اصفهان

اصفهان ظرفیت ۲ میلیون نفر جمعیت ندارد

[ad_1]

به گزارش ایرنا، علیرضا قاری قرآن روز پنجشنبه در نشست عمران و آبادانی در کنگره ” استان اصفهان و توسعه ملی ” که از طریق فضای مجازی برگزار شد، افزود: اصفهان باید پاسخگوی تمدن و میراثی که از سالیان دور به ویژه از یک هزار و ۴۰۰ سال پیش به عنوان نخستین دوره پایتختی دارد، باشد به همین دلیل ظرفیت واقعی جمعیت آن ۲ میلیون نفر نیست.

وی با تاکید بر اینکه نگاه به شهرسازی باید تغییر کند، اظهار داشت: وقتی برای طرح جامع شهری اصفهان برنامه ریزی کردیم باید کمربند و خطی به عنوان حریم و محدوده شهر در نظر بگیریم و اجازه ندهیم که به راحتی چیزی به آن اضافه یا کم کنند یا کنار آن مجموعه جدیدی درست یا به شهر اضافه شود.

قاری قرآن با اشاره به حدود ۴۰ هزار واحد مسکونی خالی در کلانشهر اصفهان که معادل ۱۰ درصد خانه های خالی تهران است، تصریح کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد این واحدها در مجموعه شهید کشوری و ولی عصر است زیرا قرار است آنها آوردگاه یا کالای سرمایه ای باشند اما الگوی سپاهان شهر نسبت به مجموعه شهید کشوری بهتر جواب داده است.

مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان همچنین با اشاره به ۱۴ هزار هکتار بافت فرسوده شهری در کلانشهر اصفهان که ۱۰ درصد از کل بافت فرسوده شهری کشور است، گفت: در دهه اخیر رویکرد بازآفرینی بافت فرسوده در وزارت راه و شهرسازی شکل گرفته و پس از اجرای طرح هایی مانند مسکن مهر، تمرکز بر روی بازآفرینی بافت میانی و حاشیه ای شهرها بوده است.

وی به طرح بازآفرینی محله همت آباد در کلانشهر اصفهان به وسعت ۷۵ کیلومتر مربع اشاره و اضافه کرد: در این طرح تلاش می‌شود تا با ایجاد فضای مناسب ، مردم برای ساخت و ساز و نوسازی خانه های خود تشویق شوند.

قاری قرآن، سه ضلع اصلی طرح بازآفرینی شهری را مردم، بخش خصوصی و دولت و شهرداری دانست و اظهار داشت: با اجرای این طرح، ساخت شهرها جای خود را به ساخت کالبد شهری می‌دهد و کیفیت زندگی مردم در بافت های میانی و حاشیه ای بهبود می‌یابد.

وی با بیان اینکه در محله همت آباد اصفهان، ۶۱ درصد بافت مسکونی، ۲۹ درصد معابر با کیفیت پایین، ۱.۸ درصد آموزشی و چهار درصد تجاری است، خاطرنشان کرد: این بافت سرانه فضای سبز یا درمانی ندارد در حالیکه با اجرای طرح بازآفرینی شهری برای این موارد بسترهای لازم ایجاد می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان با بیان اینکه در طرح بازآفرینی بافت فرسوده شهری، از زمین خود مردم استفاده می‌شود تا خدمات و مسکن مناسب برای آنها فراهم شود، تصریح کرد: مهمترین اتفاق در اجرای این طرح، جلب اعتماد مردم است تا داشته های خود را برای ساخت و ساز قرار دهند.

وی اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی را برای جلب اعتماد مردم در طرح بازآفرینی بافت فرسوده شهری ضروری خواند.

مدیرعامل سابق شرکت اتوبوسرانی اصفهان و حومه نیز در این نشست با اشاره به اهمیت کریدور شمال و جنوب خطوط ریلی اصفهان، گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته اصفهان از طریق خطوط ریلی به شهرهای شمال و جنوب خود یعنی شاهین شهر و بهارستان متصل می‌شود تا بهم پیوستگی حمل و نقل کامل شود.

قدرت الله افتخاری با بیان اینکه هیچ شهری به اندازه اصفهان در کشورمان طرح خطوط ریلی حومه ای ندارد، افزود: اصفهان از طریق خطوط ریلی به شهرهای دیگر حومه ای مانند نجف آباد نیز متصل می شود.

وی با تاکید بر پیوستگی مسیرهای حمل و نقل در داخل شهر ، خاطرنشان کرد: برای تحقق آن به عنوان مثال ایستگاه های اتوبوس در کنار ایستگاه های قطار شهری قرار گرفته است تا مردم دسترسی سریع و بهم پیوسته به وسائل نقلیه عمومی داشته باشند.

نخستین کنگره “استان اصفهان و توسعه ملی، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو” روز سه‌شنبه ۲۲ تیر در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز تا ٢۴ تیر برگزار شد.

۳۲ نشست تخصصی در محورهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت، صنعت و فناوری، گردشگری، توسعه علمی، مدیریت و اقتصاد، هنر، معماری و شهرسازی، رسانه، کشاورزی، آب، محیط زیست، جوانان و ورزش در این رویداد برگزار شد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن