمانی باشند و تمایلی برای حضور در همراه‌سراها ندارند و نمی‌توانیم آنان را اجبار کنیم تا از این مراکز استفاده کنند.

حسینی افزود: همکاران ما در مناطق، گشت‌های شهرداری، انتظامات و مدیریت بیمارستان و بخش مددکاری بعضا همراهان بیماران را مشاهده کرده و آنان را به همراه‌سراها و مراکز اقامتی معرفی می‌کنند، در تلاش هستیم از همکاری بخش‌های غیردولتی برای اطلاع رسانی و هماهنگی‌ها برای معرفی همراهان بیماران به همراه‌سراها بهره‌مند شویم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد: تاکنون ردیف بودجه مشخصی برای اداره همراه‌سراها نداشتیم، خوشبختانه امسال با تاکید شهردار و پیگیری‌های کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ردیف بودجه مشخصی به این حوزه تخصیص داده شد و امیدواریم بتوانیم خدمات مناسبی ارائه دهیم.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن