فارس

سومین حرم اهل بیت در سوگ شهیدان کربلا

[ad_1]

هرچند محدودیت‌های کرونایی و ملزومات پیشگیری از بیماری کووید۱۹ شکل برخی عزاداریها را تغییر داده اما تکاپوی عاشقان امام حسین (ع) از زنده بودن مکتب حسینی حکایت دارد.
حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) از کانون‌های سوگواری حسینی است.
با توجه به محدودیت‌های کرونایی، امسال دسته‌جات زنجیرزنی و سینه زنی به سمت حرم مطهر شاهچراغ (ع) حرکت نکردند تا سهم خود را در قطع زنجیره شیوع کرونا ایفا کنند.
این حرم مطهر که چهارشنبه همزمان با تاسوعای حسینی صحنه برپایی نماز جماعت ظهر تاسوعا بود، ساعاتی دیگر صحنه برپایی نماز جماعت ظهر عاشورا و هم نوایی با آخرین نماز شهدای دشت نینوا است.
شامگاه چهارشنبه و در شب عاشورا نیز عاشقان و دلدادگان سیدالشهداء، ضمن رعایت شیوه نامه های بهداشتی، بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء و سخنرانی آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و تولیت حرم مطهر، در رثای شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران باوفایش به سوگواری و مرثیه سرایی پرداختند.
این سوگواری حزن انگیز در دیگر حرم های مطهر امامزادگان والامقام شیراز و دیگر شهرستان‌های استان فارس برپا است و در خیابان ها و هر کوی و برزن، پرچم عزا برافراشته است.
موکب سفینة النجاة (کشتی نجات) که به شکل کشتی است در ابتدای مسیر ورودی باغ عفیف آباد شیراز از ابتدای ماه محرم با پذیرایی مختصر به صورت چای، آب، قهوه و برنامه های فرهنگی از کانون‌های عرض ارادت به امام حسین (ع) و ابتکار جدید شیرازی‌ها برای گرامیداشت یاد شهیدان کربلا است و ترسیم هنرمندانه این حدیث نبوی است: «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سفینة الْنِّجاة».
در زمزمه‌های معرفتی ایت موکب شنیدیم که امام حسین(ع) از ازل همان چراغ هدایتی است که مسیر هدایت به صراط‌ مستقیم را روشن کردند و بر اساس این حدیث هر کس در هر زمان و مکانی توفیق هدایت به سوی صراط مستقیم را یافت، مدیون امام حسین (ع) و وجه مصباح هدایتی حضرت است و هر کس در کشتی هدایت او در زمانه پرآشوب و پرفتنه همراه و سوار شد، نجات یافته است.

عرضه نان به صورت صلواتی، پخت و توزیع نذری، دستگیری از نیازمندان و هدیه بخشی از نذری به صورت تهیه ماسک و لوازم مراقبتی به مدافعان سلامت از دیگر جلوه‌های این عشق و شور حسینی است. 
امسال با توجه به محدودیت‌های کرونایی، پویش‌هایی مانند «هر خانه یک حسینیه»، «هر خانه یک هیات»، «هر خانه یک مداح» و «هر خانه یک مسجد» در استان فارس برپاست.
در این روزها و شب‌ها، پرشمار است خانه‌هایی که نوای زیارت عاشورا و ذکر مصیبت ائمه اطهار در آنها طنین انداخته است.
دعا برای سلامتی بیماران و  مدافعان سلامت و مبارزان خط مقدم مبارزه با کرونا از مضامینی است که در نجواهای این روزها و شب‌ها مشترک است و نیز راز و نیاز با خالق یکتا که محرم سال آینده به دور از کرونا و تنگناهای آن برگزار شود.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن