خوزستان

مراجعه پنج هزار و ۷۰۰ نفر به بیمارستان‌های خوزستان

[ad_1]

به گزارش ایرنا دکتر فرهاد ابول‌نژادیان روز سه‌شنبه در گفت و گو با شبکه استانی سیمای خوزستان با اشاره به ورود خوزستان به پیک جدید بیماری بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۳۷۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های خوزستان بستری شدند که این موضوع نشان دهنده افزایش روند بیماری در استان است.

وی به افزایش بار مراجعه به مراکز بهداشتی خوزستان افزود: با توجه به میزان سرایت بالای کرونا دلتا، این ویروس به تدریج در کشور غالب شده و نسبت به سایر جهش‌های شناخته‌شده، بیشترین قدرت سرایت را دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه در روزهای اخیر بیشتر بیماران به صورت خانوادگی مبتلا شده‌اند گفت: آبریزش بینی، سر درد، گلو درد و ضعف از مهمترین علایم ابتلا به کرونا دلتا است در حالی که در کرونای انگلیسی تب، لرز و سرفه مهمترین علایم بودند، ضمن اینکه  قدرت سرایت کرونا دلتا ۲ برابر ویروس نوع انگلیسی است.

وی با بیان اینکه افراد کمتر از ۵۰ سال، ۲.۵ برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به کرونا دلتا هستند افزود: ممکن است فردی سرفه نکند اما ریه او درگیر شده باشد که این مساله موجب مراجعه دیرتر و با حال عمومی وخیم‌تر بیمار می‌شود بنابراین استفاده از روش‌های رادیوگرافیک در تشخیص بیماری موثرتر است.

ابول نژادیان گفت: در شرایط موجود هر نوع سرماخوردگی کروناست مگر خلاف آن ثابت شود لذا از مردم می‌خواهیم به محض بروز علایم بیماری، ارتباط با دیگران را قطع کنند تا از انتقال بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه از ۲۰ تیر امسال موج افزایش بیماری در خوزستان آغاز شد افزود: در هفته منتهی به هشتم مرداد، تعداد موارد بیماری ناشی از کرونا در خوزستان ۳۰ درصد و موارد بستری ۳۲ درصد افزایش یافته در حالی که موارد فوت ۱۰ درصد کمتر شده بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز به افزایش میزان بستری‌های خوزستان از ۸۰۰ به یک هزار و ۶۰۰ نفر اشاره کرد و گفت: پیش از اینکه سیر نزولی پیک سوم کرونا در خوزستان به صورت کامل طی شود دوباره موارد بیماری افزایش یافت و وارد موج جدیدی نشدیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۵ درصد مبتلایان مرد و ۴۵ درصد مبتلایان در خوزستان زن هستند بیان کرد: ۸۱ درصد مبتلایان بدون بیماری زمینه‌ای بوده‌ و ۱۹ درصد آنها بیماری زمینه‌ای داشته‌اند که از این میزان ۳۲ درصد دارای بیماری فشار خون، ۳۰ درصد دیابتی و ۲۴ درصد آنها بیماری قلبی و عروقی دارند.

ابول‌نژادیان با اشاره به اینکه ۳۷ درصد مبتلایان افراد ۳۰ تا ۴۴ سال جامعه هستند گفت: همچنین چهار درصد افراد بالای ۷۵ سال و ۱۱ درصد افراد ۶۰ تا ۷۴ سال به این بیماری مبتلا شدند که این میزان پایین ابتلا به دلیل واکسیناسیون سالمندان است.

وی با بیان اینکه ۵۷ درصد فوت‌شدگان خوزستان مرد و ۴۳ درصد زن هستند و میانگین فوت افراد ۶۷ سال است افزود: با توجه به افزایش موارد ابتلا به بیماری و میزان بستری ها، موارد فوت در خوزستان به تدریج در حال افزایش است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص کنترل پروازهای هوایی گفت: خوزستان نخستین استانی بود که پرواز رفت و برگشت به کیش را لغو کرد همچنین از کارکنان شرکت ملی حفاری که هر هفته به سیستان و بلوچستان سفر می کنند تست گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه روزانه تا ۳۰ هزار نفر در استان خوزستان واکسینه می‌شوند افزود: تاکنون حدود ۸۰۰ هزار دز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده و این روند همچنان در حال انجام است.تاکنون

شهرستان‌های اهواز، اندیمشک، دزفول، آبادان، بهبهان، ماهشهر و ایذه بیشترین میزان واکسیناسیون را انجام داده‌اند.

ابول نژادیان با بیان اینکه منعی برای تزریق واکسن بیماران مبتلا به فاویسم در خوزستان وجود ندارد ادامه داد: فعلا واکسیناسیون زنان باردار انجام نمی‌شود اما تزریق واکسن برای زنان شیرده لازم است. تاکنون در هیچ جای دنیا واکسنی برای افراد زیر ۱۸ سال تایید نشده است.

وی به واکسیناسیون بیماران دیابتی اشاره کرد و افزود: در اهواز مرکز جامع سلامت شماره ۹ در کوی مشعلی، مرکز جامع سلامت شماره هفت در دروازه، و سالن اجتماعات مرکز بهداشت غرب اهواز واقع در خیابان ۱۶ کیان‌آباد برای واکسیناسیون بیماران دیابتی در نظر گرفته شده و این بیماران نباید به مراکز تجمیعی واکسیناسیون عمومی مراجعه کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: مقدمات واکسیناسیون رانندگان حمل و نقل عمومی، تاکسی‌ تلفن‌ها، کارکنان بانک‌ها، اساتید دانشگاه‌، پلیس راه و سربازان در دستور کار است که به زودی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هنوز ۱۵ درصد افراد بالای ۷۵ سال برای تزریق واکسن مراجعه نکرده‌اند افزود: مرگ و میر در این گروه سنی بالا است بنابراین از این افراد تقاضا داریم که برای دریافت واکسن مراجعه کنند. همچنین حدود ۴۰ درصد افراد ۴۵ تا ۶۵ سال خوزستان نیز واکسن نزده‌اند که باید هر چه سریعتر اقدام کنند.

ابول نژادیان ادامه داد: فردی که یک دز واکسن تزریق کرده مانند کسی است که هنوز واکسن دریافت نکرده لذا با یک دز واکسن، ایمنی ایجاد نمی‌شود بلکه ۱۵ روز پس از تزریق دز دوم، ایمنی خوبی در بدن ایجاد می‌شود.

 وی همچنین گفت: هم اکنون ظرفیت تخت‌های بیمارستان‌های رازی و امیرالمومنین اهواز تقریبا کامل شده و بیمارستان‌های امام خمینی(ره) و سینای اهواز نیز به چرخه پذیرش بیماران کرونایی اضافه شده‌اند. 

هم اکنون ۹ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۹ شهرستان نارنجی و ۹ شهرستان زرد کرونایی هستند.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن