اصفهان

۱۱ نیروگاه خورشیدی در فریدن برق تولید می کند

[ad_1]

مصطفی بهرامیان، روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: ۳۵ نیروگاه پنج کیلوواتی با مجموع توان ۱۷۵ کیلووات نیز تا یک ماه آینده و بر اساس توافق صورت گرفته با بسیج سازندگی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

طرح «جهاد روشنایی»، با همکاری سپاه و از طریق پرداخت تسهیلات با هدف نصب نیروگاه خورشیدی و ایجاد درآمد ثابت برای خانواده های کمتر برخوردار اجرا می شود.

بهرامیان به افزایش نرخ خرید برق از سوی وزارت نیرو در سال جاری اشاره و بیان کرد: بر این اساس، به ازای هر کیلووات، هزار و ۴۵۶ تومان به تولید کننده تعلق میگیرد، به عبارتی هر نیروگاه پنج کیلوواتی بطور متوسط برای سال اول ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درآمدزایی دارد که در سال های بعد افزایش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه اقلیم فریدن برای احداث نیروگاه های خورشیدی مناسب است، افزود: ارتفاع بالا از سطح دریا، خنکی هوا، در کنار شدت تابش خوب که باعث افزایش راندمان پنل ها می شود زمینه بسیار مساعدی را برای سرمایه گذاری در بخش احداث نیروگاه های خورشیدی فراهم کرده است.

رییس اداره برق فریدن با بیان اینکه تعداد درخواست ها برای احداث نیروگاه های خانگی با ظرفیت های نزدیک به ۵۰ کیلووات فراوان است، افزود: نزدیک به ۲۰ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی با ظرفیت یکصد کیلووات، ۲ نیروگاه ۵۰ کیلوواتی و یک نیروگاه  یکصد کیلوواتی نیز در مرحله عقد قرارداد با پیمانکار است.

بهرامیان در یاره هزینه نصب و راه اندازی این نیروگاه ها افزود: خرید هر کیلووات برق خورشیدی توسط شرکت توزیع هزار و ۴۶۵ تومان، هزینه هر کیلووات ۱۵ میلیون تومان و هزینه نصب هر کیلووات نیز ۱۵میلیون تومان است، به عبارتی هزینه نصب یک نیروگاه پنج کیلو وات نزدیک به ۷۵ میلیون تومان برآورد می شود.

رییس اداره برق فریدن  افزود: در طرح جدید بسیج سازندگی برای خانواده های تحت پوشش نهادهای حمایتی، هزینه نصب یک نیروگاه پنج کیلوواتی بدلیل تعداد بالا حدود ۱۰ میلیون تومان کاهش پیدا می کند و به ۶۵ میلیون تومان می رسد که ۵۰ میلیون تومان آن تسهیلات کم بهره است و اقساط آن از محل هزینه تولید نیروگاه پرداخت می شود، همچنین در کمتر از سه سال وام تسویه و بعد از آن درآمد پایدار برای متقاضی ایجاد خواهد شد.

وی افزود: متقاضیان نصب نیروگاه خورشیدی برای ثبت نام به سامانه “مهرسان” و در صورت داشتن سوال و ابهام به دفتر مدیریت مصرف برق فریدن مراجعه کنند تا راهنمایی شوند.

بهرامیان به مقررات و مراحل خرید برق تضمینی ۲۰ ساله انرژی خورشیدی از مشترکان اشاره کرد و افزود: داشتن انشعاب برق در محل مورد تقاضا برای نصب سامانه خورشیدی و مراجعه به شرکت توزیع برق برای عقد قرارداد ۲۰ ساله(با همراه داشتن کارت ملی، سند مالکیت، قبض برق انشعاب مورد نظر به نام متقاضی) ضروریست.

وی با بیان اینکه حداکثر ظرفیت سامانه خورشیدی قابل احداث محدود به ظرفیت انشعاب برق مشترک و تا سقف یکصد کیلووات است، افزود: امکان صدور مجوز احداث نیروگاه و عقد قرارداد ۲۰ ساله برای تمام مشترکان انواع تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی فراهم است.

بهرامیان افزود: هزینه‌ احداث نیروگاه و خریداری تجهیزات و اجرای آن برعهده متقاضی است و با نظارت شرکت توزیع برق انجام می شود.

به گفته وی، نیروگاه خورشیدی توسط شرکت توزیع برق به شبکه متصل و انرژی تولید شده با کنتور مجزا به شبکه برق سراسری تزریق و اندازه گیری می‌شود که از کنتور انرژی مصرفی مشترک مجزاست.

بهرامیان اضافه کرد: مشتری همچنان تمام انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از شبکه سراسری برق و از طریق کنتور برقی که از قبل داشت، مصرف می کند، بنابراین تغییری در مبلغ فیش برق دریافتی به وجود نخواهد آمد.

به گزارش ایرنا، تولید خانگی در زمینه انرژی‌ تجدیدپذیر یک اقدام دو سر بُرد برای دولت و ملت‌ به شمار می‌رود زیرا با نصب صفحه‌های خورشیدی علاوه بر تبدیل ساختمان به یک نیروگاه کوچک، برق مازاد به شبکه، توزیع و سود آن به جیب مالکانش وارد می‌شود.

انرژی خورشیدی بعنوان اصلی ترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان، منبع عمده تمام انرژی‌های موجود در زمین است و مانند سایر انرژی‌ها بطور مستقیم یا غیرمستقیم می‌ تواند به دیگر اشکال انرژی مانند گرما و الکتریسیته تبدیل شود.

ایران با وجود ۳۰۰ روز آفتابی از مجموع ۳۶۵ روز سال در بیش از دوسوم از مساحت خود و متوسط تابش ۴.۵ تا ۵.۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، یکی از کشورهای با پتانسیل بالا درزمینه‌ انرژی خورشیدی است.

انرژی خورشیدی می تواند هم برای گرمایش، پخت و پز و هم برای تامین روشنایی مورد استفاده قرار گیرد بدون آنکه نیازی به شبکه انتقال گسترده و یا حتی مصرف سوخت های فسیلی باشد.

با توجه به این فرصت، تاکنون ۱۲۰ نیروگاه تجدیدپذیر در کشور ساخته شده و ظرفیت این نیروگاه‌ها ۸۵۰ مگاوات است که ۸۰۰ مگاوات آن از محل تجدیدپذیرهاست و ۵۰ مگاوات نیز از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت های فسیلی حاصل شده است.

این ۱۲۰ نیروگاه شامل ۵۵ نیروگاه خورشیدی و ۱۹ نیروگاه بادی و بقیه نیروگاه‌های کوچک آبی و زیست توده هستند که اکثر آنها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شده است.

ظرفیت سالانه نصب پنل‌های خورشیدی در کشور تا سال ۱۴۰۷ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاوات پیش بینی شده است.

فریدن با جمعیت افزون بر ۴۹ هزار نفر واقع در ۱۴۰ کیلومتری غرب اصفهان، به لحاظ اقلیم از ظرفیت خوبی برای نصب و توسعه نیروگاه های خورشیدی برخوردار است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن