فارس
کارشناس انرژی: دیپلماسی پویا در حوزه نفت و انرژی در اولویت باشد
[ad_1]
مهدی تقوی دوشنبه با تشریح و تبیین برخی اولویت های مهم وزارت نفت به ایرنا گفت: شروع طرح های جهش سوم در صنعت پتروشیمی برای دستیابی به هدف تولید ۱۳۳میلیون تن محصول در سال برای بالابردن ارزش افزوده محصولات پتروشیمی و ثروت آفرینی برای کشور می تواند از دیگر اولویت های وزارت نفت در دوره جدید باشد.
وی ادامه داد: برنامه ریزی برای تحقق اهداف سند چشم انداز تولید نفت خام تا افق ۱۴۲۰ دستیابی و نگهداشت ظرفیت تولید تا حدود ۶ و نیم میلیون بشکه نفت خام در روز نیز از دیگر برنامه های مهم این وزارتخانه در شروع فعالیت خود در دولت سیزدهم باشد.
وی همچنین بر ضرورت برنامه ریزی و اجرای طرح های ملی به منظور جلوگیری از روند رو به رشد و افسارگسیخته مصرف بنزین و گازطبیعی در کشور و ایجاد تحول در شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای نقش آفرینی جدی تاکید کرد.
این کارشناس حوزه نفت و انرژی استان فارس اعلام کرد: همچنین به کارگیری روش های نوین جذب سرمایه برای اتمام پروژه های نیمه تمام سطح الارضی، بازسازی و نوسازی تاسیسات فرآوری و ماشین آلات صنعت نفت کشور نیز می تواند از دیگر راهکارها و برنامه های راهگشا و اثربخش برای ایجاد تحول در وزارت نفت دولت سیزدهم قرار گیرد.
پیگیری برای به نتیجه رسیدن مطالعات جامع مخازن کشور برای یافتن روش های بهینه افزایش ضریب بازیافت، تکمیل طرح ملی خط لوله گوره جاسک و احداث پایانه صادراتی جاسک، اتمام تمامی پروژه های جمع آوری گازهای همراه میادین نفتی، پیگیری طرح بومی سازی گروه کالای راهبردی صنعت نفت از دیگر اولویت های وزارت نفت از نظر این کارشناس حوزه انرژی در استان فارس است.
تقوی همچنین اتمام عملیات گازرسانی به تمام صنایع و شهرها به منظور عدم نیاز به توزیع سوخت مایع برای مصارف صنعت و خانوار و در نتیجه امکان صادرات فرآورده های نفتی ، تکمیل طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین) در تمام انبارهای نفت، جایگاه های عرضه سوخت بنزین و نفتکش های سوخت رسان از مهمترین اولویت های این وزارتخانه ذکر کرد.
وی گفت: توجه ویژه به سرمایه های انسانی وزارت نفت از جمله در بخش های عملیاتی و تحقق مطالبات به حق پرسنل و نیروی انسانی نیز می تواند در دستور و اولویت جدی برنامه های این وزارتخانه در همین شروع فعالیت دولت سیزدهم و مسیر تحول آفرین آن واقع شود.
اولویت های نفتی در استان فارس
این کارشناس حوزه نفت و انرژی همچنین برخی از اولویت ها و برنامه های کارساز وزارت نفت در استان فارس را نیز بیان کرد و گفت: تعیین تکلیف ساخت پالایشگاه ۱۲۰هزار بشکه ای پارس جنوبی، تصمیم گیری و تعیین تکلیف اجرای طرحهای پتروشیمی خط اتیلن مرکز (پتروشیمی چهارگانه استان فارس)از جمله این برنامه های راهبردی است.
وی اضافه کرد: اجرای طرح جامع پروپیلین استان فارس (احداث مخازن ذخیرهسازی و تأسیسات بارگیری پروپیلن در مرودشت و احداث خط لوله انتقال پروپیلن از عسلویه به مرودشت) تسریع در احداث ایستگاه های تقویت فشارمیادین گازی هما، وراوی و مرکز تفکیک تابناک از جمله طرح های اولویت دار و برنامه های مدون وزارت نفت در استان فارس است.
تقوی همچنین بر ضرورت اجرای طرح افزایش ظرفیت ذخیرهسازی انبار نفت شهید تندگویان و اتصال آن به خطوط سراسری انتقال فرآورده های نفتی کشور نیز تاکید کرد.
او پیشنهاد داد که اعطای مجوز ساخت انبارنفت با ظرفیت ذخیره سازی ۱۵۰میلیون لیتر در جنوب فارس به منظور امنیت تامین پایدار فرآورده های نفتی از سوی بخش خصوصی و نیز شروع تولید زودهنگام از میدان نفتی خشت، جمعآوری گازهای مشعل میادین سروستان و خشت از مهمترین اولویت ها و برنامه های توسعه ای و تحول گرا حوزه وزارت نفت در این استان باشد.
منبع