اصفهان
رتبه اصفهان از نظر شاخص های کسب و کار پایین است
[ad_1]
حمیدرضا فولادگر روزدوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اصناف استان اصفهان در یک مدل علمی ۲۸ مولفه را از سوی تمام فعالین اقتصادی در سطح کشور مورد ارزیابی قرار دادند که متاسفانه شاخصهای محیطی کسب و کار در استان اصفهان پایینتر از سایر نقاط بوده است.
وی بیان داشت: نوسانات شدید قیمتها در کل کشور، تغییر پیدرپی مقررات و دستورالعملها، سختگیری مجوزها، شرایط کسب و کار و فساد اداری از عوامل پایین آمدن شاخصهای کسب و کار در استان است.
نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پایین بودن جایگاه استان از نظر ارزیابی ۱۰ شاخص بین المللی سهولت کسب و کار، ادامه داد: در همین راستا شاهد سرمایهگریزی در این منطقه هستیم.
وی اظهار داشت: در اصفهان برای اعمال قوانین بانکی و بیمهای، مالیاتهای سنگین سختگیرهای زیادی را شاهدیم و محدودیتهای زیرساختی مثل آب، بهداشت و محیط زیست مشاهده میشود.
فولادگر افزود: سال ۸۹ در جریان سفر مقام معظم رهبری به اصفهان، اعلام شد که باید اصفهان به همان جایگاه سابق که منبع نورافشانی به جهان اسلام است، برگردد و هم اکنون چشم انداز و وضعیت مورد انتظار ما این نقطه است که در وضعیت کنونی با بخشی از مشکلات از جمله در حوزه سرمایهگذاری، اشتغالزایی در بخش تولید و خدمات و همچنین بالا بودن نرخ بیکاری دچار اشکال هستیم.
وی گفت: اصفهان از سال های گذشته همواره محل پرورش و رشد نیروهای انسانی کارآمده بوده و در قرنهای اخیر تاثیر گذاری آن در شهر و کشور غیر قابل انکار است و به علت داشتن تمدن چند هزار ساله چندین بار پایتخت ایران قرار گرفته است.
نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخلاف تصورات، عمده رشد اصفهان در ۴۰ سال گذشته بخاطر نیروی انسانی خلاق و مدیران قوی است نه بعلت برخورداری از اعتبارات و بودجه دولتی کما اینکه بسیاری از پروژههای نیمه تمام به صورت مشارکتی و سرمایه گذاری پیش می رود.
به گزارش ایرنا،فضای کسب و کار از جمله شاخصهای تعیینکننده وضعیت اقتصادی هر کشور است که با استناد به آن میتوان به بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط اقتصادی هر کشور پرداخت. محیط فضای کسب و کار در کشورها هرچه شفاف تر و رقابتی ترباشد منجر به افزایش سلامت اقتصادی کشورها و اتخاذ سیاست های مطلوب شده و روند بهبودی شاخصها ی اقتصادی را در پی خواهد داشت.
شاخص فضای کسب و کار بر اساس ۱۰ زیرشاخص” آغاز کسب وکار، دریافت مجوز ساخت و ساز، هزینه دریافت اشتراک برق توسط شرکتها، ثبت داراییها، کسب اعتبارات یا دریافت وام، حمایت از سرمایهگذاران، پرداخت مالیات، تجارت کالا در جهان، سهولت اجرای قراردادها و ورشکستگی و تعطیلی شرکتها محاسبه میشود”
گفتنی است این شاخص نشان دهنده سهولت و مناسب بودن هر کشور برای انجام فعالیتهای اقتصادی و تجاری است. بانک جهانی هر ساله وضعیت کشورهای مختلف جهان را با این شاخص ارزیابی می کند.”
جمعیت استان حدود پنج میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در ۲۸ شهرستان است که بیشترین جمعیت معادل حدود ۴۰ درصد در شهرستان اصفهان و پس از آن کاشان، خمینی شهر و نجف آباد است.
اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی و ۲۵۰ هزار واحد صنفی، صنعتیترین استان و یکی از قطبهای کشاورزی کشور است و در سالهای اخیر بهدلایل مختلف مانند کمبود منابع آبی، خشکسالی، کاهش بارندگی، آلودگی هوا با معضلات زیست محیطی بسیاری مواجه شده است.
منبع