خوزستان

نکات کلیدی تغذیه در زمان ابتلا به کرونا

[ad_1]

ندا فرح بخش سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر مصرف ۶ لیوان آب در شبانه روز از سوی افراد مبتلا به کرونا افزود:این افراد  باید از مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت و کباب کوبیده پرهیز کنند.

وی با تاکید بر مصرف غذاهای آب‌پزشده در این دوران گفت: دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر باید افزایش یابد و بهتر است هر روز یک عدد تخم مرغ آب پز کاملا پخته شده مصرف شود.

فرح بخش ادامه داد:  افراد باید مصرف شکر و قند را محدود کنند، غذاهای کنسروی، گوشت‌های فرآوری شده و فست فود مصرف نکنند ضمن اینکه مصرف میوه و سبزیجات در طول روز نباید فراموش شود.

این کارشناس ارشد بهبود تغذیه گفت: مصرف مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا،نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه های صنعتی ، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات ممنوع است،  لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعده‌های غذایی مصرف شود و مواد غذایی محرک مانند برخی ادویه های تند باید از برنامه غذایی حذف شود.

مصرف صبحانه متنوع

وی بیان کرد: افراد باید صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده میل کنند ضمن اینکه مغزدانه ها مثل بادام درختی، فندق ، پسته و گردو و کنجد را می توانند هر روز به صورت آسیاب شده در ماست ، سوپ و فرنی استفاده نمایند.

استفاده از مکمل های ویتامین D و C

فرح بخش به بیماران مبتلا به کرونا توصیه کرد مکمل های ویتامین D ، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنند، هفته ای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد ازاتمام علائم مصرف کنند ، همچنین مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم  و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم باید مصرف شود.

این کارشناس ارشد بهبود تغذیه اضافه کرد: از پودر جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس  در سوپ ، آش و ماست نیز می توان به صورت روزانه استفاده کرد، ضمن اینکه از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ باید خودداری شود.

وی گفت: در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است ودر صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف شود.

مصرف میوه جات و سبزیجات

فرح بخش بیماران کرونایی در دوران درمان را به مصرف میوه های حاوی ویتامین A مثل موز، انبه، طالبی  و سبزیجاتی همچون هویج توصیه کرد ئ تاکید نمود این افراد درکنار غذاهای خود از لیمو ترش استفاده کنند همچنین مصرف  قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.

هم اکنون ۲۰ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۲ شهرستان نارنجی و پنج شهرستان زرد کرونایی هستند.

بر اساس این گزارش یک میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن در خوزستان تزریق شده است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن