اصفهان

روستاییان در صورت فعالیت تخریبی معادن به مراجع قضایی شکایت کنند

[ad_1]

محمد سرجوقیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا : اگر اداره های آب و فاضلاب و شرکت‌های آب منطقه ای اعلام کنند که فعالیت این معادن تاثیری بر چشمه‌های آب دارد و موجب خشکی آنها می شود، مردم می‌توانند به مراجع قضایی شکایت کنند.

معاون امورمعادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان افزود: در صورتی که دادگاه حکم کند که فعالیت این معدن به چشمه و آب آن منطقه ضرر وارد می کند بطور معمول دادستان‌ و شعبات دادگستری حکم به تعطیلی اینگونه معادن می‌دهند، اما تا کنون موردی اینچنینی در استان اصفهان نداشتیم.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر با توجه به اینکه استخراج معادن سنگ تزئینی بصورت مکانیزه و با استفاده از سیم برش الماسه و بدون انفجار انجام می‌شود، بطور معمول تاثیر چندانی بر روی منابع آب ندارد.

سرجوقیان گفت: معادن انفجاری که برای تولید شن و ماسه و مصالح استفاده می شود، با فاصله زیادی از روستاها قرار دارد.

به گفته وی، بطور عمده معادن در روستاها، کویر و دوردست قرار دارند و تا شعاع یک هزار یا ۲ هزار متری معادن قنوات وجود ندارد و  معادن آب مورد نیاز خود از جمله شرب و شستشو را خریداری می‌کنند و اجازه استفاده مستقیم از آب قنوات و چشمه را ندارند.

سرجوقیان بیان کرد: معادن استان اصفهان جزو معادن طبقه ۱، ۲ و ۳ هستند که پسماندی ندارند.

وی یادآور شد: در ازای یک سنگ ۱۰۰ تنی حدود ۲۰ تن لاشه و ضایعات تولید می‌شود که در اصطلاح برخی از افراد پسماند است اما این پسماندها هیچگونه آلودگی ندارد و فقط از لحاظ منظر و چهره منطقه را نازیبا می‌کند.

معاون امورمعادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: ۸۵۰ معدن در این استان  پروانه بهره‌برداری دارند که از این تعداد ۱۵۰ معدن شن و ماسه مجوز برداشت دارند و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ معدن هم پروانه اکتشاف دارند.

وی افزود: نزدیک به یکهزار و ۳۰۰ مجوز معدنی در کل استان اصفهان وجود دارد که در حال فعالیت و تولید مواد معدنی هستند.

سرجوقیان اظهار داشت: از مجموع ۸۵۰ معدن استان نزدیک به ۶۰۰ معدن فعال و ۲۵۰ معدن به‌صورت فصلی هستند و یا بازار ندارند، که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد این معادن فعال است.

وی اضافه کرد: بطور تقریبی ۵۰ درصد معادن (  معادل ۴۰۰ معدن) در زمینه  انواع سنگ‌های تزئینی نظیر گرانیت، مرمریت و تراورتن فعالیت می‌کنند.

استان اصفهان از حیث تعداد معادن فعال رتبه اول، تعداد کل معادن دارای مجوز پروانه بهره برداری رتبه دوم و از نظر میزان ذخیره قطعی رتبه سوم و میزان استخراج اسمی رتبه پنجم را در کشور دارد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن