اصفهان

عملیات مبارزه با آفت‌های کلیدی خرما در خور و بیابانک آغاز شد

[ad_1]

سید حکمت موسوی، روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: ‘زنجره خرما’، ‘کنه گرد آلود’، ‘سوسک شاخدار کرکدنی’ و ‘شپشک شفاف’، از مهمترین آفت‌هایی است که هرسال به محصول خرمای نخلستان‌های این شهرستان خسارت وارد می کند.

وی رعایت بهداشت زراعی، هرس درختان، تغذیه مناسب با کودهای مورد نیاز و مبارزه به موقع را از راهکارهای مقابله با این آفت‌ها برشمرد.

موسوی افزود:  با توجه به افزایش دمای هوا، فعالیت این آفت ها بیشتر شده و خسارت فراوانی به محصول خرما وارد می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک افزود: بیشترین نخلستان های این شهرستان، با ۱۵۰ هکتار در روستای مهرجان و گرمه قرار دارد.

به گفته وی، در هر هکتار نخلستان خور و بیابانک حدود ۲۰۰ نفر نخل وجود دارد که به طور متوسط از هر هکتار سه تن خرما برداشت می شود.

موسوی افزود:  خور و بیابانک تنها شهرستان خرما خیز استان اصفهان است که هرسال حدود ۷۵۰ تن خرما از اوایل شهریور تا پایان آبان از آنها برداشت می شود.

به گزارش ایرنا، از مجموع ۷۸۰ هکتار نخلستان خوروبیابانک ۵۲۰ هکتار آن در سرمای سال ۸۶ از بین رفت و تنها ۲۵۰ هکتار آن باقی ماند که طی یک دهه اخیر ۱۳۰ هکتار آن دوباره احیا شده است.
کبکاب، کرمانی، خدشکن ، قصب، زاهدی، پیارم، مضافتی، برحی و مجول از ارقام مرغوب خرمای این شهرستان است.
بیش از ۶۵ درصد از جمعیت خور و بیابانک به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید می‌شود.
آب مورد نیاز ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی زیرکشت این شهرستان از ۵۸ حلقه چاه کشاورزی و ۷۶ رشته قنات و حدود ۴۰ چشمه تأمین می‌شود و  سالانه ۱۳ هزار تن محصول زراعی و باغی اعم از گندم، جو، آفتابگردان، چغندر، شلغم، پنبه، یونجه، روناس، زعفران، سیر، خرما، انار، پسته، زیتون، انجیر، بادام، گردو، آلو زرد، توت و زردآلو در آن تولید می‌شود.
شهرستان خور و بیابانک در ۴۲۰کیلومتری شرق مرکز اصفهان واقع است و بیش از چهار هزار و ۸۵۰ بهره‌ بردار بخش کشاورزی دارد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن