اصفهان

مکتب اخلاقی اصفهان نقش مهمی در احیای صحیفه سجادیه داشت

[ad_1]

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد سجادی، عصر روز سه‌شنبه در کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان با اشاره به نقش علامه محمدتقی و محمدباقر مجلسی در احیای صحیفه سجادیه گفت: مکتب اخلاقی اصفهان با کتابت صحیفه سجادیه، ترجمه نویسی، شرح‌نویسی، مستدرک‌نگاری، استناددهی به صحیفه سجادیه، تدریس این کتاب و با تاکید بر یک روایت واحد، نقش مهمی در احیای این کتاب دعا داشتند.
وی اظهار کرد: هم‌اکنون پنج مُستدرک صحیفه سجادیه و بیش از یک هزار و ۳۰۰ نسخه خطی این کتاب در کتابخانه‌های ایران موجود است‌.
رییس مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان افزود: صحیفه سجادیه علاوه بر اینکه یک کتاب دعا و نیایش است، یک کتاب اخلاقی و تربیتی است به گونه‌ای که هفت مرحله سیر و سلوک در ادعیه این کتاب ترسیم شده است.
همچنین یک استاد تاریخ نیز در این کنگره گفت: علمای اخلاقی اصفهان همچون ابن‌مسکویه، راغب و ابن‌سینا در مقاطع مختلف تاریخی، نقش موثری در انتقال حکمت و اخلاق اسلامی به نسل‌های بعدی داشتند.
محمدحسین ریاحی افزود: این دانشمندان از یکسو به نوعی از حکمای ایران باستان، تعالیم ادیان الهی بویژه اسلام اثرپذیری داشتند و از سوی دیگر توانستند این فرهنگ را به نحو مطلوب به آیندگان انتقال دهند.
وی اظهار کرد: به‌عنوان مثال شخصیتی مثل ابن‌مسکویه با توجه به همه توانایی‌هایی که داشت و حتی در زمینه تاریخ آثار ارزنده‌ای از خود بر جای گذاشت، توانست در قالب آثار اخلاقی ماندگاری همچون “طهارت الاعراق” و “جاویدان خرد” در انتقال مفاهیم و ارزش‌های اخلاقی مُنبعث از تعالیم ادیان الهی، ایران باستان بویژه اسلام نقش‌آفرینی کند.
ریاحی خاطرنشان کرد: شاخص‌های مکتب اخلاقی اصفهان در تفکر اخلاقی، عرفانی و تربیتی جهان اسلام و تشیع ایران اثرگذار بود.

به گزارش ایرنا، کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان، عصر سه‌شنبه با حضور آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد نماینده ولی فقیه در استان با پیام آیت‌الله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان و پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مدرسه علمیه امام صادق(ع) اصفهان برگزار شد.

این کنگره یک‌روزه با محوریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، حوزه علمیه، دانشگاه اصفهان، شهرداری، خانه حکمت اصفهان و موسسه فرهنگی معراج اندیشه سپاهان برگزار شد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن