اصفهان
سهم آرد در پخت بیکیفیت نان ۵۰ درصد است
[ad_1]
محمدرضا خواجه روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وارد نکردن به موقع گندم به کشور باعث شده است که در زمستان به جای استفاده از گندم ضعیف مجبور به مصرف گندم قوی یا پرگلوتن(چسب خمیر) برای پخت نان شویم که عامل شکنندگی و سفت شدن نان میشود و عمدتا نارضایتی مردم را بهمراه دارد.
وی با بیان اینکه دولت در ماههای پایانی سال اقدام به واردات گندم میکند که در برخی موارد گندمهای ته انباری به کشورمان فروخته می شود، ادامه داد: سنزدگی، تازه نبودن گندم ( عدم خواب سه ماهه)، نم زدگی و عرق زدگی بدلیل نگهداشتن در گمرک عامل بی کیفیت شدن و گهگاهی کپکزدگی گندم میشود.
خواجه با بیان اینکه سالانه پنج میلیون تُن گندم از خارج وارد می شود و هفت میلیون تن گندم تولید داخل است، گفت: تامین نشده به موقع بودجه باعث ورود دیرهنگام گندم خارجی به کشور شده و همین مسئله مشکلات عدیده ای را برای نانوایان و پخت با کیفیت نان ایجاد کرده است.
مسئول دپارتمان نان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه از هفت میلیون تن گندم تولید داخل بالغ بر سه تا چهار میلیون تن آن، آرد ضعیف است، اضافه کرد: وزارت بهداشت با یک اقدام بین استانی میتواند گندمهای ضعیف و قوی را بین استانها تقسیم کند تا با مخلوط کردن آن بتوان به نان با کیفیت دست یافت.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از روشهای ناکارآمد برای پخت نان مانند افزودنیها همچون جوش شیرین و عدم خواب رفتن خمیر نان در اصفهان رفع شده است.
بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ واحد نانوایی در استان اصفهان فعال است.
منبع