تهران

طرح تامین آب شرب در مناطق عشایری استان تهران عملیاتی شد

[ad_1]

فرشید ذبیحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به حضور عشایر استان تهران در مناطق ییلاقی اظهار داشت: تامین آب شرب بهداشتی در این مناطق بسیار ضروری است به همین منظور بازسازی تامین آب شرب خانوار و دام عشایر بطول ۳ هزار متر اجرا شد.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش چشمگیر بارندگی و همچنین افت ذخایر آبی تامین آب شرب بهداشتی در دستور کار قرار گرفت.

مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به سختی زندگی عشایری در مناطق صعب العبور گفت: تاکنون بیش از ۳ هزار سیلندر گاز و ۳ طرح تامین آب شرب بهداشتی با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال در سامانه های عرفی دشت لار صورت گرفته و تلاش داریم این سختی زندگی را کمی برای عشایر آسان کنیم.

طرح تامین آب شرب در مناطق عشایری استان تهران عملیاتی شد

به گفته وی، مرمت و نگهداری راه های عشایری بطول ۲۵۰ کیلومتر، راه اندازی فروشگاه عشایری به منظور تامین مایحتاج ضروری خانوادرهای عشایر و همچنین راه اندازی ۲ مرکز ارایه خدمات پشتیبانی به کوچندگان در شرق و غرب دشت لار شامل بهداشت و درمان و دامپزشکی از دیگر خدمات به جامعه عشایری استان تهران است.

ذبیحی یادآور شد: نصب و راه اندازی سامانه های خورشیدی به میزان ۵۰ دستگاه شامل ۳۵ دستگاه حمام خورشیدی و ۱۵ دستگاه چراغ معابر و توزیع آرد خوراکی به میزان ۵۰۰ کیسه در بین خانوار عشایری دشت لار، از دیگر اقداماتی است که تاکنون برای ارتقای سطح زندگی عشایری این منطقه شده است.

وی در خصوص آخرین وضعیت حضور عشایر در مناطق ییلاقی گفت: این جامعه تا نیمه شهریورماه در این مناطق از جمله شهرستان های شمیرانات، دماوند و فیروزکوه در زیرسیاه چادرهای عشایر در امر تولید و زندگی مشغول هستند و سپس کوچ پاییزه خود را آغاز می کنند.

به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

طرح تامین آب شرب در مناطق عشایری استان تهران عملیاتی شد

عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.

این جامعه تولیدکننده طی سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کرد.

عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن