فارس

دولت آینده، اختیارات مدیران استانی را افزایش دهد

[ad_1]

علیرضا پاک فطرت، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران در شیراز افزود: دولت مرکزی باید دست استان‌ها را در تصمیم گیری باز بگذارد، یک مدیر استانی نباید آنقدر اختیار نداشته باشد که برای کوچکترین تصمیم گیری مجبور به سفر به تهران و کسب تکلیف باشد.
وی ادامه داد: یک مدیر در استان باید آنقدر اختیارات داشته باشد که بتواند بر اساس شرایط حاکم بر استان خودش راسا و بدون دخالت مرکز تصمیم گیری کند و از حمایت مرکز نیز برخوردار باشد.
او اظهار داشت: امروز مدیران ما به جای اینکه وقت خود را صرف رسیدگی به امور استان کنند بخش زیادی از این وقت را صرف رفت و آمد در مسیر استان به تهران و بالعکس می‌کنند تا بتوانند نظر مرکز را در خصوص فلان تصمیم جویا شوند.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر این اختیار به مدیران داده شود که در خصوص مسائل و امور مجموعه و زیر مجموعه خودشان تصمیم گیری کنند، علاوه بر کاهش وقت و زمان و هزینه های رسیدگی به امور، رضایتمندی بیشتر شهروندان را نیز به دنبال خواهد داشت.
استان فارس ۱۵۲ پروژه نیمه تمام بزرگ دارد
پاک فطرت، با اشاره به وجود ۱۵۲ پروژه نیمه تمام بزرگ در استان فارس گفت: برای تکمیل این پروژه‌ها ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار که معادل کل بودجه عمرانی یک سال کشور می‌شود لازم است.
او ادامه داد: علاوه بر این پنج هزار پروژه نیمه تمام کوچک و متوسط هم در استان داریم که تکمیل آنها نیز اعتبارات خاص خود را می‌خواهد.
وی، با اشاره به بودجه ۵۷۱ هزار میلیارد تومانی سال ۹۹ کل کشور گفت: در آن سال بودجه نفتی حدود ۱۰ درصد یعنی ۵۷ هزار میلیارد تومان دیده شده بود و کسری بودجه نیز ۱۲۵ هزار میلیارد تومان بود که این بودجه تورم ۴۰ درصدی را نیز به دنبال داشت.
رئیس مجمع نمایندگان فارس افزود: بودجه امسال نیز ۸۶۰ هزار میلیارد تومان بود که مجلس آنرا برای مباحثی همچون همسان سازی حقوق بازنشستگان، هماهنگی حقوق هیات‌های علمی دانشگاه علوم پزشکی و وزارت علوم و افزایش حقوق کارمندان به هزار هزار میلیارد تومان افزایش داد.
او بیان کرد: ۹۰ درصد از کل بودجه هزار هزار میلیارد تومانی امسال که ۳۵۰ هزار میلیارد تومان هم کسری دارد جاری است که بیانگر این است که دولت بسیار بزرگ شده و این برای اقتصاد خطرناک خواهد بود.
پاک فطرت ادامه داد: ما بیش از نیاز حقوق بگیر دولتی داریم و این نیروها به جای فعالیت در بخش تولید در بخش دولتی فعال هستند.
وی افزود: بخش تولید نیز به دلیل موانع گسترده‌ای که در مقابل آن وجود دارد آنگونه که باید فعال نیست و بنابراین سیل تحصیل کردگان دانشگاهی به سمت مشاغل دولتی هجوم می آورند.
او ادامه داد: ۱۰ درصد بودجه امسال برای عمرانی در نظر گرفته شده و این بودجه عمرانی هم نقدی نیست بلکه در قالب اوراق پرداخت خواهد شد، اوراقی که سررسید آنها سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ خواهد بود.

شهرداری شیراز پاسخگوی بدهی پنج هزار میلیارد تومانی خود باشد
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بدهی پنج هزار میلیارد تومانی شهرداری شیراز گفت: شهرداری باید پاسخگوی این حجم بدهی که برای شهروندان به جای گذاشته باشد و بگوید در کجا و صرف کدام پروژه کرده است.
پاک فطرت افزود: شهرداری شیراز در طول چهار سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد تومان از شهروندان شیرازی پول گرفته و علاوه بر این، در آستانه اتمام این دوره پنج هزار میلیارد تومان هم بدهی از خود بر جای گذاشته است.
وی ادامه داد: چنین دستاوردی نتیجه انتخاب یک شهردار کاملا سیاسی است و راندمان کاری شهردار فعلی هم نشان می‌دهد که وی به جای اینکه یک مدیر عمرانی و اجرایی باشد یک مدیر سیاسی است.
او اظهار داشت: کل بدهی که ما در آن مقطع در شهرداری شیراز از خود به جای گذاشتیم یک یک هزار میلیارد تومان هم نمی‌رسید اما در همان زمان دیدیم که قدرت رسانه‌ای جناح شهرداری آنقدر بالا بود که در کل کشور گفته شد شیراز یک شهر سوخته است اما امروز که شهردار پنج هزار میلیارد تومان بدهی بر جای گذاشته یک نفر از هیچ جناحی جرات نکرده که سوال کند علت این حجم بدهی چیست و در کجا هزینه شده است.
رئیس مجمع نمایندگان فارس تصریح کرد: از آنجا که شهرهای ما نیاز بسیار زیادی به کار و فعالیت عمرانی دارند شهردار باید یک فرد اجرایی و عمرانی باشد و هم ظلم به شهروندان و هم ظلم به شهر است که بخواهیم شهردار سیاسی انتخاب کنیم.
وی افزود: در شهرداری شیراز در این مقطع بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام که متعلق به شهر و شهروندان بود فروخته شد در حالی که اینها ثروتی برای شهر بود.
او گفت: برخی پروژه‌های سرمایه‌گذاری از جمله پارکینگ طبقاتی حافظ در مقابل بیمارستان حافظ و پروژه پارکینگ طبقاتی غدیر در میدان مصدق نیز متوقف شد که اگر امروز بخواهیم همان پروژه ها را تکمیل کنیم هزینه ۱۰ برابری برای مردم خواهد داشت.
پاک فطرت از شورای آینده شهر شیراز خواست که شهردار را در پشت درهای بسته و سیاسی انتخاب نکنند چرا که شهر مدیر اجرایی می خواهد و اگر بنا باشد در این دوره نیز شهردار سیاسی انتخاب شود، همین اتفاقاتی که در چهار سال گذشته شاهد بودیم باز تکرار خواهد شد.
وی ادامه داد: فردی که بنا است به عنوان شهردار شیراز انتخاب شود باید بومی این شهر باشد، کوچه پس کوچه های این شهر را بشناسد، با فرهنگ اجتماعی و اقتصادی این شهر آشنا باشد، از تخصص و تجربه لازم در زمینه مدیریت شهری بهره مند باشد، وام دار هیچ جریان یا گروه سیاسی نباشد و از شجاعت، پاکدستی، شادابی و سلامت جسمی و اخلاقی برخوردار باشد.

در خصوص انتخاب استاندار فارس بحثی در مجمع مطرح نشده است
رئیس مجمع نمایندگان استان فارس گفت: تاکنون در مجمع نمایندگان استان هیچ بحثی در خصوص انتخاب استاندار آینده فارس مطرح نشده است.
پاک فطرت افزود: معتقدیم که استان فارس آنقدر دارای نیروی توانمند و مدیران لایق هست که نیازی به انتخاب مدیر غیر بومی نداشته باشد.
وی ادامه داد: البته مجمع با توجه به منع قانونی ورود نمایندگان مجلس به انتصاب مدیران دولتی قصد دخالت در این زمینه را نیز ندارد اما معتقدیم که اگر بزرگان استان در انتخاب استاندار به توافق نرسند قطعا نیروی غیر بومی به استان تحمیل خواهد شد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن