اصفهان
کنگره اصفهان و توسعه ملی به شبکهسازی بین صاحبنظران منجر شد
[ad_1]
نخستین کنگره “استان اصفهان و توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیشرو” ۲۲ تا ۲۴ تیر امسال در دانشگاه صنعتی اصفهان و از طریق فضای مجازی برگزار شد.
محمد جواد امیدی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: در طول این کنگره ۳۲ نشست تخصصی با حضور ۲۱۶ نفر و حدود ۷۰ سخنرانی در ۱۳ محور اصلی برگزار شد و صاحبنظران، مسوولان و نخبگان به بیان تجربهها و دیدگاههای خود درباره استان اصفهان و نقش آن در توسعه ملی پرداختند که جمع بندی آن برای مدیریت آینده این خطه در مسیر توسعه بسیار ارزشمند خواهد بود.
وی با بیان اینکه نشستهای این کنگره در زمینههای مختلف مانند عمران و آبادانی، اقتصاد، محیط زیست، جوانان، گردشگری، آب و کشاورزی بود، اظهار داشت: در هر یک از این نشستها، داشتهها و ظرفیتهای استان درباره موضوع مورد بحث مورد بررسی قرار گرفت و سپس درباره مشکلات موجود راهکارهای کارشناسانه ارائه شد.
امیدی با اشاره به اینکه این نشستهای تخصصی به صورت مجازی و با استقبال خوب مخاطبان برگزار شد، خاطرنشان کرد: مسوولان و کارشناسان حاضر در این نشستها، آمادگی و علاقه خود را برای تداوم چنین برنامههایی در جهت گسترش و تقویت شبکه بین صاحبنظران با هدف رفع معضلات اصفهان و انتقال تجربه های آن به سایر استانها اعلام کردند.
وی ادامه داد: ۱۷۰ مقاله به دبیرخانه کنگره اصفهان و توسعه ملی رسیده بود که از میان آنها تعدادی در قالب سخنرانی در نشست های تخصصی ارائه شد و سایر آنها در پایگاه اینترنتی کنگره قرار خواهد گرفت.
وی یکی از خواستههای مخاطبان این کنگره را دائمی بودن دبیرخانه آن عنوان و اضافه کرد: با برگزاری نشستهای تخصصی در کنگره مذکور مشخص شد که اصفهان دارای فرصتها و مشکلات فراوانی است که برای آنها راهکار هم وجود دارد.
دبیر اجرایی کنگره اصفهان و توسعه ملی با بیان اینکه پس از پایان هر یک از نشستهای تخصصی، بیانیه ای درباره نتایج آن صادر شد، اظهار داشت: جمع بندی این بیانیهها تا اواسط هفته آینده تهیه و برای مدیران استان اصفهان ارسال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این رویداد در آستانه روی کار آمدن دولت جدید برگزار شد، تصریح کرد: هدف ما از برگزاری کنگره در این مقطع زمانی این بود که تجربه کارشناسان و مسوولانی که امور استان چند سال در دست آنها بود، جمع بندی و به مسوولان بعدی منتقل شود.
دبیر اجرایی کنگره اصفهان و توسعه ملی به یکی دیگر از دستاوردهای این رویداد اشاره کرد و گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان با برگزاری این رویداد نشان داد که در تاثیرگذاری اجتماعی نقش اساسی دارد و وظایف و عملکرد آن فقط مختص به آموزش و پژوهش نیست.
امیدی با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی اصفهان برای هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد تلاش بسیاری کرد، گفت: این دانشگاه برای تداوم این حرکت، فعالیت دائمی دبیرخانه و انتشارات نیازمند حمایت مالی است و امیدواریم نهادهایی که قول مساعد برای حمایت مالی دادند در این زمینه اقدام کنند.
نخستین کنگره “استان اصفهان و توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیشرو” به مدت سه روز از ۲۲ تا ٢۴ تیر به همت استانداری اصفهان و در دانشگاه صنعتی اصفهان با هدف همافزایی توسعه ملی، توجه به چالشهای موجود و جلوگیری از تکرار مشکلات و ایجاد یکپارچگی در کل استان برگزار شد.
۳۲ نشست تخصصی در ۱۳ محور مانند تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت، صنعت و فناوری، گردشگری، توسعه علمی، مدیریت و اقتصاد، هنر، معماری و شهرسازی، رسانه، کشاورزی، آب، محیط زیست، جوانان و ورزش در این رویداد برگزار شد.
در این نشست سه روزه اهم مشکلات استان در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و یکی از نادرترین کنگره های علمی و پژوهشی بود که اینگونه به کاوش مسائل اصفهان پرداخت به طوریکه به گفته مسوولان و کارشناسان، اگر خروجی و نتایج کنگره مذکور در مسیر اجرایی و راهبردهای کشوری قرار بگیرد قطع به یقین به توسعه یافتگی اصفهان کمک خواهد کرد.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی صنعتیترین استان کشور به شمار میآید.
این استان همچنین با حدود ۲۸۰ هزار دانشجو و ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، دومین استان دانشگاهی کشور است و به عنوان یکی از قطبهای دانشگاهی و علمی و فناوری کشور از جایگاه مهمی در معرفی و شناساندن ظرفیتهای دانشگاهی ایران به دنیا و دیگر دانشگاهها برخوردار است.
بسیاری از دانشگاههای این استان با دانشگاههای معتبر خارجی همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی دارند و در نظامهای رتبهبندی جهانی دارای رتبههای برتر هستند.
این استان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی (یک هزار و ۸۵۰ اثر ملی و هفت اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی در کانون توجه علاقه مندان حوزه گردشگری، باستان شناسی، معماری و هنر است و دارای ۹۰ هتل و ۶۵ مهمانپذیر با ظرفیت حدود ۲۰ هزار تخت است که از این تعداد ۵۷ هتل و ۳۰ مهمانپذیر در کلانشهر اصفهان قرار دارد.
زمینهای کشاورزی ۵۶۸ هزار هکتار (شامل حدود ۴۸۶ هزار هکتار اراضی زراعی استان اصفهان و حدود ۸۰ هزار هکتار اراضی باغی) پنج درصد از مساحت استان و ۳.۹ دهم درصد از اراضی کشور است، ۱۸۵ هزار نفر در بخش کشاورزی استان فعالیت می کنند، ۱۱ درصد از اشتغال و هفت درصد از تولید ناخالص ملی استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد، این استان به عنوان از اصلیترین کانونهای کشاورزی کشور با برخورداری از تجارب در نوع کشت و کار در بسیاری از زمینهها موفق بوده که توسعه صادرات بویژه در طول فعالیت عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم به ثبت رسیده است.
منبع