تهران

نرخ باروری در استان تهران با روندی کاهشی به ۱/۲۳ رسید

[ad_1]

به گزارش ایرنا از اعلام روز چهارشنبه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، “مسعود افشین” به  محاسبه میزان باروری کل به روش مسقیم اشاره کرد و اظهار داشت:  از سال ۹۵ تا ۹۹میزان باروری در کل کشور از ۲/۱۲ به ۱/۶۵رسیده است.

وی با بیان اینکه میزان باروری کل نشان می‌دهد که هر زن واقع در سن باروری خود، چند فرزند به دنیا می‌آورد، گفت: تا قبل از سال ١٣٩٥ این شاخص با استفاده از روش­‌های غیرمستقیم  و اغلب داده‌های سرشماری محاسبه می‌شد اما از سال ١٣٩٥ به بعد با بهبود آمارهای ثبتی ولادت، امکان محاسبه با روش مستقیم فراهم شد و در حال حاضر این شاخص با روش مستقیم و برای سال‌های ۱۳۹۵ تا ١٣٩٩ توسط مرکز آمار ایران محاسبه شده است.

وی افزود :داده‌های ولادت از دو منبع ثبتی داده یعنی سازمان ثبت احوال کشور و وزارت بهداشت استفاده شده که مقایسه شاخص محاسبه شده میزان باروری کل کشور بر اساس سرشماری ١٣٩٥ (با روش غیرمستقیم) و شاخص بدست آمده از تلفیق منابع ثبتی (با روش مستقیم) نتایج یکسانی را نشان داد.

افشین بیان داشت: نتایج محاسبات کاهش میزان باروری کل کشور از سال ١٣٩٥ تا ١٣٩٩ از ۲/۱۲ به ۱/۶۵ را نشان می‌دهد و میزان باروری(برای جمعیت ایرانی) بر اساس داده‌های ثبت احوال و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران برای استان تهران در سال‌های ١٣٩٦ و ١٣٩٧ و ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱/۶۴، ۱/۵۱، ۱/۳۳ و ۱/۲۳ فرزند است. این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲/۰۹، ۱/۹۵، ۱/۷۴ و ۱/۶۵ فرزند بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران ادامه داد :میزان باروری کل استان تهران (برای جمعیت ایرانی و غیر ایرانی) با استفاده از داده‌­های ثبت احوال (ثبت موالید تا وقوع یک سال) و وزارت بهداشت (ثبت موالید اتباع خارجی) و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران در سال‌های ١٣٩٦ و ١٣٩٧ و ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱/۷۰، ۱/۶۰، ۱/۴۴ و ۱/۲۷ فرزند است.

وی افزود: این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲/۰۷، ۱/۹۷، ۱/۷۷ و ۱/۷۱ فرزند بوده است.

وی با بیان اشاره به اینکه در سال‌های اخیر اوج سن فرزندآوری استان تهران در سنین ۳۰-۳۴ ساله و بعد از آن ۲۵-۲۹ ساله متمرکز شده است، گفت :با این حال الگوی سنی باروری نشان‌دهنده کاهش میزان باروری در گروه‌های سنی ٢٤-٢٠، ٢٩-٢٥ و٣٤-٣٠ ساله است.

افشین با هشدار درباره اینکه تمام استان‌ها کاهش میزان باروری کل را در سال­‌های اخیر تجربه کرده‌اند، افزود :در مجموع ۶ استان باروری بسیار پایین (کمتر از ۱/۳) و چندین استان باروری پایین (کمتر از ۱/۵) و باروری کمتر از سطح جانشینی یعنی ۱/۵  تا ۲/۰۹ را تجربه کرده‌اند.

وی بیان کرد :کمترین میزان باروری کل در سال ۱۳۹۹ مربوط به استان‌های البرز (۱/۰۱)، گیلان (۱/۰۳)،   مازندان (۱/۱۰)، سمنان (۱/۱۱ ) و تهران (۱/۲۳)  و مرکزی (۱/۲۳) بوده است که میزان باروری کل بسیار پایین را تجربه کرده‌اند و بیشترین میزان باروری کل هم مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان (۳/۶۲)، خراسان جنوبی (۲/۳۴) و خوزستان (۲/۱۶) است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن