کردستان
فرآوری محصولات کشاورزی و ایجاد صنایع تبدیلی با جدیت دنبال شود
[ad_1]
به گزارش ایرنا، بهزاد رحیمی روز دوشنبه در آیین افتتاح طرح سیلوی ۱۵ هزار تنی شهر صاحب سقز اظهار داشت: شهرستان سقز به ویژه در بخش کشاورزی در مسیر توسعه قرار گرفته است اما این مهم با ایجاد صنایع تبدیلی سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت.
وی به نقش مهم تشکلهای مردم نهاد در زنجیره تولید اشاره و اضافه کرد: زمانی تعاونیهای روستایی در مناطق محروم جهادگونه برای تامین مایحتاج مردم تلاش کردند و امروز نیز این تشکل در زمینه تولید و خریداری محصولات کشاورزی به خوبی فعالیت میکند.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون عرصه خدمات تغییر کرده است، ادامه داد: ایجاد سیلو توسط شرکتهای تعاونی روستایی نشان از انگیزه بالای بخش خصوصی برای خدمت به مردم دارد و این مهم نویدبخش تقویت بخش کشاورزی است.
رحیمی با بیان اینکه تشکیل تعاونیها با نگاه به تولیدکننده ها انجام میشود، اظهار داشت: حضور تولیدکنندگان بخش کشاورزی در تعاونیها انگیزه آنان را برای تولید بیشتر میکند، چراکه میتوانند در نرخ گذاری خرید و فروش گندم نقش داشته باشند.
وی به افزایش قیمت برخی نهاده های کشاورزی و نارضایتی تولید کننده از این وضع اشاره کرد و گفت: ما در مجلس به دنبال شفاف سازی قیمت نهادهها و افزایش توان خرید مردم هستیم که امیدواریم به زودی محقق شود.
لزوم توجه به تغییر الگوی کشت، توجه به ترویج و آموزش در بخش کشاورزی و آغاز بکار احداث کارخانه فرآوری طلای سقز در آیندهای نزدیک از دیگر مواردی بود که رحیمی به آن اشاره کرد.
معاون استاندار کردستان: کارخانه فرآوری طلای سقز ایجاد میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم در این آیین گفت: ساخت کارخانه فرآوری معدن طلای سقز به زودی آغاز میشود که ایجاد ارزش افزوده و افزایش درآمد به دنبال خواهد داشت.
خالد جعفری اظهار داشت: در آیندهای نزدیک شاهد آغاز بکار کارخانه فرآوری معدن طلای سقز خواهیم بود که جدا از ایجاد درآمد برای استان، زمینه اشتغال بسیار خوبی برای شهرستان سقز به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه احداث کارخانه گندله و کنسانتره و آهن اسفنجی سقز هم از پیشرفت خوبی برخوردار است، ادامه داد: سقز در بحث ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی محصولات کشاورزی در حال رشد است و این رویه همچنان باید با سرعت ادامه یابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان یادآور شد: با وجود شرایط کم آبی در کشور، ظرفیت این استان از لحاظ تولید گندم بسیار خوب است و سالانه به طور متوسط یک میلیون و ۱۰۰ تن گندم در استان تولید میشود.
جعفری نقش سیلوها در چرخه فرآوری و جمع آوری محصولات از لحاظ بهداشتی ر بسیار مهم دانست و افزود: ارزش تعاونی ها به لحاظ غیردولتی بودن و اتکا به بخش خصوصی بسیار ارزشمند است، لذا حمایت از این بخش ضروری است.
وی با بیان اینکه در سقز زیرساختهای خوبی در حوزه راه، فرودگاه و کشاورزی ایجاد شده است، اضافه کرد: با توجه به تخصیص آب به پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی سقز، به طور قطع در آینده شاهد توسعه کشاورزی در منطقه خواهیم بود.
منبع