اصفهان

موزه ها می‌توانند موتور محرکه پویایی اقتصادی و اجتماعی اصفهان شوند

[ad_1]

مرضیه حکمت عصر چهارشنبه در  نشست مجازی با عنوان “نقش موزه در توسعه اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی” که در چهارچوب کنگره اصفهان و توسعه ملی  در دانشگاه صنعتی اصفهان  به صورت وبینار برگزار شد، گفت: موزه به عنوان یک سازمان و نهاد اجتماعی می‌تواند در یک توسعه پایدار یاریگر نصف جهان باشد.

وی افزود: موزه به عنوان مقصد، کارکردی متفاوت با جاذبه های تاریخی دارد و یکسری اتفاق باید رخ دهد که آن را تبدیل به مقصد گردشگری کند، مقصدی که یک دیدار کننده آن را تبدیل به مکانی جذاب می کند.

وی ادامه داد: موزه در بیشتر کشورها یک سازمان غیرانتقاعی است که پایگاه اجتماعی دارد و می توان ظرفیت های بسیاری برای سایر حوزه ها ایجاد کند و موتور پیشران در توسعه پایدار اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی زیست محیطی شود.

وی با اشاره به تنوع موزه ای در اصفهان گفت، این شهر ظرفیت تنوع موزه ای بسیار زیادی دارد ولی تعداد موزه های در آن بسیار کم است و باید به سمت ایجاد موزه های جدید گام برداریم و نگاه متفاوتی نسبت به موزه داشته باشم. 

وی تاکید کرد: کارکرد موزه ها تنها جمع آوری و نگهداری آثار نیست و سالهاست که تمرکز بینندگان موزه از اشیا داخل موزه به سمت دانشی که موزه ارائه می دهد منتقل شده است و یکی از این نمونه موزه ها در اصفهان موزه موسیقی است که از بهترین نمونه هایی تجربه و حس موسیقی را به بیننده منتقل می کند.

وی ادامه داد: با این رویکرد این موزه به مقصد گردشگری تبدیل شده و می تواند در گردشگری مانند مجموعه کهن چهل‌ستون که به علت ارزش تاریخی و قرار گرفتن در محور آثار باستانی مورد توجه قرار گرفته به عنوان مقصد گردشگری مطرح شود.

عضو هیات علمی گروه موزه و گردشگری دانشگاه هنر اصفهان گفت: به لحاظ ساختاری  موزه ها می توانند، سازمان بالا دستی متفاوتی داشته باشند ولی مدیریت عالی گردشگری می تواند بر همه آن ها نظارت کند.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد سه گانه در بیشتر موزه ها دنبال می شود به این صورت که تجریه دیدن آثار منحصر به فرد اولین خدمتی است که موزه ارائه می دهد، در مرحله بعد محتوای کلامی و اطلاعاتی از آثار به دیدارکنندگان منتقل و در نهایت هدایت دیدار کنندگان به خلق معنا از بازدید انجام می‌شود.

حکمت در بخش دیگری از سخنان خود به کارکردهای موزه در دوره های کلاسیک، مدرن و پست مدرن اشاره کرده و گفت: در دوره کلاسیک کارکرد موزه تنها جمع آوری، محافظت و استفاده برای تحقیقات بود. 

وی ادامه داد: در دوران مدرن کارکرد آموزشی نیز به کارکردهای قبلی اضافه شد ودر این دوران موزه ها با تنوع موضوعی زیاد گسترش پیدا کردند و موضوعات مختلف از کتاب و بروشور گرفته تا آلبوم ها و آثار مدرن برایشان موزه تاسیس شد.

وی تصریح کرد: در دوران پست مدرن کارکردهای دیگری مانند احیای مجدد اقتصاد، توسعه پایدار، سرگرمی و تجارت به کارکردهای قبلی موزه ها اضافه شد و باید توجه  داشت  تنوع کارکردی موجب تبدیل موزه به مقصد می شود.

این موزه شناس افزود: محور های توسعه پایدار در صنعت موزه سه محور موزه و توسعه زیست محیطی، موزه و توسعه فرهنگی و اجتماعی و موزه و توسعه اقتصادی است.

حکمت گفت: فعالیت های جانبی موزه ها و آموزش های موزه ای می تواند نقش مهمی در توسعه زیست محیطی داشته باشد و در سال‌های اخیر موزه های دوست دار محیط زیست بسیاری در سراسر جهان ایجاد شده اند.

وی خاطر نشان کرد: موزه ها می توانند در ایجاد احترام به اقلیت های فرهنگی،قومی . مذهبی نقش آفرینی کنند و به همزیستی های درون اقلیمی کمک کنند و موجب توسعه اجتماعی و فرهنگی شوند.

کنگره اصفهان و توسعه ملی  در دانشگاه صنعتی اصفهان برپاست.

این رویدادعلمی از سه شنبه گذشته آغاز شد و تا سه روز ادامه دارد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن