تهران

آب گوارا، طعمی که بر کام روستاییان قمصر شهرری نشست

[ad_1]

به گزارش ایرنا، روستای قمصر با جمعیت ۱۶ هزار نفر یکی از نزدیکترین روستاهای بخش کهریزک به باقرشهر و مترو تهران است که همین موضوع موجب افزایش جمعیت به خصوص اتباع و افراد حاشیه نشین در این روستای جنوبی شهرستان ری شده است.

آب آشامیدنی روستای قمصر مانند سایر نقاط بخش کهریزک در گذشته به صورت کامل از منابع زیرزمینی و چاه های عمیق تامین می شد که همین موضوع باعث سختی و املاح بالای آب بود، دسترسی به آب گوارا و شیرین سطحیف همواره یکی از مطالبت به حق مردم این روستا بود که این امر هم اکنون به واسطه عملیاتی شدن طرح انتقال آب از سد ماملو به شهرستان ری انجام شده است.

روستاهای بخش کهریزک از آب سدهای ماملو و کرج برخوردار می‌شوند

امین بابایی با اشاره به اتصال آب روستای قمصر به سد ماملو اظهار داشت: در سال‌های گذشته کمبود آب یکی از موضوعات پر اهمیت بخش کهریزک و شهرستان ری بوده که اخیراً با سیاست‌گذاری فرماندار ویژه شهرستان ری اقدامات خوب و برنامه‌ریزی‌های مطلوبی در راستای برخورداری مردم جنوبی‌ترین بخش پایتخت صورت گرفته است.

وی افزود: طی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بنا بود که پالایشگاه تهران پنج حلقه چاه به‌منظور تزریق به مخازن آب آشامیدنی در محدوده باقرشهر حفر کند اما فرمانداری ویژه شهرستان ری با این رویه و سیاست‌گذاری به دلیل امکان ایجاد شبکه آب‌رسانی مخالفت کرد، لذا اعتبارات پالایشگاه برای حفر چاه به حوزه آب‌رسانی اختصاص یافت.

بخشدار کهریزک ادامه داد: برای اجرای آب‌رسانی به روستای قمصر اعتباری در حدود ۱۹ میلیارد تومان از سوی منابع داخلی جهت پرداخت به آبفا تخصیص اعتبار شد تا آبفا طرح شبکه آب‌رسانی را در سطح معقولی در منطقه پیش برد.

بابایی با بیان اینکه طرح انتقال آب به قمصر در اولویت بود تصریح کرد: عملیات لوله‌گذاری ۲ هزار و ۱۸۰ متری از شبکه آب‌رسانی سد ماملو با مدیریت آبفای منطقه به خوبی صورت گرفت و در فصل گرما و به موقع آب مورد نیاز از سد ماملو به مخزن روستای قمصر و روستای گلحصار اختصاص یافت.

وی تاکید کرد: این طرح ظرف ۴۲ روز و با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد تومان اجرایی شد که در این راستا ۸۷۰ میلیون تومان نیز مجوز حفاری بر این مسیر صادر شده بود.

بخشدار کهریزک خاطرنشان کرد: هم اکنون برحسب نیاز جمعیت ۱۶ هزار نفری قمصر از ۲۰ تا ۵۰ لیتر بر ثانیه انتقال آب صورت می‌گیرد و مردم این روستا از شرایط آب‌رسانی مطلوبی برخوردار هستند.

بابایی افزود: باتوجه به اینکه این روستا از روستاهایی با تمرکز بالای اتباع است که جزو سرانه جمعیتی نیز محاسبه نمی‌شود، با برآورد حدودی چهار هزار اتباع خارجی ساکن در روستا، این مخزن با میزان آبگیری برای تامین آب آشامیدنی ۲۰ هزار نفر در نظر گرفته شده که آینده دور روستا نیز به شایستگی در نظر گرفته شده و این روستا تا آینده دور چالشی در تأمین آب نخواهد داشت.

این مسئول یادآور شد: این نوید را می‌دهیم که به‌واسطه پیگیری‌های صورت گرفته در مدیریت شهرستان و تخصیص لازم برای تامین آب آشامیدنی از سدهای ماملو و کرج باقی روستاهای منطقه نیز به ترتیب با اجرای کامل طرح از آب مطلوب برخوردار شوند.

آرزوی دیرینه مردم قمصر تحقق یافت

مسلم سلطانیان مدیر آب و فاضلاب باقر شهر در شهرستان ری با اشاره به اجرای طرح انتقال آب از ماملو به قمصر گفت: با اختصاص آب از سد ماملو به روستای قمصر آرزوی دیرینه مردم این روستا در کاهش قطعی آب و افت فشار محقق شد.

وی افزود: این طرح به دلیل مشکلات موجود در خط انتقال از باقرشهر به قمصر و وجود خطوط گاز، مخابرات و نفت در مسیر در حدود یک ماه و نیم به طول انجامید اما در نهایت آب با کیفیت و مناسب به مردم این روستا رسید.

مدیر آبفای باقرشهر ادامه داد: آب ورودی به روستای قمصر بر اساس نیاز اهالی تامین می‌شود و در صورت افرایش یا کاهش مصرف، بار ورودی نیز تغییر می‌کند.

سلطانیان تاکید کرد: از این پس مشکلات پیشین در زمینه قطعی یا افت فشار آب که باعث نارضایتی شدید اهالی شده بود را در روستای قمصر شاهد نخواهیم بود.

این مسئول خاطرنشان کرد: اولین اتصال این طرح در تاریخ ۹ مرداد با موفقیت به پایان رسید و بعد از تست گیری مراحل پایانی آخرین تلاش‌ها برای اتصال لوله به داخل مخزن ذخیره آب روستا انجام شد.

پایان تنش آب آشامیدنی در روستای قمصر

دهیار قمصر با اشاره به پاسان مشکلات ناشی از افت فشار آب در روستا گفت: طی سال‌های اخیر به دلیل افزایش جمعیت و نبود زیرساخت مناسب، روستای قمصر با کمبود آب مواجه بوده و در تابستان‌ها به‌واسطه مصرف زیاد و کمبود آب مردم با تنش آبی مواجه می‌شدند که تنها راه دائمی برون‌رفت از تنش آبی این روستا عملیاتی شدن طرح خط انتقال آب از سد ماملو بوده که با پیگیری‌های شبانه‌روزی مسئولان صورت پذیرفت.

اسماعیل آقاخانی با بیان اینکه این مشکل و رفع آن دغدغه‌ای جدی و مورد توجه بوده است، افزود: برای گذر از این مشکل طرح مهم انتقال خط لوله برای جبران کمبود آب روستا اجرایی شد.

وی خاطرنشان کرد: پس از انجام مطالعات و کارشناسی طرح و دریافت مجوزهای لازم این پروژه در یک نقطه با خط لوله آب باقرشهر به هم متصل شد که در راستای اجرای آن حدود سه کیلومتر خط انتقال انجام شده و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش ظرفیت خواهد داشت.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن