خوزستان
نقشه راه آب و فاضلاب اهواز برای ترمیم نقاط بحرانی
[ad_1]
سعید دشتی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: ۸۰ نقطه بحرانی عامل آبگرفتگی در شهر اهواز توسط شهرداری، آب و فاضلاب و مدیریت بحران استانداری خوزستان شناسایی شده است.
وی افزود: برای ترمیم این نقاط بحرانی ۳۳ نقطه به آبفا، ۲۳ نقطه به شهرداری و تعدادی به صورت مشترک واگذار شده که باید در بازه زمانی ۲ ماه پیش از آغاز بارندگی پاییزی اقدام لازم برای پیشگیری از آبگرفتگی معابر انجام شود تا مشکلات سالهای گذشته تکرار نشود.
دشتی زاده ادامه داد: اهواز ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب دارد که ۷۰۰ کیلومتر از این شبکه سنتی است و احتمال ریزش وجود دارد.
مدیر شرکت آب و فاضلاب اهواز درادامه به طرح جامع فاضلاب اهواز اشاره کرد و گفت: این طرح که از سال ۱۳۷۳ آغاز شده، ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و رهبر معظم انقلاب با اختصاص ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی برای رفع مشکل آب و فاضاب اهواز موافقت کردند.
وی افزود: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا نیز به عنوان پیمانکار برای ۳۰ درصد دیگر اجرای این طرح وارد عمل شد که در بازه سه ساله برای رفع نقاط بحرانی شهر اهواز و شهرستان کارون اقدام کند که بخش عظیمی از مشکلات فاضلاب را برطرف خواهد کرد.
دشتی زاده اضافه کرد: در یک ماه آینده قرار است ایستگاه پمپاژ فاضلاب الهادی اهواز انتهای بلوار ۶۸ متری کیان احداث شود که عملیات پمپاژ فاضلاب کوی علوی، خیابان انقلاب، بنی هاشم، کمپلوی شمالی و جنوبی، قسمت عمده فاضلاب منطقه کوی مندلی و تراکتورسازی را انجام میدهد و قرار است چهار دستگاه پمپ اضافه ۱۲ اینچ ۳۷ کیلو وات نصب، کابلهای برق بازسازی و برق اضطراری این ایستگاهها تعمیر و بازسازی شود.
وی افزود: طبق برنامه ریزی قرار است دستگاه پمپاژ به ایستگاه خیابان ولی عصر(عج) جنب خط آهن اضافه، کابل برق سرویس و دستگاه برق اضطراری نصب شود، و نیز ایستگاه خیابان زکی زاده نیز از نظر پمپاژ به طور کامل تجهیز، و خط خروجی ایستگاه بررسی شود.
مدیر شرکت آب و فاضلاب اهواز توضیح داد: با توجه به تاکید رییس جمهوری، سرعت اجرا و تزریق منابع ملی به پروژهها باید افزایش یابد تا مشکلات با سرعت بیشتری برطرف شود.
در پی مشکلات پیش آمده ناشی از طغیان فاضلاب در شهر اهواز در فصل بارندگی، رهبر معظم انقلاب با برداشت ۱۰۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی برای حل مشکل فاضلاب اهواز موافقت کرد.
۵۰ درصد اعتبار این طرح پس از هزینه کرد ۵۰ میلیون یورو در گام نخست به شرکت آب و فاضلاب خوزستان پرداخت میشود.
مردم بسیاری از نقاط شهر اهواز در زمان بارندگی حتی به میزان کم شاهد آبگرفتگی معابر و نیز منازل خود ناشی از بالازدگی فاضلاب هستند که مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد میکند.
منبع