تهران

شورای شهر تهران؛ از وقایع خوزستان تا اعطای تسهیلات به اماکن تاریخی

[ad_1]

به گزارش ایرنا، رییس شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در این جلسه گفت: امروز زمان فرافکنی مشکلات، متهم کردن یکدیگر و تنزل سطح نگاه کارشناسی به مسائل جناحی گذشته است.

محسن هاشمی با اشاره به وقایع خوزستان در هفته گذشته، این وقایع را تلخ توصیف کرد و افزود: نمی‌توان این وقایع را محدود به خشکسالی و کمبود آب دانست؛ بلکه توسعه متعادل، متوازن و پایداری باید کاستی های بجا مانده از جنگ و مشکلات پیشین خوزستان را جبران کند.

وی اضافه کرد: توسعه متعادل، توزیع عادلانه مواهب توسعه بین همه اقشار جامعه بود اما در خوزستان شاهد حضور صنایع بزرگ نفت و فولاد و پتروشیمی و پالایش هستیم بدون آنکه منافع این توسعه به اندازه کافی به میزبان این صنایع برسد.

هاشمی با بیان اینکه توسعه متوازن، پیشرفت در همه ابعاد جامعه یعنی بهبود سلامت، آموزش، رفاه و سایر شاخص های جامعه و نه صرفا رشد صنعتی است، گفت: در خوزستان، تعدادی از شاخص های انسانی و اجتماعی به صورت متوازن رشد نکرده است.

وی عنوان کرد: توسعه پایدار نیز به حفظ محیط زیست در کنار رشد صنعت توجه دارد و وضعیت امروز خوزستان نشانه های فراوانی از آسیب های زیست محیطی ناشی از فعالیت های صنعتی، کشاورزی و اقتصادی دارد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: البته مشکلات، محرومیت و نارضایتی امروز خوزستان، منحصر به این استان نیست، تعدادی از مناطق و استان های دیگر کشور نیز از این محرومیت رنج می برند و چه بسا مشکلات بیشتری از خوزستان داشته باشند و باید به رفع بنیادین و ریشه این مشکلات توجه شود تا در آینده دیر یا زود، شاهد تکرار این نارضایتی ها نباشیم.

وی اظهار داشت: مشکل اصلی امروز کشور، کند یا متوقف شدن روند توسعه است که طی ۱۶ سال گذشته با وجود پیش بینی شدن رشد اقتصادی هشت درصدی در چشم انداز ۲۰ ساله، رشد محقق شده بسیار کمتر از آن بوده است و این میزان رشد پاسخگوی نیاز روزافزون جامعه نبوده و به کوچکتر شدن سفره مردم، بیکاری، تورم و فقر انجامیده است.

وی با بیان اینکه زمان فرافکنی مشکلات، متهم کردن یکدیگر و تنزل سطح نگاه کارشناسی به مسائل جناحی گذشته است، گفت: اگر بسرعت روند پیشرفت و رشد اقتصادی، به توسعه متعادل، متوازن و پایدار ایران نیانجامد، شاهد گسترش این مشکلات خواهیم بود.

هاشمی خاطرنشان کرد: امیداوریم دولت جدید بتواند به وعده خود عمل کند و روند توسعه کشور را با سرعت به مسیر پیش بینی شده در چشم انداز ۲۰ ساله برساند.

وی همچنین با اشاره به عید بزرگ غدیر، گفت: واقعه غدیر تبلور پیوستگی امت و امامت، ولایت و ملت، هدایت و ابلاغ است که موجب وحدت و همصدایی مسلمین در برابر پیام وحی شد.

هاشمی افزود: غدیر نماد وحدت و یکصدایی مسلمانان در همراهی و تبعیت از پیام پیامبر اعظم (ص) است و نباید با افراط و تندروی، غدیر را از نقطه وحدت به مبدای برای تفرقه مسلمانان تبدیل کرد.

هاشمی ادامه داد: معرفی امیرمومنان (ع) توسط رسول اکرم (ص) در غدیر، معرفی رهبری برای همه اقشار، اقوام و ملت های اسلامی بود و باید این سرچشمه زلال معرفت، علم و هدایت، برای بهره بردن همه اقوام، مذاهب و گروه های اسلامی همچنان جریان یابد.

تذکر در پی بی‌اعتنایی به تذکر

«محمد علیخانی» عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با ارایه تذکری به شهردار تهران، گفت: با عنایت به مفاد بند سه و هشت ماده ۸۰ قانون شوراها مبنی بر وظایف نظارتی اعضای شورا و حسن اداره شهر توسط شهرداری‌ها به شهردار تهران بابت پاسخگو نبودن به مکاتبات نظارتی شورا تذکر می دهم.

وی افزود: به عنوان نمونه ۱۵ فروردین امسال پیگیری های متعددی بابت رسیدگی به موضوع یکی از املاک در اختیار شخص حقوقی، مطابق تبصره ۶ قانون ۵۵ شهرداری ها انجام و به شهرداری تذکر داده ایم.

علیخانی ادامه داد: با وجود پیگیری های انجام شده، پاسخی حاصل نشد و این موضوعی حاکی از قصور در حفظ سرمایه های شهر است.

وی به شهردار تهران در این خصوص تذکر داد و گفت: باید تا آخرین روز مسئولیت نسبت به وظایف خود پاسخگو باشد.

هشدار درباره وضعیت محله جوادیه 

«حجت نظری»، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در این جلسه به پلیس و شهرداری تهران درباره ضرورت تامین امنیت در محله جوادیه تذکر داد.

وی با بیان اینکه روزهایی پر از نگرانی را در کشور پشت سر می‌گذاریم، گفت: از پیک پنجم کرونا تا مشکلات دیگر نگرانی های به وجود آورده است و در میان این نگرانی‌ها، بیشتر دلواپس سیستان و بلوچستان و خوزستان هستیم.

نظری افزود: امیدوارم مشکلات اهالی این استان‌ها زودتر حل شده و پاسخی مناسب به مطالبات به حق مردم داده شود.

وی با بیان اینکه نابسامانی در محدوده غربی محله جوادیه و در حاشیه امتداد بزرگراه نواب وجود دارد، گفت: این موضوع توسط شماری از ساکنان این محله به بنده منتقل شده است و مردم منطقه خواستار حل معضلات هستند. 

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: محله جوادیه از سمت غرب به امتداد بزرگراه نواب (یارجانی) و بوستان ولایت منتهی می‌شود و در جداره این لبه در محله جوادیه نیز بوستانی دیگر ایجاد شده است.

وی افزود: مدتی است که در این محدوده از قسمت شمال محله جوادیه تا انتها ازدحام معتادان متجاهر، موادفروشان و بزهکاران مشاهده می‌شود و همین موضوع مورد اعتراض اهالی این بخش از محله نیز قرار گرفته است. 

نظری ادامه داد: به گفته اهالی این موضوع بارها به پلیس گزارش شده است اما به دلیل مجاورت بزرگراه با این محله تا قبل از رسیدن پلیس مجرمان محل را ترک کرده و فرار می‌کنند.

وی گفت: نتیجه جمع‌آوری معتادان هم مورد رضایت ساکنان نیست و بعد از چند روز این افراد و دیگر مصرف کنندگان دوباره به زیرپل، میانه بزرگراه و فضای سبز حاشیه این محله برمی‌گردند و موجب ایجاد ناامنی و احساس ناامنی برای اهالی می‌شوند.

نظری ادامه داد: علاوه بر این، چندین مورد سرقت خرد از خودروهای سواری، درگیری و سرقت از منازل در این محدوده رخ داده که بر نگرانی اهالی افزوده است.

وی تأکید کرد که به عنوان نماینده مردم از نیروی انتظامی می‌خواهم که کانکسی برای استقرار پلیس در این محل پیش‌بینی کند و از شهرداری تهران هم می‌خواهم تا علاوه بر تامین روشنایی و از بین بردن فضاهای بی‌دفاع در این محدوده، شرایط را برای استقرار کانکس پلیس فراهم کند.

وی با تاکید بر تسریع بر قرار دادن کانکس در این محله گفت: نباید با تعلل‌ موجب شویم که محله قدیمی و خوشنام جوادیه نیز به وضعیتی نظیر آنچه امروز در برخی محله‌ها شاهدش هستیم، دچار شود.

