فارس

رئیس اتحادیه رستوران‌داران شیراز: از کرونا بسیار آسیب دیدیم

[ad_1]

کورش باصری صالحی در نشستی خبری اعلام کرد: اتحادیه صنف رستوران ها و سفره خانه های سنتی شیراز یکی از فعال ترین اتحادیه ها در سطح شهر شیراز و حومه به شمار می رود که از شانزده رسته از جمله رستوران ها، سفره خانه های سنتی، بیرون برها، تالارهای پذیرایی، دفاتر تشریفات، باغ ، چای خانه های سنتی و غیره بهره می برد.
وی ادامه داد: اتحادیه دارای ۱۲۵۰ عضو است که از این مجموع ۸۰۰ عضو دارای پروانه کسب دائم و ۴۵۰ عضو در حال دریافت پروانه کسب هستند.
صالحی افزود: در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ واحد صنفی در شهر شیراز فعال هستند و حداقل پنج  تا ده نفر در هر واحد صنفی فعالیت می کنند و حتی واحدهای صنفی داریم که بالغ بر ۱۸۰ تا ۲۰۰ نیروی کار دارند. درواقع اگر هر واحد صنفی را با ۱۰ نیروی کار در نظر بگیریم می توان گفت حدود ۱۰ هزار نفر در این واحدهای صنفی مشغول به کار هستند. 
وی گفت: شهر شیراز شهری صنعتی نیست، از دیرباز شهری توریستی محسوب می شده است. پتانسیل های این کلانشهر در حوزه گردشگری و استقبال چشمگیری که از بازار غذای سنتی ایران در سفره خانه های قدیمی می شود، موجب شده که شیراز شهری توریست پذیر باشد.
صالحی تعطیلی های پیاپی رستوران ها و سفره خانه های سنتی را از عمده ترین مشکلات افراد شاغل در این صنف دانست و اضافه کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون‌ هیچ گونه تدابیر مثبت و کارآمدی برای برطرف شدن مشکلات افراد فعال در این صنف اتخاذ نشده و هیچ گونه حمایتی از جمله بخشودگی مالیاتی و بخشودگی بیمه تأمین اجتماعی صورت نگرفته است. هرچند در مقاطعی تصمیم گرفتند افراد فعال در این صنف را مورد حمایت قرار بدهد اما شرایط مطلوبی برای مثمرثمر واقع شدن این حمایت ها فراهم نشد.
این فعال صنفی بیان کرد: یکی از مقامات بهداشتی اخیرا اعلام کرده است که رستوران ها محل شیوع بیماری کرونا هستند اما من به عنوان مسئول اتحادیه صنف رستوران ها و سفره خانه های شیراز و کسی که سال ها در این کار سابقه دارم به جرأت می توانم بگویم که این موضوع صحت ندارد.
وی ادامه داد: در واقع رستوران ها و سفره خانه های سنتی تلاش زیادی برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی دارند و بدون تردید با از بین رفتن این بیماری نیز تمام افراد فعال در این صنف رعایت همین پروتکل های بهداشتی را در دستورکار خود قرار خواهند داد.
صالحی افزود: نه تنها افراد فعال در این صنف مورد حمایت قرار نمی گیرند بلکه این صنف مورد بی مهری های بسیاری واقع شده است.
وی ادامه داد: البته بسیاری از مشکلات ما به دوران قبل از شیوع بیماری کرونا هم برمی گردد. در حقیقت بخش عمده ای از مشکلات این صنف از زمان به وجود آمدن قانون مالیات بر ارزش افزوده ایجاد شد. متأسفانه در خصوص قوانین مربوط به ارزش افزوده تصمیمات خوبی اتخاذ نشده و این قوانین در کشور به درستی اجرا نمی شود.
صالحی تأمین غذا را از نیازهای اساسی انسان ها دانست و گفت: در هیچ جای دنیا برای مواد غذایی، ارزش افزوده تعیین نشده است و حتی مالیات چندانی برای افراد فعال در صنعت مواد غذایی در نظر نمی گیرند. اما امروز در کشور ما بیشترین فشار مالیاتی بر دوش تولیدکنندگان مواد غذایی و کسانی است که برای مردم تولید سرگرمی می کنند.
وی با بیان اینکه سود تعیین شده برای واحدهای فعال در این صنف ۲۰ درصد است، گفت: در بحث مالیات هم به جای اینکه مسئولین نگاهی کمک کننده به افراد فعال در این صنف باشد، نگاه درآمد زایی دارند.
صالحی مشکلات مربوط به مالیات، تأمین اجتماعی و بیمه بیکاری را از دیگر معضلات افراد شاغل در این صنف دانست و عنوان کرد: این واحد صنفی با بسیاری از مشاغل دیگر و مردم نیز در ارتباط است و در چنین شرایطی همه این موارد به‌ صورت زنجیره‌ای تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند.
وی گفت: اتحادیه صنف رستوران ها و سفره خانه های شیراز از ابتدای شیوع کرونا تاکنون تمام تلاش خود را به کار گرفت تا با تعطیل کردن واحدهای صنفی در شرایط بحرانی کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی همگام با مسئولین کشور برای مقابله با این بیماری پیش برود. لذا در شرایط کنونی که این اتحادیه با مشکلات بسیاری روبه رو شده است از مسئولین خواستاریم که توجه بیشتری به این صنف داشته باشند.
او ادامه داد: اتحادیه صنف رستوران ها و سفره خانه های شیراز قابل رشد است و اگر سوبسیدی به این اتحادیه تعلق بگیرد مطمئن باشید در شهر شیراز فرد بیکاری وجود نخواهد داشت.
صالحی با اعتقاد به اینکه تعطیل شدن رستوران ها و سفره خانه های سنتی موجبات افزایش آسیب های اجتماعی و پیامدهای ناگواری را در سطح جامعه فراهم می کند، گفت: افراد فعال در این صنف نیاز به نگاه و توجه ویژه تری از سوی مسئولین دارند. از دولتمردان انتظار داریم که حمایت خود را از ما دریغ نکنند. امیدوارم تدابیر و تمهیدات لازم از سوی مسئولان و سیاستمداران برای برطرف شدن مشکلات فعالان این صنف اتخاذ شود.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن