خوزستان

تأمین ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب برای کشت در خوزستان

[ad_1]

به گزارش ایرنا فرهاد ایزدجو روز جمعه در نشست جمعی از شیوخ عرب استان خوزستان با امام جمعه اهواز اظهار داشت: حجم مفید سدهای استان حدود ۱۳ میلیارد متر مکعب بوده و سیستم تامین منابع آب استان نیز بر این اساس تعریف شده است.

وی  با بیان اینکه سالانه ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب از پشت سدهای استان پر و خالی می شود گفت: در سال ۹۸ حدود ۵۰ میلیارد متر مکعب حجم ورودی آب به سدهای استان بود که بیشترین سیلاب در حوزه کرخه بود که این سد دبی سیلاب را کاهش داد و ظرفیت تحمل هشت هزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه را به ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه رساند و از آن جا که ظرفیت تاب آوری پایین دست کم است، سیل خسارت های را به دنبال داشت اما نقش موثری در کنترل حجم اصلی آب  وارد شده را داشت.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: یکی از طرح های مهم در استان، ایجاد کانال سیلاب در مسیر خسرج است که یک هزار متر مکعب بر ثانیه آب وارد تالاب می کند که نیاز است این طرح هرچه سریعتر اجرایی شود و اگر اجرا شود تاب آوری کرخه نیز بالا رفته و دیگر شاهد این مشکلات نخواهیم بود.

وی گفت: همچنین در رابطه با وضعیت سدها نیز حدود ۱۲ میلیارد متر مکعب برای تنظیم آب در یک سال پیش بینی شده اما در زمان سیلاب نمی تواند آب را به مدت طولانی نگه دارد چرا که حجم سد کرخه به نوعی تنظیم شده که نهایت حدود یک سال و نیم آب را نگهداری می کند و  نمی‌توانستیم این حجم آب را از ۲ سال پیش تاکنون نگهداری کنیم.

وی بیان کرد: از بهمن ماه سال گذشته جلسات خشکسالی آغاز  شد و در ستاد مدیریت بحران برای کشاورزی و صنعت و تامین آب شرب تصمیم‌گیری شد؛ میزان حجم آب مورد نظر ۲۴ میلیارد متر مکعب در سال بود که از این میزان ۷۰ درصد برای کشت سالانه استان تأمین شده و ۳۰ درصد دیگر نیز برای کشت تابستانه، صنعت، آب شرب و باغات و نخیلات در نظر گرفته شده است.

وی گفت: پس از مسایل ایجاد شده  ستاد مدیریت بحران تشکیل و اختیار از سازمان آب و برق به این ستاد واگذار شد؛ باتوجه به محدودیت حجم آب ، اولویت با تأمین آب شرب بود اما برای صنعت نیز باید حجم قابل توجهی در نظر گرفته می شد چرا که به صورت مستقیم با اشتغال مردم ارتباط داشت.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: ۲۰۰ هزار هکتار در سال ۹۸  و ۱۸۰ هزار هکتار  در سال ۹۹ در استان  شلتوک کاشته شد اما امسال ستاد مدیریت بحران به رغم اینکه معیشت کشاورزان به آن وابسته است به دلیل کمبود منابع آبی کشت شلتوک را ممنوع اعلام کرد.

وی بیان کرد : امسال یک‌میلیارد و ۹۶۰ میلیون متر مکعب آب داریم که کشت شلتوک به هر قیمتی آب ندارد و تعارضات شکل می‌گیرد. متاسفانه به رغم همه خواهش‌ها از کشاورزان تا امروز ۷۰ هزار هکتار کشت شلتوک در سطح استان داشته ایم.

ایزدجو ادامه داد: همانگونه که برای سیل ۹۸ خسارت تعیین شد برای خشکسالی ها نیز باید خسارت تعیین شود تا مردم و بخصوص کشاورزان کمتر آسیب ببینند؛ اگر کشت شلتوک کنترل شود تأمین آب شرب بهتر صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: باتوجه به مشکلات موجود قرار شد کانال هایی که از کنار روستاها می‌گذرد پر آب شود تا دامداران با کمترین مشکل مواجه شوند ؛ پیش از این اعلام شده بود اگر کشاورزان شلتوک نکارند سال بعد ۲۰ درصد به آن ها تخفیف آب بها می دهیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان یادآور شد:  در جهان و بخصوص استرالیا هرکسی مالک آب خود است و اگر خشکسالی باشد، بازهم شلتوک کار سهم آب خود را دارد و ۵۰ درصد سهم خود را به صنعت داده و خسارت خود را جبران می‌کند.

مردم آقازاده ولی نعمت ما هستند

یکی از شیوخ خوزستان  در این نشست با اشاره به مشکلات آب و برق و کشاورزی در استان گفت: در فضای مجازی انتقاد شد که شیوخ  در سایه نشسته اند و بی خیال مردم هستند در حالی که این مسئولیت را مردم برای ما فراهم کردند و ما باید مطالبات آن ها را دنبال کنیم.

شیخ جواد سعیدی افزود: تاریخ مردم این خطه روشن است و نیازی به گفتن نیست ، این مردم از زمان رژیم ستم‌شاهی تا دوران دفاع مقدس و دفاع از حرم اهل بیت(ع) در سوریه و عراق و هرجایی که نیاز بود با اخلاص جان فشانی کردند.

وی تصریح کرد: برخی از حرکت های اعتراضی مانند حرکت یکی از شیوخ در سازمان آب و برق تنها از سر دلسوزی و فشارهایی است که بر مردم منطقه وارد شده است اما از طرفی دیگر نیز برای بیرون نظام زیبنده نیست؛ تمامی شبکه های دشمن مترصد چنین فضایی هستند که از انتقادات ما سوء استفاده کنند.

شیخ سعیدی تصریح کرد: کمبود آب خطر اتلاف دامهای استان را به همراه داشته است بنابر این باید حرکت جهادی در کشور انجام شود و انتظار داریم امام جمعه از تریبون نماز جمعه مطالبات ما را به گوش مسئولان برساند.

دولت آینده نگاه مردمی داشته باشد

همچنین شیخ ثمیر باوی گفت: امروز وقت حساسی است و همه سوار یک کشتی و یک نظام هستیم و خیلی ها برای حفظ این نظام خون داده اند و  مردم ایران در طول تاریخ نسبت به اسلام و یکپارچگی میهن اسلامی معروف بوده و هستند و سندهای زیادی وجود دارد که همه سعی می کنند این وحدت همیشگی باشد.

وی بیان کرد: مردم  ما نجیب و خویشتن‌دار هستند و نسبت به نظام وفادارند و با یک حرکت و ۲ حرکت صدایی نمی‌کنند اما وقتی آب نباشد زندگی نیست، پس اینهمه توسعه کارون و کرخه و سدسازی و خوشحالی برای تولید برق چه بوده است.

شیخ باوی یادآور شد: انتظار داریم دولت آینده نگاه مردمی داشته باشد تا تغییرات در سفره مردم مشاهده شود. ما نماینده بین حاکمیت و مردم هستیم و مردم به ما فشار وارد می کنند و از آن سمت نیز وقتی حرفی نزنیم شبکه های دشمن ما را مورد حمله قرار می دهند.

همچنین سید کریم سواری یکی دیگر از بزرگان شیوخ عرب خوزستان گفت: آب و بحران آب و مسأله خشکسالی و تامین آب نشان از مدیریت ناکارآمد مدیران سابق در خوزستان دارد در حالی که خوزستان دارای رودخانه های متعددی است و پر رودخانه ترین استان کشور است  و با داشتن مخازن و سدهای متعدد نباید مشکل آب داشته باشد اما اکنون مسأله خشکسالی به بحران تبدیل شده است.

وی افزود : اگر می خواهید از کشت برنج جلوگیری کنید، دولت باید تأمین هزینه کند و خسارت خشکسالی به مردم داده شود.

وی گفت: خشکی هورالعظیم اکوسیستم منطقه را به هم ریخته در حالی که مردم با این تالاب امرار معاش می‌ کنند. نماینده ولی فقیه مطالبه گر و معروف است و انتظار داریم این بیرق مطالبه گری مردم خوزستان را برافراشته کند.

خوزستان امسال به دلیل خشکسالی با تنش آبی مواجه است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن