اصفهان

صنعت کشاورزی باید مدرن شود

[ad_1]

امیر مظفر امینی عصر چهارشنبه در نخستین کنگره “استان اصفهان و توسعه ملی، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو” در کمیته توسعه کشاورزی و منابع طبیعی با موضوع راهکار غلبه بر چالش ریسک دائمی بازار محصولات کشاورزی افزود: اگر یک سیستم کارآمد بازاریابی به معنای مدیریت صحیح بازار از زمان کاشت و برداشت محصولات تا رسیدن به دست مشتری در حوزه کشاورزی داشته باشیم ریسک قیمت از بازار حذف خواهد شد.

وی با گلایه از اینکه سالی نیست که تولیدکنندگان محصولات کشاورزی نگران فروش محصول خود نباشند بیان کرد: پس از دوره اصلاحات ارضی ایران به توصیه کارشناسان خارجی برای کاهش فاصله خود با جهان ازراهبرد الگوی رشد ناهماهنگ استفاده کرد که امری غلط بود.

مظفر امینی یادآور شد: تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور در بخش کشاورزی دانش این کار و اطلاعات لازم در این حوزه را ندارند و ریسک صنعت کشاورزی بسیار بالاست.

وی با بیان اینکه بسیاری از محصولات بخش کشاورزی با کشش درآمدی و انعطاف پذیری بالا هستند اظهارداشت: در کشورهای پیشرفته نقطه تعادل بازار در نظر گرفته می شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: باید یک نظام مدیریتی بازار درآمد در صنعت کشاورزی ایجاد شود به این معنا که تعیین شود که چه محصولی و به چه میزان کشت شود و براساس نیاز جامعه برای تولید سفارش داده شود تا ریسک تولید صفر شود.

وی با بیان اینکه مازاد تولید نباید به بازار عرضه شود تصریح کرد: برخی دولت های کشورهای آمریکایی و اروپایی مازاد تولید را سوزانده و یا به دریا ریخته و از عرضه آن به بازار جلوگیری می کنند تا ریسک تولید کاهش یافته و تولیدکنندگان متضرر نشوند.

مظفر امینی ساماندهی تولید محصولات کشاورزی در کشور را با دستورالعمل های مبتنی بر دانش و با اجرای سیاست های سفارش تولید دانست و ادامه داد: سرمایه های اقتصادی و انسانی در ایران کم نیست ولی دلیل اینکه خروجی خوبی از این دو سرمایه نداریم این است که سرمایه اجتماعی ما شامل اعتماد و مشارکت تحلیل رفته است.

وی همچنین بیان کرد: آنچه در ایران با عنوان تعاونی وجود دارد حقیقی نیست بلکه یک کاریکاتور است زیرا هیچیک از افرادی که در بخش های تعاونی فعالیت دارند معتقد به تعاون نیستند.

دانشیار گروه توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: اگر واژه توسعه و پیشرفت و رشد را تعریف کنیم درخواهیم یافت که آنچه که در کشور رخ نداده است توسعه است بلکه ما شاهد “بد توسعه یافتگی” در بخش‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و از جمله کشاورزی هستیم.

نخستین کنگره “استان اصفهان و توسعه ملی، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو”  سه شنبه گذشته در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز تا ٢۴ تیر در دانشگاه صنعتی اصفهان در قالب حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

 ۳۲ نشست تخصصی در محورهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت، صنعت و فناوری، گردشگری، توسعه علمی، مدیریت و اقتصاد، هنر، معماری و شهرسازی، رسانه، کشاورزی، آب، محیط زیست، جوانان و ورزش در این رویداد برگزار خواهد شد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن