تهران

«مولای غدیر»؛ استقبال از جشن‌های خانگی سالروز ولایت امیرمومنان(ع)

[ad_1]

به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه فرهنگسرای اخلاق، مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به لزوم احیای سیره ائمه معصومین در بزرگداشت عید غدیر به عنوان بزرگترین عید شیعیان اظهارداشت: به منظور جریان‌سازی اجتماعی برای ترویج فرهنگ همدلی و شور و نشاط در بستر خانواده‌ها، ویژه برنامه «مولای غدیر» با شعار و هشتگ #من-عاشق-مولای-غدیرم، در فضای مجازی برگزار می‌شود.

مهدی وکیل‌پور، آذین‌بندی، تزیین و نظافت محیط خانه و نصب پرچم در نمای بیرونی منازل توسط اعضای خانواده، طبخ بهترین غذا در حد توان خانوار در روز عید غدیر، تهیه هدیه و عیدی در حد توان پدر خانواده برای همسر و فرزندان را از جمله بخش‌های برنامه «مولای غدیر» اعلام کرد که خانواده‌ها می‌توانند عکس‌هایی از اینگونه اقدامات را به شماره واتساپ ۰۹۲۱۶۵۴۵۷۸۴ ارسال کنند تا در صفحه مجازی «امیدهای فردا» منتشر شود.

وی گفت: خانواده‌ها همچنین می‌توانند اقدامات خود را به مناسبت عید ولایت در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با هشتک‌های #مولای_غدیر#همیشه _امیر#من_عاشق_مولای_غدیرم، بارگذاری و در صفحه «امیدهای فردا» به نشانی @omidhayefarda منشن یا تگ کنند.

وکیل‌پور، تولید و انتشار عکس نوشته با موضوع غدیرخم، تولید محصول مجازی استوری موشن و ویدئوکلیپ با رویکرد نقش هر یک از مشاغل در اشاعه فرهنگ ولایت، تولید محصول مجازی در قالب‌های مختلف و انتشار آن در صفحات مجازی را از دیگر بخش‌های برنامه «مولای غدیر» عنوان کرد.

دبیر قرارگاه جهادی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: جذب مشارکت‌های مردمی در تهیه بسته‌های ارزاق و کمک معیشتی برای ایتام سادات، تهیه بسته «حدیث نگار» امیرالمومنین (ع) برای انتشار در فضای مجازی و شابلون‌نگاری شعار «#من_عاشق_مولای_غدیرم» در دهه ولایت با همکاری فرهنگسراهای شهر تهران از دیگر بخش‌های این برنامه است.

به گفته وکیل‌پور، تبلیغات این برنامه علاوه بر فضای مجازی، در سازه‌های تبلیغاتی شهری و عرصه‌های پل نصب می‌شود.

رئیس کار گروه فعالیت‌های داوطلبانه ستاد «خادم منتظر» شهرداری تهران، زمان اهدای جوایز برگزیدگان برنامه را هفته دوم مرداد اعلام کرد که پس از ارزیابی هیات داوران، لوح تقدیر و جوایز نقدی به برگزیدگان بخش‌های مختلف برنامه اهدا می‌شود.

دبیرخانه ویژه برنامه «مولای غدیر» در خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان شهیدکاظمی، جنب بوستان گلزار در فرهنگسرای اخلاق واقع شده است.

برگزاری جشنواره نقالان غدیر ویژه کودکان و نوجوانان 

فرهنگسرای اخلاق جشنواره نقالان غدیر ویژه کودکان و نوجوانان را به مناسبت عید ولایت، با محوریت واقعه غدیرخم همراه با آموزش نقالی در فضای مجازی برگزار می‌کند.

دبیر اجرایی جشنواره نقالان غدیر، بیان واقعه غدیرخم و معرفت‌شناسی سیره زندگانی حضرت علی(ع) و استفاده از هنر اصیل و کهن نقالی در تبیین و ترویج فرهنگ اسلامی و علوی و ایجاد انگیزه و پرورش نقالان کودک و نوجوان را از جمله اهداف این جشنواره برشمرد که با توجه به محدودیت‌های مربوط به شیوع ویروس کرونا در فضای مجازی برگزار می‌شود.

مرضیه خسروی بروجنی درباره نحوه اجرای جشنواره نقالان غدیر گفت: دختران و پسران کودک (رده سنی ۷ تا ۱۱ ساله) و نوجوانان (رده سنی ۱۲ تا ۱۸ ساله) می‌توانند تا هفتم مرداد و همزمان با روز عید غدیرخم، ویدیویی از اجرای نقالی خود از واقعه غدیرخم را به شماره واتساپ ۰۹۲۱۶۵۴۵۷۸۴ ارسال کنند تا در صفحه مجازی «امیدهای فردا» به نشانی 
@omidhayefarda منتشر شود و یا اجرای نقالی خود را در فضای مجازی منتشر و صفحه «امیدهای فردا» را منشن یا تگ کنند.

وی افزود: برای آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با هنر نقالی، بسته آموزشی شامل مباحثی پیرامون تاریخچه نقالی، آداب مجلس و شیوه‌های رسیدن به نقش، آداب مجلس و تحلیل شخصیت در قالب ویدئوکلیپ‌هایی با حضور حسین طاهری و نمونه اجرای نقالی واقعه غدیرخم توسط هنرمندانی از جمله محمدرضا معجونی، فهیمه باروتچی و محمدعلی جلیلی نیز تهیه و تدوین و برای بهره‌مندی علاقه‌مندان کودک و نوجوان در صفحه مجازی «امیدهای فردا» بارگذاری شده است.

خسروی بروجنی، تسلّط بر متن داستان، احاطه بر موضوع، قدرت بیان، صحّت اجرا و میزان ارتباط با مخاطب را از جمله شاخصه‌های داوری عنوان کرد که در صورت داشتن ملزومات اجرای نقالی مثل لباس و عصاء، امتیاز ویژه‌ای خواهد داشت.

رئیس فرهنگسرای اخلاق اظهارداشت: در هر رده سنی، از بین ویدئوهای ارسالی، براساس شاخصه‌های داوری توسط هیات داوران، پنج نفر انتخاب و به ترتیب جوایز ۳۵، ۳۰، ۲۵، ۲۰، ۱۵ میلیون ریالی همراه با لوح تقدیر دریافت می‌کنند و به سه نفری هم که ویدئوی اجرای نقالی آنان در صفحه مجازی «امیدهای فردا» بیشترین پسند مردمی را کسب کند، جوایز ویژه‌ای تعلّق خواهد گرفت.

دبیرخانه جشنواره نقالان غدیر در فرهنگسرای اخلاق واقع است و شماره تلفن ۳۳۳۵۵۰۳۶ و شماره واتساپ ۰۹۲۱۶۵۴۵۷۸۴ آماده پاسخگویی به سوالات مخاطبان است.

راه‌اندازی پویش «برادرانه» در فرهنگسرای اندیشه 

فرهنگسرای اندیشه همزمان با عید غدیر، پویش مجازی «برادرانه» را ایجاد کرده است تا روحیه اتحاد و همدلی بین مسلمانان را تقویت کند. 

عید غدیر بزرگترین روز برای شیعیان و عید ولایت است، روزی که پیامبر مکرم اسلام (ص)، امیرالمومنین، امام علی(ع) را به عنوان وصی و جانشین پس از خود برای امامت مسلمانان معرفی کردند. 

بستن عقد اخوت و برادری بین مسلمانان یکی از سنت‌های قدیمی است که از صدر اسلام وجود داشته و بسیاری از مسلمانان برای اینکه اتحاد و دوستی خود را نشان بدهند، با یکدیگر عقد برادری می‌بستند. 

همزمان با عید بزرگ ولایت عید غدیر، فرهنگسرای اندیشه با راه‌اندازی پویش «برادرانه» تلاش کرده تا ضمن احیای سنت بستن عقد اخوت بین شیعیان و دوستداران اهل بیت(ع) روحیه همبستگی و اتحاد میان مسلمانان جهان را تحکیم ببخشد. 

این پویش مجازی در قالب ویژه برنامه «برادرانه» و «آیینه با آیینه» بوده و در آن علاقه‌مندان می‌توانند فیلم یک دقیقه‌ای و یا عکس خود در کنار یکی از برادران دینی که عقد اخوت بسته‌اند را برای فرهنگسرای اندیشه و شماره‌ واتساپ ۰۹۰۳۷۴۶۸۴۸۷(به همراه شماره تماس و مشخصات کامل فردی) ارسال کنند. 

اجرای ویژه برنامه «با کاروان غدیر»

ویژه برنامه «با کاروان غدیر» همزمان با اعیاد قربان و غدیر (دهه امامت و ولایت) به همت فرهنگسرای ابن‌سینا از چهارم مرداد به مدت پنج روز در ۶ نقطه از شهر تهران اجرا می‌شود.

این کارناوال شادی به صورت روزانه در میدان امام حسین(ع)، خیابان پیروزی، بلوار آیت‌الله کاشانی، سی متری نارمک، فرهنگسرای اشراق، بازار دوم نازی‌آباد از ساعت ۱۶ تا ۲۱ به حرکت درمی‌آید.

در این برنامه که با هدف ترویج فرهنگ علوی و ایجاد شادی و نشاط در سطح جامعه و زنده نگه‌داشتن یاد غدیر و ادای دین نسبت به امر ولایت طرح‌ریزی شده، کاروان شتر به همراه دف‌نوازانی با سبک و پوشش لباس‌های صدر اسلام در مناطق حرکت می‌کنند و با خواندن مدیحه و اشعار غدیر، حال و هوای شهر را با عید غدیر همراه می‌کنند.

شهروندان تهرانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا این روزها بیشتر در منازل خود مانده‌اند و از برگزاری جشن‌های عمومی عید غدیر، محروم هستند با حضور در مقابل در خانه‌ها و پنجره‌های آپارتمان خود با کارناوال شادی همراهی می‌کنند.

مسیرهای حرکت کارناوال شادی با کاروان غدیر:

«مولای غدیر»؛ استقبال از جشن‌های خانگی سالروز ولایت امیرمومنان(ع)

انتشار فتوکلیپ «دهمین ستاره» 

کتابخانه فرهنگسرای خانواده به مناسبت ولادت با سعادت امام هادی(ع) فتوکلیپ «دهمین ستاره» را در فضای مجازی به نشانی Ketabkhanekhanevade@ منتشر کرد.

این فتوکلیپ برگرفته از کتاب «سیری در زندگانی امام هادی(ع)» به نویسندگی سیدمحمد صالحی با هدف گسترش و تعمیق شناخت شهروندان از الگوهای دینی، گسترش فرهنگ حلم، صبر، احترام، آرامش و مهربانی در روابط فردی و اجتماعی اعضای خانواده منتشر شده است.

کتاب «سیری در زندگانی امام هادی(ع)» به موضوعاتی همچون ولادت آن حضرت، ذکر فضای سیاسی حاکم بر دوران امام و موضع‌گیری ایشان در برابر حاکمان، همچنین اصحاب و پندهای امام هادی(ع) اشاره دارد. 

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن