کردستان

توسعه فعالیت‌های قرآنی مستلزم برنامه‌ریزی است

[ad_1]

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی روز سه شنبه در یکصد و هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: ناهماهنگی هایی در بحث فعالیت موسسات قرآنی استان ایجاد شده که باید رفع شود.

وی با تاکید بر اینکه شورای فعالیت های قرآنی از شورای فرهنگ عمومی استان خارج و به صورت جداگانه تشکیل شود، افزود: تا یک هفته آینده جلسه شورای قرآنی استان تشکیل تا به مسائل و مشکلات این بخش به طور تخصصی پرداخته شود.

 نماینده ولی فقیه در استان کردستان اضافه کرد: دارالقرآن بین‌المللی سنندج نیازمند چندین میلیارد تومان هزینه است و در شورای قرآنی تکلیف مدیریت و هزینه های مورد نیاز برای تکمیل و اداره آن گرفته می شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین پورذهبی یادآور شد:  سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برای اختصاص بودجه به فعالیت‌های قرآنی اعلام آمادگی کرده است و باید مدیران ودست اندرکاران این حوزه این مهم را پیگیری کنند.

وی با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) به نقل از کتاب مسند امام رضا (ع) در خصوص ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری پیامبر(ص)، افزود: عادت پیامبر (ص) چنین بود با کسی جدل و بحث نمی‌کردند و زیاد حرف نمی‌زدند و از سخن پوچ و بی‌معنی پرهیز می‌کردند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان در ادامه با بیان حدیثی افزود: پیامبر اسلام (ص) در رابطه با مردم هیچ وقت کسی را مورد مذمت قرار نمی‌دادند، از دیگران عیب‌جویی نمی‌کردند و در پی جمع‌آوری لغزش‌های دیگران هم نبودند.

توسعه فعالیت‌های قرآنی مستلزم برنامه‌ریزی است

وضعیت دانشکده قرآنی کردستان تعیین تکلیف شود

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان در این جلسه اظهار داشت: منابع فعالیت‌های قرآنی بین دستگاه‌ها  به صورت ملی و استانی توزیع می شود به گونه ای که از محل استانی زیرساخت‌های سخت افزاری تامین و بخش نرم افزاری هم از منابع ملی پرداخت می شود.

نصراللهی زاده با اشاره به اینکه دستگاه های اجرایی برای انجام فعالیت های قرآنی بودجه ملی به آنها اختصاص می یابد، گفت: دانشگاه ها در حوزه دانشجویی، بسیج در قالب دارالقرآن ها و آموزش و پروش هم در حوزه دانش آموزی برای انجام فعالیت های قرآنی بودجه لازم برخوردار هستند.

وی با اشاره به اینکه حمایت های مالی هر ساله از برنامه های شورای قرآنی استان شده است، گفت: دانشکده علوم قرآنی از محل اعتبارات سفر رهبری ساخته شده ولی در حال حاضر بلاتکلیف مانده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با بیان اینکهدارالقرآن بین المللی قرآن در سنندج هم از مصوبات سفر رهبری است، افزود: تاکنون ۱۴ میلیارد تومان از دفتر رهبری به این پروژه اختصاص یافته و هم اکنون در مرحله نازک کاری و نمای ساختمان است و امسال تحویل داده می شود.

انتشار ۶۹ هزار جلد کتاب در کردستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در این جلسه به بیان اقدامات انجام شده حوزه فرهنگی، هنری و قرآنی استان طی ۲ ماهه اخیر در استان اشاره کرد و گفت: آغاز عملیات اجرایی احداث سینما امید بانه با سه سالن نمایش، برپایی کلاس‌های اوقات فراغت در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و آغاز واکسیناسیون خبرنگاران و هنرمندان از جمله اقدامات انجام شده در ۲ ماه اخیر است.

عبیدالله رستمی اضافه کرد: از ابتدای امسال تا پایان مردادماه ۷۰ عنوان کتاب در تیراژ ۶۹ هزار جلد در استان چاپ و منتشر شده است.

وی برپایی نمایشگاه‌های عکس با موضوع عاشورا و شهادت امام حسین(ع) در فضای مجازی و انتشار فراخوان چهاردهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه را از دیگر فعالیت‌های انجام شده در استان خواند و گفت:  مسابقات کتابخوانی با موضوع امربه معروف و نهی از منکر، مسابقه زیباترین اذان و مسابقه پیامکی ضیافت الله و روز خبرنگار هم در این مدت برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: انتشار فراخوان نخستین جشنواره‌های تئاتر خیابانی مریوان و رسانه و منابع طبیعی، فروش بیش از ۱۴ میلیارد ریال کتاب در استان، راه‌اندازی ۲۶ موسسه قران و عترت در استان و برپایی نمایشگاه نقطه کوبی در سنندج از دیگر اقدامات انجام شده استان طی این مدت است.

توسعه فعالیت‌های قرآنی مستلزم برنامه‌ریزی است

موسسات قرآنی کردستان با مشکلات زیادی مواجه هستند

رییس اتحادیه موسسات قرآنی استان کردستان در این جلسه اظهار داشت: این استان از ظرفیت های والایی از لحاظ فعالبت های قرآنی و نیروی انسانی در این بخش برخوردار است.

 فرهاد عزت پور با اشاره به اینکه وجود مشکلاتی باعث شده نخبگان قرآنی نتوانند استعداد و توانمندی خود را نشان دهند، افزود: فعالیت در این حوزه با این شرایط بسیار مشکل است.

وی با بیان اینکه موسسات قرآنی استان پایگاهی برای فعالیت ندارند و توان پرداخت اجاره هم ندارند، اضافه کرد: بیش از ۵۰ درصد فعالیت های قرآنی در استان از زمان شیوع کرونا تاکنون راکد شده است.

رییس اتحادیه موسسات قرآنی کردستان یادآور شد: معلم و حافظ قرآن و مدیرموسسه قرآن در استان داریم که بدلیل حمایت نشدن و برای تامین معیشت خود و خانوادەش به انجام کارهای خدماتی در خانه های مردم و بازاریابی مشغول شدند.

عزت پور اظهار داشت : در استان مرکز شبانه روزی قرآنی نداریم چراکه هیچ نهاد و ارگانی هزینه لازم برای ایجاد و اداره آن را تامین نمی کند.

وی یادآور شد: ۵۰ میلیون تومان بودجه سال گذشته به بیش از ۷۰ موسسه قرآنی و ۶۰ خانه نور در استان اختصاص پیدا کرد که مبلغ بسیار کمی است و با این اعتبارات نمی توان آنها را اداره کرد.

رییس اتحادیه موسسات قرآنی کردستان گفت: طرح توسعه قرآنی استان را تهیه کردیم ولی بدون اجرا و به قفسه کتابخانه ها سپرده شد.

در این جلسه از پوستر چهاردهمین دوره کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه رونمایی و لوح سپاس وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بابت اقدامات انجام شده در شورای فرهنگ عمومی استان به استاندار کردستان و نماینده ولی فقیه در استان اهدا شد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن