کردستان
سردخانه قروه ظرفیت نگداری ۳۵ هزار تن سیب زمینی را دارد
[ad_1]
عبدالله عبدالملکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سردخانه شهرستان قروه تا حدودی ظرفیت تامین سیب زمینی قابل مصرف داخل و خارج از استان در سایر فصل ها را دارد.
به گفته وی ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری مانند کارخانه های تولید چیپس، خلال سیب زمینی، نشاسته و غیره؛ علاوه بر اشتغالزایی در سطح گسترده، باعث کاهش خام فروشی و همچنین صادرات محصولات به دست آمده از سیب زمینی می شود.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان قروه افزود: تحقق این ظرفیت نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت دستگاه های متولی است.
وی علت خشکسالی دشت های قروه و چهاردولی را استحصال بی رویه آب، کمبود بارندگی و نبود تناسب میان تغذیه مصنوعی با برداشت منابع آبی عنوان کرد و افزود: محدودیت منابع آبی، حفظ کیفیت خاک و پایداری منابع آب و خاک از مهمترین دغدغه های ۱۷ هزار و ۲۴۰ کشاورز و بهره بردار قروه ای است.
این مسوول مجموع اراضی زیر کشت شهرستان قروه را ۱۷۰هزار هکتار عنوان کرد و گفت: ۲۷ هزار هکتار آن آبی و ۱۴۳ هزار هکتار دیگر دیمی است.
به گفته وی در شهرستان قروه افزون بر ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار باغ وجود دارد که در سالهای بدون حوادث غیرمترقبه حدود ۲۱ هزار تن محصول باغی تولید می کنند.
عبدالملکی با اشاره به ۳۰۰ هزار واحد دامی، حدود ۷۰ هزار کندو زنبور عسل و حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در سال گفت: مجموع تولید دام و طیور شهرستان سالیانه حدود ۵۱ هزار تن برآورد می شود.
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: در سال زراعی گذشته ۴۱۰ هزار تن محصولات زراعی تولید شده است.
وی در ادامه افزود: عمده محصولات زراعی و تولیدی این شهرستان شامل سالانه ۹۵ هزار تن گندم، هفت هزار و ۸۰۰ تن جو و ۱۳۸ هزار تن سیب زمینی است.
به گفته عبدالملکی در سال جاری نیز سه هزار و ۴۶۸ هکتار زیر کشت سیب زمینی رفته است که ۱۳۸ هزار و ۴۵۰ تن از آن برداشت می شود، متوسط برداشت ۳۹ هزار و ۹۲۰ کیلوگرم در هر هکتار است.
قروه در ۹۰ کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
منبع