کلیات بازنگری در ضوابط پارکینگ شهر تهران تصویب شد 

«محمد سالاری» دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه از کمیسیون ماده پنج شهر تهران تشکر کرد و اظهار داشت: کلیات بازنگری و تغییر در ضوابط پارکینگ کاربری های شهر تهران، تصویب شد.

وی با بیان اینکه این مصوبه موجب بهبود ساخت و ساز و جبران عدم النفع در مناطق فرسوده  شهر تهران خواهد داشت، افزود: قرار است این مصوبه در شورای عالی معماری و شهرسازی رفته، تصویب و ابلاغ شود. 

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بررسی طرح ساماندهی و ارتقای کیفیت خیابان ولیعصر در جلسه کمیسیون ماده پنج نیز گفت: بعد از صدها نشست و جلسه مبتنی بر نظر ذی نفعان، این طرح به عنوان مطالبه جدی شورای شهر به نتیجه رسید و مصوب شد و راه برای ثبت ملی و جهانی این خیابان باز شد.

وی آزاد سازی پادگان مهمات سازی وزارت دفاع در منطقه ۱۳ را از دیگر طرح های مطرح شده در کمیسیون ماده پنج دانست و گفت: ۱۲ هکتار از این پادگان بر اساس این طرح آزاد و در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

سالاری ادامه داد: تصویب طرح اوین درکه و موضوع خط آسمان که از مطالبات شورا بود را شورای عالی شهرسازی تصویب کرد و در اولین جلسات ماده پنج مطرح و تصویب می شود.

اصلاح بسته محرک اقتصادی با هدف توسعه مترو 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه خود یک فوریت لایحه اصلاح ماده ۱۵ بسته محرک در شرایط اقتصادی را در دستور کار قرار دادند.

«سید مناف هاشمی» معاون شهردار تهران در این خصوص گفت: در بسته محرک چهار هزار میلیارد تومان برای توسعه خط ۱۰ مترو داشتیم اما برای جذب این رقم مجبور به ایجاد اصلاح بودیم.

وی افزود: این اصلاح مبنی بر توسعه خط سه علاوه بر توسعه خط ۱۰ و هزار میلیارد تومان برای توسعه ناوگان اتوبوس رانی در نظر گرفته شده است.

«مجید فراهانی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: در لایحه بودجه اعلام کردیم که شهرداری می‌تواند ۱۰ درصد از دارایی‌های سرمایه‌ای را برای این توسعه حمل و نقل مصرف کند  اما ما در حال حاضر خلاف مصوبه شورا عمل می‌کنیم.

وی افزود: اگر قرار بر تغییر تبصره بوده چرا تبصره تغییر داده نشد.

در نهایت اعضای شورا یک فوریت این لایحه را با ۱۹ رأی تصویب کردند.

ساخت و احیای بنای یادبود شهدای قبل از انقلاب در بهشت 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه خود، طرح الزام شهرداری تهران جهت احداث بنای یادمان و بازسازی مزار مطهر شهدای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی واقع در بهشت زهرا (س) را در دستور کار قرار دادند.

«زهرا صدراعظم نوری» رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفت: به منظور انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و نهادینه کردن فرهنگ انقلاب اسلامی، شهرداری موظف است با همکاری بنیاد شهید نسبت به بازسازی مقام شهدای قبل از انقلاب اقدام کند.

وی افزود: همچنین در این طرح بانک اطلاعاتی و سامانه هوشمند نیز برای شرح احوال و زندگی نامه شهیدان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری نهادهای ذی‌ربط ایجاد می‌شود.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: از تاریخ برخی از این قبور پنج تا ۶ دهه گذشته و برخی از آنان هیچ کسی را ندارند.

«سعید خال» مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) نیز گفت: نظرات کارشناسی این طرح گرفته شده و یادمان شهدای قبل از انقلاب برای تمامی این شهیدان احداث و احیا می شود.

«حسن رسولی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه این دوره شورا به فکر احیای این قبور افتاد، اظهار داشت: در کلیات این طرح تردیدی نیست و به هر دلیلی ما در ۴۰ سال گذشته نسبت به شهدای قبل از انقلاب بی توجهی کردیم.  

وی پیشنهاد کرد که برای جلب همکاری، کانون زندانیان قبل از انقلاب نیز اضافه شود و افزود: این شهدا بر اثر شکنجه‌های ساواک به شهادت رسیده‌اند و این نهاد نیز وظیفه قانونی در این امر دارد.

در نهایت اعضای شورای شهر کلیات این لایحه را تصویب کردند.

اعطای تسهیلات به اماکن تاریخی ثبت شده

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه بررسی یک فوریت طرح فرآیند اعطای تسهیلات تعریف کاربرد و بهره برداری از اماکن تاریخی ثبت شده و واجد ارزش ثبت نشده پایتخت و لایحه شهرداری را در خصوص فرآیند صدور پروانه مرمت و بهره برداری از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران در دستور کار قرار دادند.

«حجت نظری» عضو شورای اسلامی شهر تهران توضیح داد که آنچه اهمیت دارد هویت جمعی شهر تهران و حفظ آن است و این لایحه قدری دیر رسید و مجبور به ارائه طرح مجزا شدیم.

وی افزود: بخش خصوصی و دولتی در سال‌های گذشته برای حفظ بناهای تاریخی تلاش کردند و امروز شورا می‌خواهد این امر را قانونی کند.

نظری تأکید کرد: یکی از این مشوق‌ها تقویت مشارکت فرهنگ و تقویت اقتصاد فرهنگ است.

«احمد مسجد جامعی» دیگر عضو شورا نیز گفت: احیای خانه‌های قدیمی بدون این مصوبه در حال انجام اما در اینجا موضع شهرداری ضعیف است. 

وی افزود: بسیاری از بناهای تاریخی در حال حاضر با حمایت شهرداری احیا شده و با این لایحه از شهرداری سلب صلاحیت می‌کند و این لایحه توهین آمیز است.

سخنگوی شورای شهر و رئیس کمیته معماری و طرح های شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: این طرح باید زودتر به سرانجام می رسید و متقاضیان به دلیل اینکه قاعده مشخصی در بهره برداری از ساختمان ها و بناهای واجد ارزش تاریخی وجود ندارد، روندهای پیچیده و مسیر سختی را طی می کنند.

«علی اعطا» گفت: این دیدگاه و گرایش را دنبال کردیم که بناهای واجد ارزش که بخش زیادی از آنها نیز ثبت نشده اند بتوانند بدون اینکه تخریب و نوسازی شوند در جهت حفظ هویت شهر، بافت های شهر، سیما و منظر شهر و معماری با ارزش دوره جدید حفظ شوند و از آنها استفاده شود.

وی توضیح داد: سوءتفاهمی که در این زمینه وجود دارد و ناشی از یک برداشت غلط است، این بود که تصور می شود بناهای تاریخی باید با کاربری فرهنگی و هنری استفاده شوند که چنین چیزی نیست.

اعطا با بیان اینکه، این بنا ها می تواند با کاربری‌های تجاری، صنعتی، بهداشتی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد، اظهار داشت: زمانی آرزو داشتیم ۱۲۳ ساختمان نواحی شهر تهران درون ساختمان ها و بناهای واجد ارزش مستقل شوند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با ارائه پیشنهادی نسبت به ساخت و ساز ۲۰ درصد مساحت بنای واجد ارزش به عنوان فضای پشتیبانی مخالفت کرد و گفت: یکی از عواملی که آثار ثبتی را در معرض خروج از ثبت قرار می‌دهد الحاقات ساختمانی است.

وی گفت: در واقع ساختمان های که به بناهای واجد ارزش تاریخی، الحاق می شود موجب می شود تا کارشناسان اثری را از ثبت خارج کنند.

اعطا تاکید کرد : با تصویب ماده هفت طرح یاد شده که بر مجوز احداث ۲۰ درصد بنا تأکید دارد، ممکن است بعدها با انبوه بناهای ثبتی که از فهرست بناهای ثبت شده خارج می‌شوند مواجه شویم.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران این طرح و لایحه را تصویب کردند .

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن