فناوری و اطلاعاتنرم افزار

فواید بازی های رایانه ای

بازی های رایانه ای در کنار ضرر هایی که می‌تواند برای بدن داشته باشد، فایده هایی هم به دنبال دارد. در این مقاله به چن نمونه از فواید بازی های رایانه ای می‌پردازیم.

از عوارض بازی های رایانه ای می‌توان به کمبود تحرک جسمی در حین بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرد که سبب بروز مشکلاتی نظیر افزایش وزن (به ویژه در میان کودکان و نوجوانان) می‌شود. بسیاری از بازی‌های خشن می‌توانند اثرات نامطلوبی را بر روی روحیه و ذهن افراد داشته باشد. بازی‌های رایانه‌ای اما درست مانند هر پدیده‌ دیگر ساخت دست بشر علاوه بر جنبه‌های منفی، ویژگی‌های مثبت نیز دارند. مزایای بازی‌های رایانه‌ای در چند سال اخیر مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و به نتایج جالبی هم انجامیده است.

آشنایی با نتیجه بررسی های مربوط به چند مورد از سودمندی های این بازی ها خالی از لطف نیست:

فواید بازی های رایانه ای
فواید بازی های رایانه ای

 

  • بازی ها می‌توانند به درمان بیماری کمک کنند و درد را کاهش دهد:

انجام بازی به فرد کمک می‌کند تا درد یا بیماری خود را کمتر حس کند. طبق بررسی ای که پژوهشگران دانشگاه یوتا منتشر کردند. انجام منظم بازی‌های رایانه‌ای توسط بچه‌های دارای بیماری و اختلالاتی نظیر اوتیسم، افسردگی و پارکینسون سبب افزایش استقامت و روحیه مقاومت آن‌ها در برابر مشکلات ناشی از بیماری می‌شود. دانشمندان بر این باورند که این گونه بازی‌ بر روی سازوکارهای عصبی خاصی تاثیر گذاشته و موجب ایجاد هیجانات مثبت می‌شود. در برخی بیمارستان های دنیا، محلی را برای انجام دادن بازی های رایانه ای در بخش کودکان سرطانی یا کودکان مبتلا به تالاسمی و هموفیلی اختصاص می‌دهند تا این کودکان ساعت هایی را با این بازی ها سرگرم شوند و درد و ناراحتی بیماری شان را فراموش کنند.

 

  •  کمک به کاهش استرس و افسردگی:

دامنه فواید بازی‌های رایانه‌ ای تنها به کودکان و نوجوانان محدود نمی‌شود. پژوهشی که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد نشان می‌دهد انجام بازی های رایانه ای می‌تواند به افرادی که از مشکلاتی نظیر استرس یا افسردگی رنج می‌برند کمک کند تا بتوانند تا حدی بر این مشکلات غلبه کنند.

 

  • ایجاد هماهنگی بین قدرت بینایی و توان حرکتی:

با توجه به اینکه در هنگام بازی، چشم به مانیتور نگاه می‌کند و دست بر روی موس قرار می‌گیرد باعث بوجود آمدن هماهنگی بسیار خوبی بین دست و چشم فرد می‌شود. این مهارت می تواند در آینده شغلی بسیاری از بچه ها به دردشان بخورد. دانشمندان دانشگاه مک مستر کانادا اما به نتیجه‌ای شگفت‌انگیز دست یافتند. افرادی که دچار بیماری آب‌مروارید هستند می‌توانند با انجام بازی‌هایی که در آن کاربر باید به هدف‌هایی مشخص شلیک ‌کند، قدرت بینایی خود را تقویت کنند. این دست از بازی‌ها سرعت بسیار بالایی دارد و نیازمند تمرکز زیاد هستند و به این ترتیب فرد باید خود را برای دیدن سریع موارد مختلف و تصمیم گیری آنی عادت دهد. این بازی‌ها همچنین موجب تولید هورمون‌های دوپامین و نیز آدرنالین شده که به صورت بالقوه می‌تواند به افزایش توانایی انعطاف‌پذیری مغز کمک کند.

 

  • افزایش قدرت تصمیمگیری:

بیشتر بازی‌های رایانه‌ای نیازمند تصمیم‌گیری و واکنش سریع کاربر هستند. دانشمندان عصب شناس دانشگاه روچستر نیویورک به این نتیجه رسیدند که انجام بازی‌های رایانه‌ای سبب تمرین مغز برای تصمیم‌گیری سریع می‌شود. بازی‌هایی نظیر شبیه‌سازی موقعیت‌هایی که باید در آن به سرعت تصمیم گرفت کاربر را عادت می‌دهد تا به سرعت اطلاعات محیطی را بررسی و بلافاصله به آنها واکنش دهد.این قضیه همچنین به فرد در افزایش قدرت تفکر و تصمیم گیری کمک می‌کند.

 

  • اجتماعی شدن بچه ها:

پروفسور گریفیس، استاد دانشگاه ناتینگهام می‌گوید: « انجام دادن بازی های رایانه ای مناسب می‌تواند بچه های خجالتی را از پیله خودشان خارج کند و از آنها، بچه هایی اجتماعی بسازد.» البته به گفته پروفسور گریفیس، اگر بازی های رایانه ای به صورت دسته جمعی انجام شوند، بیشتر و بهتر می توانند روی کودکان تاثیر بگذارند.

 

  • افزایش مسئولیت پذیری:

انجام دادن بازی های رایانه ای به صورت گروهی باعث می‌شود بچه ها نسبت به یکدیگر احساس مسوولیت کنند و همین حس مسوولیت را هم در آینده شغلی و زندگی خانوادگی شان همراه داشته باشند.

 

  • کمک به یادگیری زبان انگلیسی:

بیشتر برنامه ها و بازی های رایانه ای به زبان انگلیسی هستند و مهارت آموختن زبان دوم بچه ها با انجام دادن آنها، بیشتر و بهتر می‌شود به علاوه این بازی ها می‌توانند مهارت ریاضیات، سرعت در انجام دادن کارها و عکس العمل نشان دادن در مواقع ضروری بچه ها را افزایش دهند. این مهارت ها در کار و زندگی آینده شان مفید خواهد بود.

 

 

  •  خلاقیت:

یکی از مهم ترین فواید چنین بازی هایی این است که حس خلاقیت بچه ها شکوفا می‌شود. آمارها نشان می‌دهد بسیاری از بچه ها با انجام دادن یا حتی دیدن بازی های رایانه ای، به کارهایی مانند طراحی گرافیک یا برنامه نویسی روی می‌آورند و همین اقدام ها می‌توانند قدرت خلاقیت آنها را تا حد زیادی بالا ببرد.

بازی ها در دسته بندی مختلفی طراحی می‌شوند. فکری، استراتژی، ورزشی، اکشن، مدیریتی و بسیاری دیگر.

هرکدام از این بازی ها می‌تواند در تفکر کودک تاثیر بگذارد.  اطلاعات خوبی را به فرد منتقل کند که در زندگی روزمره خود استفاده کند.

بازی های فوتبالی می‌تواند به بالارفتن هوش فوتبالی، فوتبالیست کمک کند. همچنین بازی های مربوط به رانندگی از قبیل درایو پلی استیشن نیز می‌تواند در بهبود رانندگی افراد در بزرگسالی نقش بسزایی داشته باشد

نظر شما در این خصوص چیست؟

 

 

منبع: علم فردا، عصر ایران، تبیان

 

 

 

 

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن