اصفهان

شهروندان اصفهانی‌ در بستر زاینده‌رود قرار نگیرند

[ad_1]

به گزارش ایرنا، پس از حدود۱۰ ماه انتظار، خروجی سد زاینده‌رود افزایش یافت و آب، امروز یکشنبه در بستر خشک این رودخانه در خطه تاریخی اصفهان جاری شد.

منصور شیشه‌فروش در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بستر رودخانه ناپایدار است، به شهروندان هشدار داد که خارج از بستر زاینده‌رود مستقر شوند و در حاشیه رودخانه برای استقبال از جریان آب و گرفتن فیلم و عکس قرار بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون با احتساب یک نفر که امروز در رودخانه زاینده‌رود در حوزه زرین شهر غرق شد، ۹ نفر در منابع آبی استان غرق شده‌اند.

بر اساس آمار پزشکی قانونی اصفهان، سال گذشته نیز ۸۷ نفر شامل ۶۹ مرد و ۱۸ زن در استان غرق شدند.
وی با اشاره به وجود سه هزار و ۵۰۰ استخر ذخیره آب کشاورزی در استان بیان کرد: تمام استخرهای پرورش ماهی و کشاورزی مُوظف به فنس‌کشی هستند و جهاد کشاورزی باید روی استخرهای بخش خصوصی و دولتی، نظارت و تابلوهای “شنا ممنوع” را نصب کند و طناب‌ نجات نیز در طول و عرض و نردبان فلزی در داخل استخرها نصب شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان یادآور شد: آب منطقه‌ای هم مُوظف است تابلوهای “شنا ممنوع” را در منابع آبی، سدها و رودخانه نصب کند و طرح‌های ایمن‌بخش در زاینده‌رود از طریق رفع موانع در بستر و حریم رودخانه‌ انجام دهد.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها نیز باید به ایمن‌سازی کانال‌های انتقال آب در محدوده شهرها بپردازند، ادامه داد: شهرداری‌ها باید تیم‌های نجات در اطراف رودخانه داشته باشند و یک تیم ۱۲ نفره مجهز همراه با قایق نجات در آب‌ها  مستقر سازند.

به گزارش ایرنا، خروجی سد زاینده‌رود، شب گذشته افزایش یافت و بدنبال آن دریچه‌های سد نکوآباد در شهرستان مبارکه واقع در جنوب غربی استان گشوده شد تا اصفهانی‌ها امروز یکشنبه نظاره‌گر روان شدن آب در بستر این رودخانه باشند.

زمان جاری شدن آب در رودخانه در فواصل مکانی مورد اشاره ۱۰ روز تعیین شده است.

 خشک شدن زاینده‌رود(حدفاصل سد تا تصفیه خانه باباشیخعلی) از مهر سال قبل تاکنون سبب نرسیدن آب به بسیاری از باغ‌های غرب و شرق استان شده که خطر نابودی صدها هزار  اصله درخت را در پی داشته است.

زاینده‌رود به طول افزون بر۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد. این رودخانه در یک دهه اخیر به سبب خشکسالی و برداشت بیرویه در بالادست به شکل فصلی و در فواصل مختلف، در منطقه پایین دست خشک بوده است.

مهار آتش‌سوزی مراتع فریدونشهر 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین از مهار آتش‌سوزی در مراتع روستای “برف انبار” از توابع شهرستان فریدونشهر خبر داد.

منصور شیشه‌فروش اظهار داشت: این آتش‌سوزی، عصر امروز در سطح سه هکتار از مراتع روستای برف انبار فریدونشهر رُخ داد که با تلاش ۲ساعته عوامل امدادی، تیم‌های حفاظتی منابع طبیعی و مشارکت مردمی مهار شد.

فریدونشهر در ٢٠٠ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.

وی با بیان‌اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون در مجموع ۳۰ فقره حریق در سطح ۱۱۵ هکتار از باغات، مراتع و پوشش‌های جنگلی و گیاهی استان روی داده است، گفت: گرما و خشکی هوا، وقوع بادهای گرم، نبود بارش‌ فصلی و خشکی پوشش‌های گیاهی، شرایط وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی، زیست محیطی و گیاهان مرتعی و جنگلی و باغات را تشدید کرده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با یادآوری استقرار موج گرما در استان افزود: مدیریت بحران استان در این باره با اعلام هشدار، بر ضرورت پاکسازی پوشش‌های گیاهی خشک در مزارع و باغات تاکید کرده است.

وی از مردم خواست به محض مشاهده آتش در مراتع و عرصه‌های زیست محیطی، مراتب را در اسرع وقت به شماره‌های ۱۱۲ هلال احمر یا ۱۵۰۴ فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.

به گزارش ایرنا، حدود ۲ میلیون هکتار از اراضی مرتعی استان اصفهان، مُستعد آتش‌سوزی است که بیشتر آن در شهرستان‌های غربی و جنوبی قرار دارد و ۹۵ درصد از عوامل آتش‌سوزی در مراتع، انسانی و ناشی از غفلت گردشگران، ساکنان و دامداران است.

استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های طبیعی و ملی تشکیل می‌دهد و از این میزان حدود یکصد هزار هکتار جنگل، ۶ میلیون هکتار مرتع و سه میلیون هکتار بیابان است

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن