اصفهان

عملیات واکاری در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی طبیعی اصفهان انجام می‌شود

[ad_1]

واکاری(Gap filling) به کشت بذر یا کاشت دوباره نهال گفته و زمانی انجام می‌شود که بدلایلی مانند نبود بارندگی و رطوبت کافی در خاک، امراض و آفات گیاهی وقوع سرما و تگرگ، گیاه سبز نشده باشد.

رضا شفیعی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال گذشته حدود پنج هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی استان اصفهان با هدف توسعه پوشش گیاهی بوسیله کشت بذر جنگلکاری اما کمبود چشمگیر بارش‌ و کاهش رطوبت خاک سبب شد که فقط نیمی از بذرها رشد کند.

وی ادامه داد: به همین دلیل نیاز است تا عملیات واکاری برای بخش باقی مانده صورت پذیرد تا شاهد افزایش پوشش گیاهی باشیم.

سرپرست اداره جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اضافه کرد: اگرچه درختان جنگل‌های دست‌کاشت استان مقاوم به کم آبی است اما با این حال مقدار بارندگی‌های یک سال اخیر برای رشد آنها کافی نبود.

شفیعی با بیان اینکه بیشتر جنگلکاری مناطق غیربیابانی در استان اصفهان بصورت دیم انجام می‌شود، تصریح کرد: بیشتر سطح جنگلکاری را  گیاه “اسکوپاریا” (نوعی درخت بادام) تشکیل می‌دهد که با آب و هوای استان سازگاری دارد.

وی با اشاره به اهمیت توسعه پوشش گیاهی در استان اصفهان اظهار داشت: کاهش فرسایش خاک و زمین، تولید اکسیژن و جلوگیری از افزایش آلودگی هوا و ریزگردها و کمک به حفظ گونه‌های جانوری از ثمرات طرح‌های مرتبط با جنگلکاری است.

 سرپرست اداره جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، کمبود اعتبارات را اصلی‌ترین چالش این بخش دانست و گفت: تخصیص اعتبار بویژه از صندوق توسعه ملی برای پیشبرد اهداف ضروریست.

به گزارش ایرنا، نگاهی به وضعیت عرصه‌های طبیعی اصفهان حاکیست که این استان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) دربرگرفته است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن