تهران

زاکانی: رشد کنونی پایتخت “کاریکاتوری” است

[ad_1]

به گزارش ایرنا، “علیرضا زاکانی” روز یکشنبه در دومین جلسه اعضای شورای ششم شهر تهران که به منظور ارائه برنامه خود برای تصدی پست شهرداری پایتخت حضور یافته است،  پس از شنیدن سوال‌ها و دغدغه های اعضای شورای شهر خطاب به آنان اظهار داشت: باید هم بودجه و اعتبارات را تامین کنیم و هم تلاش کنیم تا بخشی از بدهی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی این نهاد پرداخت شود.

وی ادامه داد: شهر ما مملو از مشکلات و در عین حال ظرفیت های بی نظیر است که اگر این مزیت ها را بشناسیم و به میدان بیاوریم، می توانیم مشکلات را حل کنیم.

زاکانی با اشاره به “۱۲ پیش نیاز اقدامات تحولی در شهر” که در برنامه خود آورده است، گفت: آن ۱۲ پیش نیاز اقدامات تحولی، ناظر بر همین کالبد فعال در فضای شهری است.

وی ادامه داد: در این راستا باید از ظرفیت نخبگان محلات در سرای محلات برای شناسایی مشکلات، فرصت ها و رفع مسائل شهری استفاده کرد.

نامزد تصدی پست شهردار تهران با اشاره به اختلاف طبقاتی جنوب و شمال تهران گفت: این بی عدالتی در سطح شهر مشهود است و به حتم باید مسیری را دنبال کنیم که تهران از پیشرفت متوازن در ساحت های مختلف برخوردار شود.

وی افزود: مقدمه این کار این است که ما برای تهران، یک تصویر روشنی را در ابعاد مختلف به صورت مشخص و مطلوب داشته باشیم اما اکنون چنین تصویری وجود ندارد.

زاکانی یادآورشد: این تصویر باید نسبت به مناطق و محلات آشکار شود و ما بر مدار ۳۵۱ محله تلاش گسترده ای را از قاعده هرم اجتماعی برای رشد و تعالی این شهر داشته باشیم.

نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: در آن تصویر که معتقدم باید به سرعت به آن دست یافت، نیازمند سندی هستیم تا شرایط شهر را با تعریف پروژه های مختلف و دقت در سرانه ها بهبود ببخشیم و بی عدالتی را در عمل کاهش دهیم.

وی اظهارداشت: نباید انتظار داشت مسائل و فجایع اجتماعی در هر منطقه ای که به دور از این امکانات است، دیده نشود و آن را امر عجیبی آن را تلقی کنیم.

زاکانی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که شهر را عادلانه و به صورت موزون در ابعاد مختلف داشته باشیم، رشد کنونی شهر، یک رشد کاریکاتوری است.

نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: ما اوراق مشارکتی را که برخی بانک ها موظف بودند در اختیار شهرداری قرار دهند، نتوانسته ایم وثایق لازم را آماده کنیم و اکنون به تازگی هزینه سررسید اوراق را به صورت ماهانه پرداخت می کنیم، بدون آنکه از حاصل آن مشارکت اولیه سودی برده باشیم و اگر نرخ آن به روز شود نیز آسیب جدی به شهر وارد می شود.


وی ادامه داد: از سیاست های جدی ما این است که به صورت عملیاتی این بدهی ها را کاهش دهیم و در زمان مشخص ماحصل این بدهی ها را به سمتی ببریم که کاهش یابد، اگرچه شهر هرگز بدون بدهی نخواهد بود.


زاکانی اضافه کرد: وقتی صحبت از ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی می کنیم، باید بگوییم که دارایی های شهرداری چه میزان است که ما ازای آن بدهی ها را مد نظر قرار دهیم.

نامزد تصدی پست شهردار تهران امسال که بودجه شهرداری بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بسته شده است و ۱۲ هزار میلیارد تومان هم مرتبط به شرکت هاست که باید این بودجه را متناسب با امکانات و توان شهر تامین و هم بخشی از بدهی ها را پرداخت کنیم.

وی اعلام کرد: شهر ما مملو از مسائل و مشکلات است و فوق العاده بیش از آن فرصت و ظرفیت دارد که اگر آنها را بشناسیم و به میدان بیاوریم تحولات بسیاری می توانیم داشته باشیم.


زاکانی بیان کرد: نیازمند به ترکیب و هم افزایی همه این فرصت ها برای رشد شهر هستیم و هر کدام از حوزه ها اهمیت خاص خود را دارند و می توان از میانبرها و روش های خاصی استفاده کرد.


نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: سراهای محلی می توانند به اماکنی تبدیل شوند که می توانند نخبگان محلی در آن جمع شوند و برای آن ماموریت خاص و عام تعریف کنند و با تلاش جمعی و اجتماعی تلاش برای اعتلای شهر را با مجموعه مشارکت مردمی در دستور کار قرار دهیم.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مدیریت بهشت زهرا(س) افزود: از یک اسفند سال ۱۳۴۹ که آغاز تدفین اموات بود تاکنون، سه نوبت بهشت زهرا توسعه یافته است اما امروز نیز تا ۲ سال آینده بنا بر قولی این ظرفیت ها پر می شود و نیازمند جا و آرامستان دیگری هستیم.


زاکانی یادآورشد: برنامه داریم که تنوع آرامستان را در چهارگوشه شهر داشته باشیم و شرایط را به سمتی ببریم که خود این آرامستان ها بتوانند تسهیلات مورد نیاز مردم را در جهت دسترسی به اموات و انجام مراسمات ارائه کنند.


نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: بهشت زهرا ۶۰۰ هکتار است که ۲۵ هکتار آن گلزار شهداست و ۳۰ هزار شهید در آن مدفون هستند و هیچ کجایی از جهان ۳۰ هزار شهید تدفین شده در یک مزار وجود ندارد.


وی اظهارداشت: به دنبال این هستیم که بهشت زهرا به کانون فرهنگی و الهام بخش شهر تبدیل شود با این ۳۰ هزار شهیدی که آنجا مدفون هستند، هر کدام داستان خود را دارند که خود پروژه ای در کنار سایر پروژه هاست.


زاکانی خاطرنشان کرد: اگر توسعه بهشت زهرا ناظر بر بخش عمرانی و فیزیکی است، تا ۲ سال آبنده باید از بهشت زهرا عبور کنیم و به فکر راه اندازی سایر آرامستان ها باشیم و اگر ناظر بر بعد فرهنگی آن است، باید به حتم باید از این ظرفیت بزرگ و بی نظیر جهانی استفاده کرد.

ساعاتی پیش اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۲۱ رای علیرضا جاوید را به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب کردند تا با این اقدام، زمینه برای انتخاب شهردار اصلی و دریافت تاییدیه های وی از نهادهایی همچون وزارت کشور مهیا شود.

این خبر تکمیل می شود …

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن