کردستان

بانک‌های کردستان حمایت ویژه‌ای از افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی کنند

[ad_1]

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز یکشنبه در جلسه کمیسیون هماهنگی بانک های استان با اشاره به اینکه عملکرد بانک های استان هر سال مثبت تر شده است، اظهار داشت : با این وجود انتظار می رود در بحث سرمایه گذاری و حمایت از سرمایه گذاران تلاش و همکاری بیشتری از سوی بانک های استان انجام شود. 

وی اضافه کرد: پرداخت تسهیلات به بخش تولید به نوعی سرمایه گذاری برای بانک ها هم محسوب می شود لذا هرچقدر در این راستا فعالیت داشته باشند به نفع سیستم بانکی و بخش اقتصاد استان خواهد بود.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه یک تا ۲ درصد کل تسهیلات پرداختی استان مربوط به بخش صنعت بوده است، گفت: چند طرح تولیدی شاخص در استان مشخص و به بانک ها معرفی تا روی آنها سرمایه گذاری انجام شود. 

مرادنیا یادآور شد: خیلی از افراد از عملکرد بانک ها درست یا نادرست گله مند هستند و باید این شبهه برطرف شود. 

 وی پرداخت تسهیلات در بخش قرض الحسنه ازدواج در استان را قابل توجه خواند و گفت: می طلبد بانک ها حمایت بیشتری از افراد زیرپوشش نهادهای حمایتی هم برای تسهیلات ازدواج و هم اشتغال کنند و با آنها سخاوتمندانه برخورد کنند. 

استاندار کردستان تاکید کرد: در این شرایط که به دلیل کمبود برق شاهد قطعی آن هستیم برای اینکه کار بانکی مردم با مشکل مواجه نشود همه بانک های استان باید مجهز به سیتم مولدهای انرژی و ژنراتور، پنل های خورشیدی شوند. 

 جذب ۸۸ درصدی سهم کردستان از تسهیلات تبصره ۱۶

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: تسهیلات تبصره ۱۸ به عنوان قرض الحسنه به افراد تحت پوشش بهزیستی پرداخت می شود و سهم استان در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۸۰ میلیارد تومان بود که ۸۸ درصد آن جذب و پرداخت شد. 

خالد جعفری اضافه کرد: بانک های استان در جذب این تسهیلات همکاری خوبی داشتند و در کل پرونده سال گذشته بسته شد اما لازم است بهزیستی استان در شناسایی و معرفی افراد، بیشتر تلاش کند تا تسهیلات ۱۴۰۰ از این محل، اثربخشی بهتری داشته باشد.

وی در خصوص دستور کار پرداخت تسهیلات در بخش های مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات و بازرگانی، یادآور شد: پرداخت تسهیلات به مهار تورم کمک می کند و لازم است، پرداختی ها در حوزه سرمایه ای و تولید افزایش یابد. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار داشت:  اگرچه شرایط پرداخت تسهیلات از منابع داخلی با تسهیلات تکلیفی متفاوت است اما انتظار ما افزایش مصارف نسبت به منابع بانک‌ها است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه صدور ال سی یا اعتبار اسنادی در دستور کار بانک‌های استان قرار گرفته است، گفت: پست بانک کردستان طی سه ماهه نخست امسال صدور ۶۰ درصد کل ال سی کشور را به خود اختصاص داده است و این اتفاق ارزشمند و بزرگی برای استان به شمار می رود.

علی اشرف یوسفی قیاسی با اشاره به اینکه پست بانک کردستان آموزش لازم را در خصوص صدور ال سی به دیگر بانک‌های استان هم ارائه دهد، اضافه کرد: صدور این اسناد برای تولیدکنندگانی که برای مواد اولیه نیاز به منابع و تسیهلات دارند بسیار کاربردی و اثربخش است.

«اعتبار اسنادی یا ال سی تعهدی از بانک است که به خریدار و فروشنده داده می‌شود و تعهد می‌شود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده به موقع و با مبلغ صحیح به دست فروشنده خواهد رسید».

رشد ۵۳ درصدی تسهیلات پرداختی بانک‌های استان 

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری کردستان هم در این جلسه با اعلام اینکه طی سه ماهه امسال سه هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک‌های استان پرداخت شده است، اظهار داشت: این میزان تسهیلات در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشته است.

کمال حسینی اضافه کرد: ۱۲ درصد این تسهیلات هم در بخش سرمایه در گردش و هم سرمایه ثابت به بخش کشاورزی، هشت درصد صنعت و معدن، ۱۱ درصد ساختمان، پنج درصد بخش سایر و ۶۴ درصد هم به خدمات و بازرگانی اختصاص پیدا کرده است.

وی به سهم بانک‌های استان در تسهیلات پرداختی سه ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: از مجموع کل تسهیلات در این مدت ۱۶.۵ درصد توسط بانک ملت، ۱۴.۲ درصد بانک ملی، ۱۲ درصد بانک مسکن، ۱۱.۹ درصد بانک سپه و ۱۰.۳ درصد هم توسط بانک مهر ایران پرداخت شده است.

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری کردستان با اشاره به اینکه استان ظرفیت زیادی در بخش صنعت دارد که با پرداخت تسهیلات می‌توان نهایت استفاده را از آن کرد، یادآور شد: برخی از بانک‌های استان هم چون بانک ملت با بخشنامه داخلی که در ارتباط با بازپرداخت سه ساله تسهیلات دارند باعث شده تولیدکنندگان و متقاضیان رغبتی به دریافت وام از آنها نداشته باشند.

حسینی اضافه کرد: هیچ تولیدکننده‌ای قادر نخواهد بود طی مدت سه سال تسهیلات دریافتی را بازپرداخت کند لذا اصلاح چنین بخش‌نامه‌هایی باید در دستور کار و پیگیری مدیران بانک‌های استان قرار گیرد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن