کردستان
رسانهها نقش مهمی در شناساندن هورامان برعهده دارند
[ad_1]
به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان شامگاه یکشنبه در مراسم تجلیل از خبرنگاران استان به مناسبت روز خبرنگار و ثبت جهانی هورامان اظهار داشت: ثبت جهانی هورامان افتخاری بزرگ و رویدادی تاریخی در کردستان بود که طی پنج سال گذشته با تلاش پایگاه منظر فرهنگی هورامان و انجام اقدامات بسیار خوب در این حوزه، باعث شد پرونده آن در یونسکو بدون هیچگونه مخالفی به تصویب برسد.
وی افزود: یک شورای راهبردی متشکل از متخصصان و صاحب نظران برای هورامان تشکیل شده است که از خبرنگاران نیز درخواست داریم در این زمینه ما را یاری کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: امروز بخش گردشگری نیز از طریق تکنولوژیهای مدرن دنبال میشود و خبرنگاران در معرفی مقاصد گردشگری نقش مهمی را برعهده دارند.
موزه شهرهای بیجار و سقز آماده افتتاح است
وی در مورد اقداماتی که امسال در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان صورت گرفته است، گفت: در حوزه میراث فرهنگی در تیرماه امسال شاهد افتتاح کاخ موزه خسروآباد بودیم و ۲ موزه در شهرهای بیجار و سقز نیز آماده بهره برداری شده است.
گویلیان ثبت جهانی هورامان را نیز مهمترین پروژه استان در بخش میراث فرهنگی نام برد و اضافه کرد: ما به هورامان به عنوان سرمایهای مشترک مابین ۲ استان کردستان و کرمانشاه نگاه میکنیم که امیدواریم با تعامل و همکاری یکدیگر این منطقه حفظ شود و منافع اقتصادی و گردشگری آن شامل هر ۲ استان شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری در بخش اکوتوریسم، طبیعت گردی و بوم گردی ظرفیتهای بسیاری در استان وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۲ اقامتگاه بومگردی در استان فعال بوده و ۱۵ مورد دیگر نیز در حال بهره برداری است.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: طی این مدت توانستهایم که کولبران منطقه را سمت ایجاد اقامتگاههای بومگردی ترغیب کنیم که تعدادی از کولبران منطقه به این امر روی آوردهاند و امیدواریم در آینده این امر بیشتر دنبال شود.
وی اضافه کرد: در حوزه صنایع دستی نیز شهر آرمرده بانه به عنوان شهر ملی شالبافی(نساجی سنتی)، روستای دیوه زناو به عنوان روستای ملی ارغوان بافی و روستای کاکو سفلی دهگلان به عنوان روستای ملی گلیم بافی به ثبت رسیدند.
دومین جشنواره رسانههای کُردی در کردستان برگزار میشود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز در این مراسم اظهار داشت: دومین جشنواره رسانههای کُردی تا پایان امسال در کردستان برگزار میشود که از ایدههای ارزشمند اصحاب رسانه برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره استقبال میکنیم.
عبیدالله رستمی افزود: برگزاری جشنواره رسانهها و مطبوعات استانی نیز یکی دیگر از مطالبات خبرنگاران استان است که در صورت فراهم شدن شرایط لازم تا پایان امسال برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هیچ اتفاقی ماندگار نیست، مگر اینکه خبرنگاران آن را ثبت و نقد کنند، یادآور شد: کرونا نتوانسته طی ۲ سال اخیر هیچ خللی در کار و فعالیت قشر خبرنگاران ایجاد کند که این مسئله جای تقدیر دارد.
بهرهگیری از ظرفیتهای هورامان نیازمند تولیدات بهروز رسانهای است
آرمان نصراللهی، یکی از خبرنگاران استان نیز در این مراسم گفت: برای بهره گیری از ظرفیتهای هورامان باید رسانه نیز همراه و یار و یاور مجموعه میراث فرهنگی استان بوده و تولیدات به روز و مدرن داشته باشد چون کارهای کلیشهای و قدیمی دیگر جوابگو نیست.
وی گفت: این روزها شاهد اوج گیری کرونا در کشور هستیم که از مردم فرهنگی کردستان انتظار میرود بیشتر در این خصوص پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
در یک بخش از این برنامه از پویا طالب نیا، مدیر پایگاه منظر فرهنگی هورامان توسط مسوولان حاضر در مراسم تجلیل به عمل آمد و او نیز در سخنانی کوتاه از تلاش و فعالیت خبرنگاران استان طی چند سال اخیر برای به ثمر نشستن پرونده ثبت جهانی هورامان قدردانی کرد و گفت: اگر حمایتهای خبرنگاران استان نبود شاید به اهمیت پرونده هورامان پی برده نمیشد و در این راه شما اهالی رسانه سنگ تمام گذاشتید.
تجلیل از تعدادی از خبرنگاران فعال در حوزه گردشگری و پیشکسوتان عرصه رسانه استان کردستان نیز پایان بخش برنامههای این مراسم بود.
اما در ۲ سال گذشته به بهانه شیوع ویروس کرونا همچون سنوات پیشین برنامه گرامیداشت روز خبرنگار از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات کردستان برگزار نشده است و برگزاری مراسم امروز از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان جای بسی تقدیر دارد که در روز خبرنگار برای کار اصحاب رسانه اهمیت قایل شدهاند، اما این انتقاد از سوی خبرنگاران مطرح است که به جای این نهاد میبایست همان متولیان اصلی حوزه رسانه در استان اقدام به برگزاری چنین مراسمی میکردند؛ مسئلهای که سیدمحمد لطیف حسینی نسب، مدیر خانه مطبوعات کردستان نیز امروز در سخنان کوتاهش در این مراسم به آن اذعان کرد و دلیل برگزار نشدن مراسم روز خبرنگار همچون سنوات گذشته را شیوه ویروس کرونا دانست.
در حال حاضر بر اساس آمار منتشر شده در سامانه جامع رسانهها، ۱۰۹ نشریه در استان کردستان مجوز انتشار دارند که از این تعداد یک روزنامه، ۶۶ نشریه شامل ۱۲ هفتهنامه، ۶ دوهفتهنامه، ۱۰ ماهنامه، یک دوماهنامه، ۲۶ فصلنامه و ۱۲ دو فصلنامه است و مابقی را هم رسانههای الکترونیک برخط تشکیل میدهند. ۱۳۷ خبرنگار عضو اصلی و ۶ نفر عضو افتخاری نیز در خانه مطبوعات کردستان عضویت دارند که از این تعداد ۴۷ نفر خانم و ۹۶ نفر آقا هستند.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.
منبع