کردستان
رعایت انصاف مهمترین شرط امر به معروف و نهی از منکر است
[ad_1]
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی روز یکشنبه در همایش نهادینه کردن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: امام علی (ع) فرموده است برادران و خواهران ایمانی برای امر به معروف و نهی از منکر در بین خود به سه چیز احتیاج دارند که اگر به آن عمل نکنند از هم جدا و دچار دشمنی می شوند.
وی اولین عامل وحدت بین مسلمانان را، انصاف در حرف، عمل، برخورد و انتقاد برشمرد و گفت: گاهی انسان در تشکیلاتی است که همه چیز بر وفق مراد اوست و ممکن است اتفاقی بیفتد که بر وفق مرادش نباشد و نباید همه خوبیها را به واسطه آن نادیده بگیرد.
نماینده ولی فقیه در کردستان دومین عامل را مهربانی برشمرد و افزود: هر حرفی باید با رفاقت و مهربانی و مثبت گرایی همراه باشد چرا که در میان همه عیوب می شود خوبیها را دید و آن را در معاشرت با دیگران و نسبت به خانواده در زندگی شخصی بکار بست.
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی ترک حسادت برای جلوگیری از تفرقه و دشمنی را عامل دیگری برای برادری میان امت اسلامی دانست و افزود: حسادت، ویژگی ناپسندی است که اگر ترک نشود، خود فرد را نابود و دیگران را دچار زحمت و سختی می کند.
امر به معروف و نهی از منکر مهمترین پیام عاشورا
امام جمعه سنندج هم در این همایش از واقعه کربلا به عنوان داغی ابدی بر دل مسلمانان نام برد و اظهار داشت: در مکتب اسلام عقیده بر این است هر کس با محبت به اهل بیت نبی مکرم اسلام (ص) از دنیا برود، شهید شده است.
ماموستا فایق رستمی دوری از معنویت و عرفان را از امراض خطرناک جامعه دانست و گفت: به منظور ترویج معنویت در جامعه باید ایامالله به مردم یادآوری شود تا روزهای استقامت، ایستادگی و حماسه و ایثار فراموش نشود و مهمترین پیامی که مکتب عاشورا با خود دارد، امر به معروف و نهی از منکری است که بیش از ۶۰۰ بار در قرآن به آن اشاره شده است.
وی اهمیت نمادهای اسلامی را به واسطه وقایعی دانست که در زمانهای مختلف رخ داده است و افزود: ارزش کربلا هم به واسطه قیامی است که نواده پیامبر اکرم (ص) برای نجات اسلام انجام داد.
امام جمعه سنندج با بیان اینکه خونریزی و جنگ در محرم حرام است، افزود: در دنیای امروز شاهد کشتار و ریختن خون انسانهای بی گناه هستیم و این مغایر با آموزههای اسلامی ماست و برای نجات از وضعیت حاضر باید به مکتب قرآن و محبت اهل بیت برگردیم که ۲ میراث گرانبهای پیامبر اکرم (ص) رد بین مسلمانان است.
سعادت جامعه در گرو احیای امر بهمعروف و نهی از منکر
مدیرمرکز بزرگ اسلامی غرب کشور هم در این همایش اظهار داشت: عمل به فریضه امر به معروف و نهی از منکر راهکار اصلی نهادینه سازی این فرهنگ رد جامعه است.
حجتالاسلام سعید عسکری عمل به این فریضه الهی را متضمن سعادت جامعه دانست و افزود: عمل به این فریضه، دیگر واجبات الهی را در جامعه احیا می کند و باعث می شود فرهنگ غالب جامعه فرهنگ اسلامی شود.
وی با بیان اینکه هرکسی باید ابتدا از خودسازی و امر خود به خوبیها و نهی از بدیها، شروع کند، اضافه کرد: دلسوزی برای اطرافیان بدون خودسازی ممکن نیست و نباید تنها به دنبال اصلاح دیگران بود.
منبع