کردستان

بیست و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کردستان پایان یافت

[ad_1]

به گزارش ایرنا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان روز جمعه در آیین اختتامیه این جشنواره اظهار داشت: قصه‌گویی هنر باستانی زنده است و در قصه‌گویی می‌توان مفاهیم امید، عشق، ایثار، صبر و ارزش‌های والای انسانی را به کودکان و نوجوانان انتقال داد.

سهیلا شیخی با بیان اینکه قصه‌های یک قوم مانند گنجینه‌ای سینه به سینه به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود، افزود: گوش‌دادن به قصه‌ها مهم‌ترین راه‌های انتقال تجربه است.

وی قصه‌گویی برای کودکان و نوجوانان را ضروری برشمرد و یادآور شد: در قصه‌گویی امیدواری برای آینده بهتر در قصه‌ها آموخته می‌شود.

در ادامه سیف الله رحمانی (عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان کردستان) و بهنوش بساک کاظمی (نویسنده، مدرس و قصه گوی برگزیده بین المللی) از داوران مرحله استانی این جشنواره به ایراد سخنانی در خصوص کارکردهای تربیتی و روانشناختی قصه گویی و استفاده از شیوه‌ها و روش‌های خلاقانه در اجرای قصه گویی جهت ایجاد تعادل بین سنت ها و مدرنیته پرداختند.

شایسته احمدی مسوول انجمن قصه‌گویی کردستان در پایان این جلسه ضمن ذکر اقداماتی که توسط انجمن قصه گویی استان در راستای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره برگزار شده است، به قرائت بیانیه این جشنواره پرداخت.

بر اساس این گزارش در بخش ملی این جشنواره که در سه بخش زنان و مردان، دختران و پسران و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها برگزار شد، در مجموع  ۱۱۳ اثر بارگزاری و بعد از پایش اولیه قصه‌ها ۷۲ اثر به مرحله داوری راه یافتند که در نهایت گروه داوری متشکل از شایسته احمدی، سیف الله رحمانی و بهنوش بساک کاظمی پس از مشاهده قصه‌ها، آثار برگزیده را معرفی کردند.

بر همین اساس و با اعلام هیأت داوران، در بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نفر اول نارنج یوسفی از مجتمع فرهنگی هنری سنندج، نفر دوم سعید محمدی از مرکز شماره یک سقز، نفر سوم اسمر گوران از دیواندره و نفر چهارم را به صورت مشترک زعفران اشرفی از مرکز شماره سه سنندج و شریفه محمدی از مرکز شماره یک مریوان به خود اختصاص دادند.

در بخش زنان و مردان‌ مینا عسگری و شیما صمدی هر ۲ از قروه و هیوا ملکی از سریش آباد به ترتیب حائز عناوین اول تا سوم شدند و همچنین رحمت احمد یاری از دیواندره عنوان شایسته‌ تقدیر این بخش را کسب کرد.

در بخش دختران و پسران نیز به ترتیب آذین ابراهیمی از مرکز شماره یک مریوان، زهرا سالمی از قروه، وحید خدا بنده لو از سریش آباد و علی سعیدیان از بیجار نفرات برتر این بخش از جشنواره را کسب کردند.

۲۵ اثر پادکست، ۳۴ اثر نود ثانیه ای و یک اثر در بخش بین المللی توسط قصه گویان کردستان بر روی سایت جشنواره قصه گویی بارگذاری شده که به صورت کشوری داوری خواهد شد .

مرحله پایانی بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم‌زمان با شب یلدا به صورت مجازی برگزار می‌شود.

۲۱ مرکز فرهنگی و هنری ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی به کودکان و نوجوانان استان کردستان خدمات‌رسانی می‌کنند. در حال حاضر ۴۰ هزار کودک و نوجوان در سطح استان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند که در ۲۰ مرکز ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی آموزش می‌بینند.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن