خوزستان
مرز چذابه از فعالیت سامانه کیف پول گمرک مستثنی شود
[ad_1]
به گزارش ایرنا شهلا عموری در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در محل اتاق بازرگانی اهواز اظهارداشت: زیرساختهای لازم برای فعالیت سامانه کیف پول گمرک در مرز چذابه فراهم نیست.
وی با بیان اینکه بواسطه اجرای سراسری این سامانه و سختگیریهای گمرک مرز چذابه مشکلاتی برای تجار در این پایانه صادراتی ایجاد شده است، افزود: باید توجه داشت که فعالان تجاری در این مرز اشراف کاملی به سامانه کیف پول گمرک ندارند و در این خصوص نیازمند آموزشهای کاربردی هستند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز خاطرنشانکرد: انتظار میرود تا زمانی که این آموزشها به فعالان تجاری در مرز چذابه ارائه نشدهاند، سختگیری های اعمال شده از سوی گمرک کمتر شود.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه روند فعلی اداره مرز چذابه به دلیل تضاد منافع دستگاههای اجرایی مستقر در مرز باعث بروز برخی نابسامانیها شده است، گفت: این وضعیت باعث نارضایتی فعالان اقتصادی ایرانی و تجار کشور عراق شده است.
وی اضافهکرد: تسهیل در امر صادرات کالاهای تولید داخل ضروری است و این موضوع نیازمند همراهی و همکاریهای بین بخشی دستگاه های اجرایی با یکدیگر است.
عموری از انتقال فعالیتهای تجاری برخی صادرکنندگان خوزستانی به دیگر مرزهای کشور به دلیل شرایط موجود در مرز چذابه خبر داد و گفت: در صورتی که زیرساختهای مورد نیاز در این گذرگاه مرزی مورد توجه دستگاههای اجرایی مرتبط قرار نگیرد، به طور قطع در آینده میزان صادرات کاهش بیشتری خواهد یافت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز صادرات کالاهای ایرانی از مرز چذابه را روزانه بطور متوسط ۱۴۰ کامیون اعلام کرد و گفت: تعداد کامیونهای فعلی حامل محصولات ایرانی نسبت به هفتههای گذشته، از تعداد بیشتری برخوردار شدهاند.
وی دلیل این افزایش را صدور مجوز واردات محصولات تره بار از سوی کشور عراق دانست و افزود: ظرفیت صادرات کالا از مرز چذابه به سمت کشور عراق روزانه بین ۸۰۰ تا یک هزار کامیون است.
عموری محصولات صادراتی از مرز چذابه را کلنیکر، موکت، مصنوعات پلاستیکی، ترهبار، سنگ آهن، سنگ مرمر، خمیرمایه، سیمان سفید، ایزوگام، کاشی و سرامیک، ظروف یکبار مصرف، بیسکویت و مربا عنوانکرد و گفت: باید توجه داشت که مرز چذابه از ظرفیت صادراتی محصولات دیگری به منظور ارزآوری بیشتری برای کشور، برخوردار است.
اظهار کالا از گمرکات دیگر با هدف خروج از مرز چذابه، دلیل مشکلات پیش آمده
ناظر گمرکات استان خوزستان درخصوص مشکلات پیش آمده در صادرات کالا از مرز چذابه با محوریت فعالیت سامانه کیف پول گمرک گفت: کالاهایی که در گمرکات دیگر استانهای کشور توسط تجار اظهار شدهاند، هنگام خروج از مرز چذابه با زمان بیشتری انجام میشود.
غلامرضا بلوطی میرزا با اشاره به اینکه سامانه کیف پول گمرک در سراسر کشور به غیر از مرز چذابه اجرایی شده است، گفت: در صورتی که کالاهای صادراتی از مرز چذابه، در گمرک این پایانه مرزی اظهار شده باشند، از مدت زمان کمتری برای خروج از مرز برخوردار هستند.
وی افزود: مستثنی شدن مرز چذابه از فعالیت سامانه کیف پول به واسطه تقاضای اتاق بازرگانی اهواز صورت گرفته است و این امر در راستای همکاری با تجار و فعالان اقتصادی همچنان ادامه دارد.
بلوطی میرزا با تاکید بر همکاری کارکنان گمرک چذابه برای ورود اطلاعات دستی کالاهای اظهار شده در گمرکات دیگر استانهای کشور جهت تسریع در صادرات کالا از مرز چذابه گفت: باید توجه داشت که اظهار کالا از گمرکات دیگر استانهای کشور باعث زمانبر شدن صادرات کالا از چذابه شده است.
مرزهای زمینی چذابه، شلمچه و مرز دریایی خرمشهر به تدریج از تیر ۱۳۸۲ پس از سرنگونی رژیم بعثی عراق برای صادرات کالا و در مهر همان سال برای عزیمت کاروان های زیارتی عتبات عالیات بازگشایی شدند.
استان خوزستان با ۲ استان عراقی میسان با مرکزیت شهر العماره و استان بصره با مرکزیت شهر بصره مناسبات تجاری، فرهنگی و آموزشی دارد.
منبع