خوزستان
نکات کلیدی تغذیه در زمان ابتلا به کرونا
[ad_1]
ندا فرح بخش سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر مصرف ۶ لیوان آب در شبانه روز از سوی افراد مبتلا به کرونا افزود:این افراد باید از مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت و کباب کوبیده پرهیز کنند.
وی با تاکید بر مصرف غذاهای آبپزشده در این دوران گفت: دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر باید افزایش یابد و بهتر است هر روز یک عدد تخم مرغ آب پز کاملا پخته شده مصرف شود.
فرح بخش ادامه داد: افراد باید مصرف شکر و قند را محدود کنند، غذاهای کنسروی، گوشتهای فرآوری شده و فست فود مصرف نکنند ضمن اینکه مصرف میوه و سبزیجات در طول روز نباید فراموش شود.
این کارشناس ارشد بهبود تغذیه گفت: مصرف مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا،نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه های صنعتی ، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات ممنوع است، لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعدههای غذایی مصرف شود و مواد غذایی محرک مانند برخی ادویه های تند باید از برنامه غذایی حذف شود.
مصرف صبحانه متنوع
وی بیان کرد: افراد باید صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده میل کنند ضمن اینکه مغزدانه ها مثل بادام درختی، فندق ، پسته و گردو و کنجد را می توانند هر روز به صورت آسیاب شده در ماست ، سوپ و فرنی استفاده نمایند.
استفاده از مکمل های ویتامین D و C
فرح بخش به بیماران مبتلا به کرونا توصیه کرد مکمل های ویتامین D ، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنند، هفته ای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد ازاتمام علائم مصرف کنند ، همچنین مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم باید مصرف شود.
این کارشناس ارشد بهبود تغذیه اضافه کرد: از پودر جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس در سوپ ، آش و ماست نیز می توان به صورت روزانه استفاده کرد، ضمن اینکه از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ باید خودداری شود.
وی گفت: در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است ودر صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف شود.
مصرف میوه جات و سبزیجات
فرح بخش بیماران کرونایی در دوران درمان را به مصرف میوه های حاوی ویتامین A مثل موز، انبه، طالبی و سبزیجاتی همچون هویج توصیه کرد ئ تاکید نمود این افراد درکنار غذاهای خود از لیمو ترش استفاده کنند همچنین مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.
هم اکنون ۲۰ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۲ شهرستان نارنجی و پنج شهرستان زرد کرونایی هستند.
بر اساس این گزارش یک میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن در خوزستان تزریق شده است.
منبع