آذربایجان شرقی

کشت کینوا جایگزین محصولات آب‌بر در آذربایجان‌شرقی می‌شود

[ad_1]

اکبر فتحی روز یکشنبه در حاشیه مراسم روز مزرعه در شهرستان هریس، اظهار کرد: کینوا چند سالی است که وارد ادبیات کشاورزی کشور شده و از حدود چهار سال پیش برای اولین بار در استان در شهرستان اسکو در بخش ایلخچی زیر کشت رفته است.

وی ادامه داد: محصول کینوا کم آب بر بوده و نسبت به شوره زارها مقاوم است و از طرفی دوره رشدی این محصول حدود سه ماه می باشد که می تواند در مناطق مختلف استان کشت شود و برای محصولاتی که مصرف آب زیادی دارند، جایگزین مناسبی خواهد بود.

فتحی با بیان اینکه بیشتر اراضی کشاورزی استان و کشورمان خشک و محدودیت آبی دارد، گفت: می توان با ترویج اینگونه محصولات از کشت محصولات با مصرف آب بیشتر جلوگیری کرد و محصولات کم آب بر را جایگزین کرد.

 وی افزود: با توجه به کمبود آب،  باید با برنامه ریزی های دقیق، با مصرف کم ترین مقدار آب و صرفه جویی در آن، بیشترین میزان محصولات کشاورزی را تولید کرد و با در نظر گرفتن منفعت اقتصادی برای کشاورزان به تامین امنیت غذایی دست یافت.

وی به وظیفه تولیدکننده در بررسی ذائقه مصرف کننده تاکید کرد و گفت: در گذشته آرد فقط از دو محصول گندم و جو تولید می شد و در حال حاضر علاوه بر این دو از ذرت، کینوا و محصولات دیگر نیز استفاده می شود.  

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان به اقتصاد دانش بنیان که مورد تاکید مقام معظم رهبری است اشاره و اظهار کرد: در این رویکرد تولید براساس میزان نیاز و سلیقه جامعه اتفاق می افتد که اقتصاد مبتنی بر بازار نامیده می شود و مزیت آن نسبت به اقتصاد مبتنی بر تولید این است که محصول در دست کشاورزان از بین نمی رود.  

وی افزود: کینوا جز محصولاتی است که در حال حاضر و در آینده کشش بازار خوبی خواهد داشت و منفعت خوبی برای کشاورزان دارد.

فتحی با تاکید به نقش مهم کشاورزان در تامین امنیت غذایی گفت: امنیت یک جامعه وابسته به امنیت دفاعی (نظامی) و امنیت غذایی آن جامعه است و امنیت غذایی نقش مهمی در تامین امنیت دفاعی (نظامی) دارد چرا که اگر کشوری نتواند غذای مورد نیاز خود را تامین کند و به کشورهای دیگر وابسته باشد، دشمنان خیلی زود می توانند براین جامعه تسلط یابند که از این رو باید قدردان زحمات کشاورزان در تامین امنیت غذایی کشور باشیم.

به گزارش ایرنا،   «کینوا» (Quinoa) گیاهی با دانه‌های خوراکی است که در کشورهای غربی مصرف آن به عنوان جایگزین سالم‌تر غلاتی از جمله گندم محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

این گیاه بومی کشورهای آمریکای جنوبی مانند بولیوی، شیلی و پرو است و به دلیل مواد مغذی زیادی که دارد اهمیت بسیاری در میان مردم پیدا کرده است.

پروتئین، منیزیم، فیبر، پتاسیم، آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ای و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در دانه‌های این گیاه وجود دارند. کینوا یکی از معدود گیاهان خوراکی است که همه ۹ آمینو اسید ضروری بدن را دارد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن