فارس
کرونا دلتا در فارس مرزهای بحران را شکست
[ad_1]
دکتر مهرزاد لطفی روز سهشنبه در سیصد و هشتادمین نشست ستاد مدیریت استانی کرونا گفت: آمارها نشان می دهد روند شیوع کرونا دلتا و موارد ابتلا به این بیماری در استان فارس همچنان افزایشی است و آمار مراجعه بیماران و افراد دارای علائم و مشکوک ابتلا به کووید۱۹ به مراکز ۱۶ ساعته نیز افزایش قابل توجهی داشته است.
لطفی با بیان اینکه متاسفانه طولانی شدن دوران همه گیری کووید۱۹ موجب کاهش توجه عمومی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه شده است، از عموم مردم استان خواست تا به ویژه در سوگواری های ویژه محرم، با دقت نظر نسبت به سلامت خود و دیگر سوگواران حسینی، از گسترش چرخه های انتقال این ویروس خطرناک پیشگیری کنند.
او شیوع کرونا دلتا را یک تهدید جدی خواند که لزوم رعایت بیش از پیش پروتکل های بهداشتی را در جامعه جدی تر می سازد و به دلیل قدرت بالای سرایت پذیری، لازم است استفاده از ماسک، حفظ فاصله از دیگران و ضدعفونی و شستشوی مرتب دست ها را در اولویت قرار دهیم.
ساده انگاری ها در کمین خانواده ها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نتیجه تلخ هرگونه ساده انگاری در برابر کرونا را پیامدهای تلخ برای خانواده ها دانست که به ویژه در هفته های اخیر، موجب داغدار شدن خانواده های بسیاری شده است.
لطفی با بیان اینکه هر روز با آمارهای نگران کننده تری در زمینه کرونا مواجه هستیم، اظهار کرد: در کنار تمام تلاش هایی که برای گسترش اجرای واکسیناسیون در سطح کشور در حال انجام است، در شرایط کنونی «خودمراقبتی» و افزایش توجه یکایک ما نسبت به رعایت بهداشت شخصی در این همه گیری، می تواند به عنوان یک سپر دفاعی مطمئن، در کاهش چرخه های انتقال این بیماری در سطح جامعه موثر باشد.
توسعه بخش های OPAT (درمان سرپایی بیماران) ، تلاشی برای مدیریت بهتر بحران کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تاکید بر حفظ مشارکت و همکاری بیش از پیش مردم در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی تا پایان اجرای واکسیناسیون عمومی اظهار کرد: در کنار تلاش های انجام گرفته برای افزایش تخت های بستری بیماران کووید۱۹ در استان و گسترش فعالیت مراکز ۱۶ ساعته، توسعه بخش های OPAT نیز از جمله اقداماتی بوده که در مدیریت بهتر این بحران طی هفته های اخیر نقش موثری داشته است.
دکتر لطفی ارائه خدمات با کیفیت به بیماران را وظیفه شرعی و قانونی تمام اعضای مجموعه سلامت استان برشمرد و افزود: در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز برای تحقق این رسالت، به صورت شبانه روزی تلاش می شود و طی بیش از ۱۸ ماه گذشته، تیم های بهداشت، درمان و پشتیبانی با تمام توان، در کنار مردم بوده اند.
او همچنین از عوامل اجرایی برنامه واکسیناسیون کرونا به ویژه نیروهای حراست و حفاظت فیزیکی برای برقراری نظم و آرامش در مراکز واکسیناسیون، تقدیر کرد.
مدیر روابط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز گفت: ۳۸۳ مبتلای به کرونا در استان فارس ، به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش های مراقبت ویژه با مرگ دست و پنجه نرم می کنند.
سید روح الله حسینی با اشاره به بستری ۵۸۹ بیمار جدید مبتلا و یا مشکوک دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان، مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های فارس بستری هستند را چهار هزار و ۵۳۳ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۳۸۳ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
این مقام مسوول در دانشگاه اظهار کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۱۲۶ هزار و ۱۹۰ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۳۷ هزار و ۲۹۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۳۳ هزار و ۲۴۵ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۵ هزار و ۱۷۵ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۶۲ هزار و ۴۶۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او همچنین از بهبودی ۳۱۷ هزار و ۲۴۵ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
دکتر حسینی با اعلام جان باختن ۳۴ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را پنج هزار و ۴۵۸ نفر اعلام کرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه با اشاره به فرارسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع)، گفت: عزاداری حقیقی با تاسی از سیره ائمه اطهار(ع) محقق می یابد و با توجه به نگاه سلامت محور دین مبین اسلام و اهمیت حفظ سلامتی و جان انسان ها، رعایت نکاتی ضروری است.
به گفته وی لازم است در زمان خروج از خانه استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شست و شوی مرتب دست ها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا الزامی است. بیمار مبتلا به کرونا حتما باید مدت زمان قرنطینه (دو هفته) را رعایت کند و از محل قرنطینه خارج نشود، همچنین در محل قرنطینه فاصله فیزیکی رعایت کند تا باعث ابتلای این بیماری به دیگر اعضای خانواده نشود.
منبع