فارس

جشنواره شعر غدیر در شیراز پایان یافت

[ad_1]

آیت الله کاظم صدیقی دبیر کل بنیاد بین المللی غدیر شامگاه چهارشنبه در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر، اظهار کرد: هنرمندان از ۲۶ استان کشور اشعار خود را برای شرکت در هشتمین جشنواره بین المللی شعر غدیر ارسال کردند و بیش از ۸۰۰ شعر تقدیم به محضر پاک و ارزشمند مولا علی امیرالمومنین (ع) شد.

وی ادامه داد: حق این است که شهر مقدس شیراز و سومین حرم اهل بیت (ع) مرکزیتی برای برگزاری و برپایی جشنواره های شعر و جذب بهترین اشعار برای ترویج ولایت علوی و رونق دادن به غدیری باشد که نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، میوه آن است.

آیت الله صدیقی افزود: همه شعرای ما باید با طبع روان خود همان آهنگی که شاعران اهل بیت داشتند را برای نظام، ولایت و غدیر دنبال کنند. 

وی از برگزار کنندگان و دست اندرکاران هشتمین جشنواره بین المللی شعر غدیر، نماینده  ولی فقیه در استان فارس، دبیر بنیاد بین المللی غدیر استان فارس و شاعران شرکت کننده در این جشنواره تشکر و قدردانی کرد.

استان فارس جریان ساز اصلی ادبیات عاشورایی در کشور

وحید نمازی رئیس حوزه هنری استان فارس نیز در این آیین اظهار کرد: امسال برای برگزاری جشنواره شعر غدیر با محدودیت های زمانی رو به رو بودیم و این جشنواره در بازه زمانی کمتر از دو ماه شکل گرفت اما با مدد امیرالمومنین علی (ع) و با همراهی و همکاری اساتید و نهادهای مختلف شاهد استقبال بسیار خوبی از این جشنواره بودیم.

نمازی ادامه داد: حدود ۳۰۰هنرمند از شاعران ۲۶ استان کشور  با ۸۰۰ اثر در این رویداد مهم شرکت کردند و می توان گفت این جشنواره هم از نظر کمی و هم از لحاظ کیفی در سطح بسیار خوبی برگزار شد.

وی افزود: قطعا چنین رویداد بزرگی که تحت عنوان جشنواره در استان فارس شکل می گیرد، موجب جریان سازی در حوزه ادبیات آیینی و عاشورایی در سطح این استان خواهد شد.

نمازی بیان داشت: هرچند که استان فارس به واسطه برگزاری شب های شعر در حوزه های مختلف، پشتوانه خوبی در حوزه ادبیات آیینی و ادبیات عاشورایی دارد و ما مدعی هستیم که استان فارس جریان ساز اصلی ادبیات عاشورایی در کشور است.

وی عنوان داشت: اگر با برنامه ریزی هدفمند و استراتژیک که به صورت مستمر انجام شود بتوانیم چنین رویدادهایی را مدیریت کنیم و زمینه ساز اتفاقات بهتری باشیم حتما شاهد ارتقا جایگاه استان فارس در حوزه ادبیات علوی نیز خواهیم بود.

نمازی یادآور شد: بدون شک استان فارس و شهر شیراز ظرفیت این را دارد که به عنوان یکی از جریان سازترین جریانات ادبیات علوی در سطح مختلف ملی و بین المللی نقش آفرینی کند.

رئیس حوزه هنری استان فارس، ابراز کرد: خوشبختانه با همدلی و هم افزایی خوبی که در نهادهای فرهنگی و هنری استان شکل گرفته است، می توانم قاطعانه بگویم که با این مراسم اختتامیه کار تمام نمی شود و قطعا این جشنواره سرآغازی برای اتفاقات مبارکی در این حوزه در استان فارس خواهد بود.

افزوده شدن هشت هزار بیت به ادبیات

عبدالرضا کوهمال جهرمی‌ دبیر علمی هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر، با بیان اینکه شعر ترجمان روح متعالی و دل زلال انسان است که از اندیشه والا و همت شاعران سرچشمه می گیرد، گفت: ادبیات فارسی ما سرشار از معنویات، اخلاق، انسانیت، عرفان و مضمون های بلند مرتبه ای است که گل سرسبد باغ پررنگ و تماشاگه راز است.

وی با اعتقاد به اینکه شیراز نام بلندی در شعر فارسی و آیینی دارد، بیان کرد: امسال شیراز میزبان هشتمین جشنواره بین المللی شعر غدیر شد و خوشبختانه شاهد استقبال بی نظیری از این جشنواره بودیم و بیش از ۴۰۰ نفر در جشنواره شرکت کردند.

کوهمال جهرمی ادامه داد: هشتصد شعر به این جشنواره ارسال شد و هشت هزار بیت به ادبیات اضافه شد.

وی بیان داشت: برای اولین بار با مشورت اساتید از شعرهایی که به جشنواره ارسال شد، سرود تولید کردیم و کتاب جشنواره با شعرهای برگزیده از شاعران شرکت کننده در این دوره جشنواره رونمایی شد.

کوهمال جهرمی عنوان داشت: البته شأن موضوع غدیر بسیار بالاست و خطه فارس هم ید طولایی در شعر آیینی دارد که می طلبد تلاش بیشتری برای استمرار و بهتر برگزار کردن چنین رویدادهایی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه جشنواره بین المللی شعر غدیر مظلوم واقع شده بود، گفت: این جشنواره در شهرها و استان ها آن طور که شایسته بود، برگزار نمی شد اما ما با همکاری و همراهی نهادهای مختلف تمام تلاش خود را برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره به کار گرفتیم و درصدد هستیم که دبیرخانه دائمی شعر غدیر در شیراز و استان فارس به صورت مستمر باقی بماند.

دبیر علمی هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر، عنوان داشت: یکی از ویژگی های مهم این جشنواره این بود که شاهد آثار بسیاری از سوی جوانان به ویژه بانوان جوان بودیم و امیدواریم بتوانیم این جشنواره را در سالهای آینده باشکوه تر برگزار کنیم.

هشتمین جشنواره شعر غدیر به میزبانی شیراز و در چهار بخش شعر کلاسیک، شعر نو، سرود، ترانه و تصنیف و شعر کودک و نوجوان برگزار شد و این جشنواره در شامگاه چهارشنبه ششم مردادماه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن