کردستان

مشوق‌هایی برای احیای نژاد مرغ آرین در کردستان اعمال می‌شود

[ad_1]

به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز شنبه در جلسه بررسی وضعیت واحدهای مرغداری‌ استان اظهار داشت: در شرایط حساسی قرار گرفته‌ایم و در این شرایط باید حمایت ویژه از واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای تولیدکننده موادغذایی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد مازاد تولید گوشت سفید در استان داریم، اضافه کرد: اسفند سال گذشته تا فروردین سال جاری فشار زیادی به دلیل التهاب در تولید و عرضه مرغ بوجود آمد که با تدابیر خوبی که اندیشیده شد بخوبی توانستیم آن را مدیریت کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه افزایش هزینه‌های حامل های انرژی، دستمزدها و نهاده‌ها بر قیمت نهایی محصول تاثیرگذار است، افزود: صنعت مرغداری کمتر درگیر خشکسالی شده ولی باید همه ریسک های مدیریتی برای احیای تولیدکنندگان انجام شود.

سپری بر اعلام به موقع تلفات در مرغداری‌ها تاکید کرد و گفت: از زمانی که نژادهای خارجی همچون راس انگلیس ،هوبارد فرانسه و کاپ آمریکا وارد ایران شد استقبال از نژاد آرین از سوی مرغداران کاهش پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری کشور از نژاد راس است، یادآور شد: برنامه ای در راستای احیای نژاد آرین در دستور کار قرار گرفته که در این راستا هم مشوق هایی در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: جوجه یک روزه نژاد آرین با ۱۲ درصد بیشتر از قیمت مصوب که ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان است، در درب کشتارگاه عرضه می شود.

سپری گفت: به منظور حمایت های بیشتر از سویه مرغ گوشتی آرین در استان و در راستای سیاست های وزراتخانه جهاد کشاورزی  مرغدارانی که از این سویه استفاده می کنند علاوه بر اینکه نهاده مورد نیاز را از طریق سامانه بازارگاه و از انبارهای استان تحویل می گیرند می توانند با عقد قرارداد با شرکت پشتیبانی امور دام استان گوشت استحصالی را با ۱۲ درصد بیشتر از قیمت مصوب بفروش برسانند .

 وی افزود : مرغدارانی که مایل به جوجه ریزی هستند و به دلایل مختلف سامانه سماصط آنها مسدود شده است در صورت تمایل به جوجه ریزی از سویه ایرانی آرین باشند در اسرع وقت به وزارتخانه برای باز کردن سامانه مذکور معرفی شده و سامانه آنها رفع فیلتر می شود .

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: برای واحدهای مرغداری که انحراف تایید تحویل داشته  و به عبارتی کمتر از ۹۰ درصد تاییدیه تخلیه جوجه یک روزه را داشتند سامانه سماسط زمانی بازگشایی می شود که از جوجه یک روزه آرین استفاده کنند.

 کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تُن است

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن